Laptop Rosak!

Alhamdulillah laptop I kembali bernyawa. Dah lama hidup rasa kelam, suram je bila banyak idea nak taip blog tapi laptop sakit. Nak taip dekat handphone memang I tak minat sebab rasa mood tak sampai hahaha.Jadi macam-macam cerita dan idea pending. Sekarang laptop dah hidup semula boleh la terusnya update blog kesayangan ni.



Cerita dia haritu I tengah tengok Running Man dengan Ayhan. Eh tetiba screen laptop gelap lepastu mati. I try on semula lepastu okay then shut down semula. Sedih gila lepastu Aiman cakap mungkin charger dah rosak kot. I macam ye ye je Aiman ni padehal dia bukan tengok lagi laptop nya. I bagitau masa tu dia ada dekat office.





Rupanya memang betul charger laptop yang rosak sebab masa balik Perak, cuba charger adik I okay je laptop on. Hebat juga Aiman ni tak tengok laptop pun boleh tahu apa masalah dia hahahaha. Padehal memang laptop dia jadi dah tahu la apa sakit laptop tu kan.  So segala job dan review untuk blog nasib baik la I balik Perak masa tu boleh la pinjam laptop adik I. Kalau tak kena ajak Aiman pergi cc. Dah lama juga tak jejak kaki dekat Cyber CafĂ©. 



Kalau korang pun ada masalah charger laptop rosak tapi tak tahu nak cari dekat mana boleh la survey Shopee. Aiman memang survey Shopee dulu sebab nak bandingkan harga. Lepastu balik JB baru cari dekat Plaza Pelangi. Kalau nak tahu Plaza Pelangi Johor Bahru dah ada macam-macam jenis kedai jual barang laptop, pc, printer semua benda la ada. Jadi senang juga boleh compare harga dan banyak pilihan.






Masa pergi Plaza Pelangi tu ada la dalam empat, lima kedai I dengan Aiman masuk nak survey harga. Ada yang jual sampai RM100++ tau. Padehal dekat Shopee RM30 pun dah boleh dapat. Tapi I beli je dekat Plaza Pelangi harga RM50 je. Rasa sesuai la harga tu walaupun beli online lagi murah. Tak payah nak tunggu penghantaran lagi. Balik rumah boleh on laptop tengok Running Man. Wayar charger yang I beli ni ada waranti 3 bulan tak silap jadi okay la tu. Setakat ni guna semua okay.




Wajar charger I rosak bukan bahagian plug dia tu tapi sambungan kotak bateri dia. Jadi kalau korang nak beli terus plug sekali pun ada RM10 je.






6 comments

  1. paling tak best lah kalau laptop rosak masa study dulu.. memang nangis lah..kerja pun tertangguh.. syukurlah laptop dah okay kan.. kena jaga baik2 .. kalau tgah cas jgan main laptop sbb boleh rosakkan bateri laptop juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kalau rosak masa tengah study memang menangis la banyak kerja tergendala

      Delete
  2. Blogger dan laptop tak dapat dipisahkan

    ReplyDelete
  3. Stress bila laptop tak boleh guna.. mujurlah tahu apa yang tak kena.. senang nak cari alat gantinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kalau tak tahu apa masalahnya tu yang pening

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.