Nak rancang percutian? Singgah Traveloka Salebration dan Matta Fair dulu

Cuti Merdeka baru je berlalu, lepastu cuti Awal Muharram pula. Seronokkan dapat cuti ni? I awal-awal haritu dah plan nak buat apa bila cuti panjang sikit ni. Mesti la pergi jalan-jalan! Untuk cuti kali ni I sempat la tidur satu malam di Cameron Highland dan day trip ke Pulau Pinang. Bila cuti umum macam ni mesti orang selalu tertanya-tanya kan tak jem ke jalan, tak sesak ke nak kemana-mana? Kalau dah jem macam mana nak jalan-jalan kan? Bagi I ada satu je solusi untuk masalah ni. Kena tahan mental dan fizikal lepastu kena rancang percutian korang sebaik yang mungkin.





Cara I rancang percutian I mesti la dengan Traveloka. Kali ni Traveloka membawakan Traveloka Saleabration yang semestinya banyak promosi dan lebih penjimatan untuk korang. Macam I, awal-awal dah tempah hotel mana nak menginap, nak naik pengangkutan apa, tempat tarikan mana nak singgah dan paling penting set jadual perjalanan korang yang bersesuaian. Bila cuti umum ni sebolehnya semua kena gerak awal dan pantas. Kalau lambat memang semua orang dah penuh di tempat tumpuan tersebut. Orang dah ramai baru korang nak sampai.



I akan set betul-betul tarikh dan tempat mana nak pergi. Macam I dari Johor Bahru nak ke Batu Gajah, Perak lepastu ke Cameron Highland dan sambung ke Pulau Pinang. Banyak persinggahan dan tempat menginap I nak kena survey. Kalau travel luar negara lagi la lebih terperinci semua persediakan kena buat. 



Boleh pilih nak tengok flights, hotels, airport transfer, xperience ataupun flight + hotel sekaligus



Sekarang dah bulan September dan cuti hujung tahun pun dah dekat, sekarang la masanya untuk korang rancang percutian. Jangan lepaskan peluang Traveloka Saleabration kali ini. Beli tiket flights di Traveloka lepastu korang boleh dapatkan promosi untuk hotel. Jimat banyak! Paling-paling pun korang boleh jimat sehingga RM350 tau. Biasanya hujung tahun la lebih seronok nak bercuti luar negara. Cuti lebih lama dan banyak flight promotion 2019.



Domestic flights dan International flights ada 5% off, Hotel 10% off, Xperience 20% dan Airport Transfer 25%. Siapa nak bagi kan? Di Traveloka Saleabration je ada. Korang boleh tempah dari 26 Aug hingga 27 Sept 2019. Pengalaman I masa rancang percutian, Matta Fair pun berbaloi untuk korang survey promosi sambil rancang percutian. Matta Fair dah siap bahagikan destinasi percutian korang kalau nak menunaikan umrah ke, pakej antarabangsa atau dalam Malaysia tapi kalau tak sempat nak tengok Matta Fair deals, Traveloka Saleabration kan ada sampai 27 September. 



Boleh check flights dan hotel sekali di Traveloka



I memang teringin nak ke Jepun. Haritu dah siap plan dengan Aiman nak pergi Osaka tiba-tiba pregnant hahaha. Jadi kena la postponed sampai Ayhan dah 5 bulan ni boleh la plan semula. Tengok harga flights dan hotel di website Traveloka, memang best. Yang I paling suka, Traveloka pun ada sediakan senarai tempat menarik yang korang boleh lawati, event terdekat dan macam-macam lagi. Senang nak rancang percutian bila semua benda ada di satu tempat.



Apa tunggu lagi jum la rancang percutian korang sekarang. Rancang awal senang nak bercuti nanti. Lebih info boleh layari laman web www.traveloka.com
 



19 comments

  1. saya suka guna traveloka sebab boleh jimat banyak lebih2 lagi traveloka ada bagi code promo..

    ReplyDelete
  2. wow.. so nice.. i also wanna plan for vacation via traveloka d... looks like it's easy and convinience..

    ReplyDelete
  3. sakan traveloka buat promotion sekarang ea. Pagi tadi dengar dekat radio boleh menang tket free dengan traveloka, baca dekat sini pulak ada diskaun harga. Terbaik lah!

    ReplyDelete
  4. Menarik bila ada promo harga kan, so yg nak melancong tu boleh beli sementara promo berjalan... Mmg banyak penjimatan beli time ada diskaun hebat ni.

    ReplyDelete
  5. I haven’t use traveloka. Insya’Allah one day Akan Cuba kot. Thank you for sharing this review ya. Good night. Have a productive day tomorrow ya.

    ReplyDelete
  6. Sekarang ni mmg saya tengah merancang untuk bercuti. Tapi still tak tahu nak ke mana, bolehlah saya check lokasi and harga menarik di apps traveloka. Terima kasih atas perkongsian ya

    ReplyDelete
  7. Traveloka memang banyak menawarkan pakej2 yang berbaloi dan murah. Lebih2 lagi time matta fair. Mmg masa ni kita boleh plan dan beli pkej melancong

    ReplyDelete
  8. Lepas ni nak naik flight bolehla traveloka dulu. Boleh berjimat cermat, spend duit kat makanan plak. Hihi

    ReplyDelete
  9. Rawlins adik-beradik memang akan menghurung Traveloka untuk mengambil kesempatan pada Saleabration nie untuk merancang percutian keluarga kami. Nak yang cheap-cheap tapi GLAM hahaha

    ReplyDelete
  10. Alaaa, Traveloka ni saje tau. Ni yang buat sis tergoda nak pergi travel ni. Nak kena usha jugak la. Mana tau ada rezeki nak travel hujung tahun ni kan. hihi

    ReplyDelete
  11. semestinya ! nak rancang percutian yang special seperti sambutan anniversary atau birthday, mesti akan pilih traveloka untuk all in dengan bajet rendah.

    ReplyDelete
  12. Best traveloka nya promotion kan. Kaki travel sesuai sangat ni ambil peluang sempena promosi yang ada. Seronk boleh jalan2. Saya masih belum berkesempatan meneroka negara lain. Ehhehhe

    ReplyDelete
  13. Traveloka buat sale ye? time ni lah nak grab kan kalau merancang nak travel. Berbaloi-baloi..

    ReplyDelete
  14. ye sis betol mmg berbaloi dgn traveloka bole siap2 book flights dgn accom and sgl!! sy pun sokong padu! jom kt plan cuti cpt sblm sold out !!

    ReplyDelete
  15. ye dikkkkkkkkkk.. Traveloka Saleabration memang best gile !! boleh berjimat sehingga RM 350.00 kot !! banyak tu !!

    ReplyDelete
  16. traveloka ada sale lagi ke? alamak. rasa macam nak pergi bercuti pulak. lama dah plan nak pergi sabah. kena cakap dengan husband ni. mana tau dapat green light.

    ReplyDelete
  17. senang nak merancang percuatian kalau guna traveloka ni kan.. rasa mudah dan cepat.. semua settle dalam satu masa.. hanya dihujung jari je kan

    ReplyDelete
  18. Baru plan nak ke matta fair. Bolehlah plan utk tengok promosi Traveloka. Selalu juga masuk web tu untuk plan percutian keluarga. Harga pun selalu ada promo.

    ReplyDelete
  19. When is comes to plan for travelling, Traveloka always my first choice!! I also never been to matta fair before, always super pack!

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.