Althea’s Exclusive Makeup

I excited gila bila dapat tau Althea ada buat makeup diaorang sendiri ! Dari tahun lepas rasanya I dah tengok hint hint diaorang bagi untuk produk baru yang diaorang nak launch. I tak sangka terus banyak produk macam ni. I ingat beberapa produk je tapi jeng jeng jeng. Kotak pun besar ! I terima kotak Althea ni hujung bulan January. Sekarang baru sempat nak update. I dah cuba kebanyakkan produk dalam makeup box Althea ni. Semua best dan semua cantik sangat ! 





Produk pertama yang I excited nak cuba masa terima box ni adalah Sunrise & Moonrise BCLxAltheaKorea eyeshadow palette. I asyik tengok post Althea je masa belum terima produk ni. Palette dia cantik, warna yang ada pun cantik ! Lagi excited nak cuba sebab palette ni adalah kolaborasi antara Bunga Citra Lestari dan Althea Korea. Siapa yang tak kenal dengan isteri Ashraf Sinclair ni. I suka semua lagu BCL. Dah la cantik, suka tengok family diaorang.





Peminat BCL patut grab palette ni nanti habis I tak tau. I dah create dua jenis makeup look guna palette ni. Memang pigmented warna yang dihasilkan dan palette pun sesuai nak bawak travel. Nanti entry lain I kongsikan tutorial makeup tu okay ! Satu tutorial I akan update dekat entry blog, satu lagi video dekat instagram or youtube maybe so cepat follow I hahahah



Produk kedua yang setiap hari I guna lepas dapat package ni adalah Althea Watercolor Cream Tint. Didatangkan dalam bentuk set dengan harga bawah RM100 untuk 4 warna menarik dan dijual loose dengan RM20. Bagi I harga dia murah sangat dan berbaloi dengan kualiti dan warna yang cantik !





First impression I pakai cream tint ni, suka sangat dengan formulasi dia. Tak mengeringkan bibir, rasa macam tak pakai apa-apa. Warna memang pigment sangat. Ada sedikit sheen tapi kalau tak nak nampak sangat boleh dab bedak sikit lepas pakai cream tint ni. Tapi lebih baiktak payah dab apa-apa sebab warna dia memang cantik. Empat warna menarik, Plum Cream, Strawberry Cream, Peach Cream dan Marron Cream. I dah post swatch dia dekat igstory sebab setiap hari pakai ! Kalau nak tahu mana satu favourite I tunggu next entry okay.



Ketiga adalah Althea Flawless Creamy Concealer. Concealer ni I ada beli satu code ginger sebelum ni. Suka sangat dengan formulasi dia. Mula-mula I was-was nak cuba sebab takut tak best. Dah guna terus jatuh cinta. Excited bila dapat terus semua code warna vanilla, ginger, honey dan mocha. Yang I dah cuba code ginger jela. Untuk bawah mata. Kulit I tak banyak masalah sangat, foundation pun dah cukup nak tutup redness semua jadi guna concealer ni untuk bawah mata.






Yang bestnya concealer ni jenis creamy, senang nak blend, tak cakey walaupun I peluh bawah mata sejak pregnant ni dan melembapkan kulit I. Korang kena cuba sendiri la kalau nak tahu best dia tahap mana. Lepasni I guna concealer ni je untuk makeup.





Keempat adalah Althea Spotlight Eye Glitter. Siapa yang suka buat makeup look glitter glamour confirm suka dengan produk ni. Ada dua code warna iaitu Gold Light dan Pink Light. I cuba dekat jari je haritu. Tak sempat masukkan dalam makeup look I. Lepasni memang nak cuba la sebab warna dia cantik dan memang pop !





Yang terakhir adalah Althea Skin Relief Spot Film Gel. Produk ni I tak sempat guna lagi sebab spot gel ni guna atas acne. Kalau korang ada jerawat, sapu je spot gel ni dia akan membantu melindungi kulit dari bendasing. Contohnya sapukan atas jerawat then dia berfungsi sebagai film pelindungi untuk merawat jerawat. Lepas sapu je spot gel ni korang boleh makeup macam biasa tanpa risau makeup tu memburukkan lagi jerawat ke apa sebab kan ada spot gel ni untuk merawat dan melindungi jerawat tu dari lebih teruk lagi.



