Hidup lebih mudah dengan Master Pasto

Pernah tak rasa malas gila nak masak lepastu lagi rela lapar dari pergi dapur dan mula masak? Atau pernah tak rasa membazir masa lama-lama dekat dapur cuma nak sediakan hidangan je? Kalau I, bila kena kejar masa, kena buat banyak benda dan kena settlekan semua benda dalam tempoh yang singkat, kadang nak makan pun lupa. Bila dah sibuk sangat buat kerja kan, makan pun bukan jadi benda penting dah.



Padahal makan tu salah satu benda yang penting dan wajib makan ikut waktu kalau nak jaga kesihatan. Sebab tu I teruja bila Lioco Food Industries Sdn. Bhd keluarkan produk ready-to-eat, hidangan yang memerlukan tiga minit sahaja untuk disediakan. Bukan sahaja tempoh masa penyediaan yang singkat, tetapi produk ni pun tak ada MSG, tak ada bahan pengawet dan tidak perlu simpan dalam peti.



Dan yang paling penting sekali bagi kita sebagai muslim, produk ni halal.  Nak tahu produk apa yang Master Pasto keluarkan? Taraaaa….






Instant spaghetti. Spaghetti ni lagi senang dari mee segera. Dah siap dimasak jadi hanya perlu panaskan dan boleh terus makan. Ada tiga perisa enak seperti Spaghetti Bolognese with Chicken, Spaghetti Carbonara with Chicken dan Spaghetti Aglio Olio with Chicken







Jujur I cakap lepas rasa je spaghetti ni, serius macam masak sendiri. Rasa kuah spaghetti semua cukup rasa, bukan rasa biasa-biasa je. Spaghetti dia pun bukan jenis murah, sedap dimakan bersama kuah spaghetti tu. 



Cara penyediaan ada dua cara yang boleh digunakan. Satu guna air panas mendidih. Kedua guna microwave. I guna cara pertama tu sebab senang. Kalau korang pergi travel ke, duduk asrama ke memang best beli Master Pasto spaghetti ni untuk jadikan hidangan. Mudah dan cepat. Cara penyediaan pun tak rumit mana. Kadang bila travel susah nak cari makanan halal atau yang kena dengan tekak jadi sediakan awal-awal stok spaghetti Master Pasto.






Harga pun berbaloi. Boleh check facebook dan laman web diaorang untuk harga okay. I pun rasa kena beli stok simpan dekat rumah. Nak dekat puasa ni memang senang nak sahur ada makanan yang cepat disediakan. 






Website: https://www.masterpasto.com
Instagram: https://www.instagram.com/masterpasto/
Facebook: https://www.facebook.com/masterpastolioco




11 comments

  1. nice! Bawa pergi travel pun senang kan ni! Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  2. Wahhh bestnyer kalau macam ni..

    ReplyDelete
  3. Looks delicious, perfect for those lazy days, I like how it cooks in the packaging, less things to wash

    ReplyDelete
  4. wah, senanglah lepas ni nk makan makanan western! tak sabar nak try and tunjuk dkt family, mesti diorg suka. :)

    ReplyDelete
  5. Bella pun guna air panas je masak spageti dari Master pasto ni. Mudah dan jimatkan masa. Boleh bawa kemana2 nak travel senang. Bagi Bella, not bad jugalah rasanya. Sesuailah utk instant spageti kan.

    ReplyDelete
  6. Mudah sangat kan nak makan spaghetti ni.. Mujur ada yg instant sekarang.. Bahan digunakan bagus xde pengawet & perisa MSG... Yg penting rasanya boleh tahan sedap

    ReplyDelete
  7. Wahhhh mudahnya nak sediakan pasta master pasto nie. 3 minit je dah siap. Mudahlah lepas nie nak makan pasta. Xperlu ambik masa yg lama utk sediakan.

    ReplyDelete
  8. Senang bila ada Master Pasto nie. Rawlins boleh bawa ke pejabat and bila kena overtime atau malas keluar lunch, just masak Master Pasto!

    ReplyDelete
  9. Senang kan Master Pasto ni. Tak payah nak susah susah pikir nak beli bahan nak masak. Panaskan je dah boleh terus makan. Bawak travel pun senang.

    ReplyDelete
  10. Always lazy to cook. Hahaha Too much effort and guess what I went ahead and bought a few for myself coz I really need to save up this month so might as well eat home "cooked" food.

    ReplyDelete
  11. Easy cooking! Can just open, cook and ready to served! Yummy!

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.