Setuju atau tak Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash sesuai untuk baby?

Pemilihan mandian yang sesuai untuk baby sangat penting. Disebabkan Ayhan baby pertama I jadi mummy sangat la cerewet sebab tak ada pengalaman kalau boleh nak beli produk yang tak akan sebabkan apa-apa kemudaratan pada baby. Jadi I buat keputusan untuk mencuba Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash. I nak kongsikan kenapa I percaya bila 10/10 ibu di luar sana bersetuju Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash membersih secara melembut dan melembapkan kulit baby.




Kulit Ayhan lebih kurang sama dengan kulit I. Jenis sensitif bila kena panas. Bukan je naik ruam bila panas, bila aktif pun sama. Sekarang Ayhan dah lapan bulan memang aktif sangat. Puas dia nak merangkak dan berdiri meneroka setiap penjuru rumah. Bila peluh mula la Ayhan pun rasa tak selesa. I risau jugak dengan tahap kebersihan rumah sebab walaupun I sentiasa pastikan rumah bersih tapi masih ada kotoran yang tak nampak. Kadang-kadang masih ada habuk melekat dekat tangan dia bila merangkak dan boleh buatkan kulit dia merah sebab gatal sensitif.



Bila kulit Ayhan sensitif masa ni la Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash jadi penyelamat. Setiap kali mandi I akan sabun badan dia guna Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash. Penting bagi I untuk pilih mandian yang mempunyai 0% paraben sebab paraben berkemungkinan menyebabkan iritasi kulit dan allergic jadi pilihan I menggunakan Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash memang tepat sebab mandian ni tak ada paraben. Bila mandikan Ayhan bau mandian ni pun segar dan wangi je.




I perasan kulit Ayhan memang lembut sangat lepas mandi. Biasanya Ayhan suka mandi lama-lama dalam tub biru dia tu. Biasanya kalau lama sangat mandi kulit akan rasa kering tapi dengan Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash kulit Ayhan rasa lembap je sebab tanpa sabun. I pun rajin nak teman dia mandi lama-lama sikit bila I free jadi seronok la dia waktu mandi. Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash mengandungi aloe vera dan almond oil yang semestinya berfungsi untuk melembapkan kulit baby.
 


I pun tak perlu risau sebab Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash ni soap free and tear free I rasa selamat untuk digunakan pada baby. Jadi kulit baby nampak sihat dan bersih. Sebagai Ibu, semua benda mengenai anak kita akan ambil berat. Bila Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash merupakan produk recommended by pediatrician, I percaya mandian ni sesuai untuk kulit Ayhan. Bila lepas mandi nampak Ayhan lebih segar dan bau dia pun bersih je. Pernah tau tak bau bersih macam mana?







Kalau anak korang mempunyai kulit sensitif jangan risau sebab Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash hypoallergenic. Ia mempunyai potensi yang rendah untuk menyebabkan allergic pada kulit. Jenama Cetaphil pun dah lama dalam pasaran dan menjadi pilihan ibu bapa diluar sana termasuk I.


Shopee
http://bdj.bz/CETBabyShopee

Lazada
http://bdj.bz/CETBabyLaz

Website
https://www.cetaphil.com.my/products/baby

Facebook
https://www.facebook.com/cetaphilmalaysia/

Instagram
https://www.instagram.com/cetaphilmy/

14 comments

  1. Setakat ni memang tak pernah lagi pakai cetaphil ni tapi memang selalu je nampak orang kata brand ni bagus untuk baby and orang orang yang kulit dia sensitif

    ReplyDelete
  2. Bagusnya dah ada Cetaphil Baby. Brand ni memang bagus untuk penjagaan kulit sensitif tambah2 baby memang kulit lebih delicate. Seronok nampak dia mandi ya.

    ReplyDelete
  3. pandai baby posing. hehe
    anyway, saya mmg suka product cetaphil sebab lembut and tak wangi. very natural, bagus untuk baby.

    ReplyDelete
  4. Baru tahu ada utk baby. Nanti boleh cuba kat anak buah yg kulit sensitif. Kulit baby ni mmg kena produk yg bagus sb kulit diorg ni masih baru dn lembut

    ReplyDelete
  5. Cetaphil memnag produk dipercayai. Bolehlah beli untuk baby saya jugak nanti. Tengok ramai yang gunakan cetaphil untuk baby memasing

    ReplyDelete
  6. kena semak ramuan yang digunakan, baby skin dia nipis lagi berbanding kulit kita. jadi mereka lagi sensitif. ramuan mesti selamat

    ReplyDelete
  7. haaa.. kak azni yang tua pun pakai cetaphill untuk muka ... budak budak mmg elok .. sbb bahan bahan dia mmg elok

    ReplyDelete
  8. Disebabkan tak ada anak dan jodoh lagi, so tak tau sesuai ke tak. tapi daripada artikel ni, nampak sesuai la kan? :)

    ReplyDelete
  9. jenama cetaphil memang terbaik. kalau boleh nak guna semua produk diorang ni. tp tu la, agak mahal. tapi berbaloi

    ReplyDelete
  10. saya setuju! hahaha cetaphil body wash memang gentle and sesuai untuk kulit baby

    ReplyDelete
  11. ramai yang kata cetaphil ni bagus utk kulit kan. Tapi xsemua orang sesuai. Tp akk sy pakaikan kt baby dia juga... Yg ada mslh sensitive skin.. So far ok dan doc pun kata ok..

    ReplyDelete
  12. comey yer baby airah.. memang setuju Cetaphil baby memang best dan paling terbaik untuk kulit baby

    ReplyDelete
  13. Blm pernah cuba lg jenama ni...dr kulit ckp elok juga untuk kita yg dewasa ni kalo kukit sensitif

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.