Last Vitamin Sea For 2019

Kalau nak suruh I pilih tempat percutian, pilihan I mesti yang ada pantai dan laut. Tempat best nak relax, berehat dengan tenang. I tak pernah bosan pergi pantai. Kalau boleh semua pantai, pulau dalam Malaysia ni I nak pergi dan harap tahun 2020 ni lebih murah rezeki I kumpul duit nak berjalan hahaha. Hujung tahun lepas sempat la luangkan masa mandi manda di Teluk Batik, Perak.





Alang-alang dah balik Perak ni, pergi la tempat favourite hahaha. Bukan mandi mandi dekat Teluk Batik je, lajak sekali ke Lumut beli sotong kering, satay ikan, ikan kering semua. Kalau pergi Lumut confirm borong sotong kering yang jenis pedas dan original tu. Yang ada salutan gula. Favourite I dengan Aiman. Tapi susah sikit nak jumpa yang betul-betul sedap. Paling tak suka kalau rasa tepung lebih banyak dari rasa sotong. Hampeh je.



Kalau kedai favourite I lepas taman kanak-kanak dekat pekan Lumut. Depan sikit je belah kanan ada dua buah kedai besar. Selalu beli hasil makanan laut dekat situ je tapi kalini pergi yang betul-beyuk tengah pekan terasa sikit mahal harga dia.









Ini jugak pertama kali Ayhan pergi pantai. Umur Sembilan bulan baru merasa jejak kaki atas pasir pantai main ombak tepi pantai hahaha. I ada tengok video baby jalan atas pantai mesti rasa geli. Ayhan tak ada pun biasa je reaksi dia Cuma takut sikit la sebab pertama kali kan. Tak ada menangis pun. Ayhan Cuma basahkan kaki dia macam tu je. I tak mandikan terus dalam laut tu sebab risau kena gigit obor-obor ataupun macam-macam benda kotor la dalam laut tu hahaha Tunggu besar sikit baru mandi laut betul-betul.



Cuti sekolah memang ramai la yang pergi Teluk Batik ni. Salah satu tempat menarik yang korang boleh lawati bila datang Perak. Ada yang buat family day ramai-ramai pakai baju sama, boleh naik banana boat dan naik boat pusing-pusing pulau. Naik jet ski pun ada. Aktiviti kiteorang mandi-manda dan piknik je.







Post a Comment

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.