I tak sempat guna sebab tak ada jerawat sekarang. Dah ada jerawat nanti I share pengalaman I okay. 



I memang excited mencuba semua produk baru Althea ni. Semua berkualiti dan semestinya berbaloi la kalau cuba. Lepasni tunggu next entry I full review untuk semua produk dan makeup tutorial okay ! Boleh baca review I untuk produk dari Althea yang I dah pernah cuba dekat bawah. Boleh guna code I, tekan LINK NI untuk dapat 20% off !














25 comments

  1. aiyooo althea lagi! ahahah banyaknya kawan2 post pasal althea =, naik jemu dah hhehe tapi sebenarnya bagus, itulah marketing. sebab org akan aware. congrats althea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Althea spoil us so much so kena share ! Hahahah

      Delete
  2. Make up dari Althea ni mmg cecantik sungguh la hai. Produk2 dari Althea pun tak pernah yg tak elok. Semua so far review ok kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far semua product althea besy dari skincare and now makeup pulak.so much love

      Delete
  3. Tengok box pun dah geram. Teringin juga nak guna produk Althea ni cuma kemalasan mengatasi segalanya. Mekap skang pun biasa2 je sebab pergi balik office. Kalau ada event bleh la melaram sket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Box ni limited edition sebab tu cantik haha.airah pun kadang kadang je makeup lebih sikit

      Delete
  4. wahhh bestnya.. selalu tengok kat IG, ramai yang selfie dengan makeup box Althea. Jealous I.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua dah tak sabar nak try makeup althea haha

      Delete
  5. Best kan Althea...soon akak publish entry akak plak..hehehe...dh up media sosial tp blog belum..akak suka lip tint dan eye pallete tu..eh semua la akak suka..rasa x puas nak mekap kalau x guna semua product tu..Althea the best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul susah betul nak pilih mana satu yang favourite sebab semua best.airah guna everyday

      Delete
  6. Yahhhhh! Produk terbaharu eksklusif althea kali ini memang super kebabom best gila! Semua perfect! Eyeshadow dia tu memang sejujurnya onie cakap, best yang amat sangat,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pigmented sangat kan lepastu banyak makeup look boleh create

      Delete
  7. Hehehehe makeup dari Athea ni memang banyak lah setiap minggu ada je nampak blogger wanita update buat review pasal produk mereka ni memang bagus lah hehehe yang ni nampak cantik..

    ReplyDelete
  8. Yup memang best gunakan makeup dr jenama althea ni. Walaupun baru je keluar jenama makeup sendiri tapi produk dia memang terbaik..sis sukaaa :)

    ReplyDelete
  9. Bestnya.. Dapat conteng conteng muka dengan produk Althea. Dah la produk mereka best best semuanya. Lawa warna lips tu semua.

    ReplyDelete
  10. Selalu baca review blogger ttg produk Althea ni. Tak sangka banyak brol range product Althea ni

    ReplyDelete
  11. Nice makeup.their products look good too. I see many people using.

    ReplyDelete
  12. Wow banyak nyer makeup, i like it all especially Althea's Sunrise & Moonrise BCLxAltheaKorea eyeshadow palette. The colors are so captivating.

    ReplyDelete
  13. Memang suka sgt the makeup box tu..semua brg dia mmg best sgt.. belum cuba lagi tapi bila tgk kwn2 dah cuba mmg cantik la..

    ReplyDelete
  14. Bestnya dpt produk dari Althea, npknya ramai yg dpt produk ni.

    ReplyDelete
  15. wah packaging dia cantiklah. ini kalau buat hadiah perkahwinan mesti nampak esklusif.

    ReplyDelete
  16. Sunrise & Moonrise BCLxAltheaKorea eyeshadow palette look really pretty. so lucky to be able to try so many products hehe

    ReplyDelete
  17. Amboi macam2 pilihan makeup ad dh kt Althea yer. Selalu juga dengar pasal brand korea ni. Boleh la syorkan kt kakak nnti. Nampak cm best je

    ReplyDelete
  18. Wah banyaknya barang makeup dari althea ni. Mesti bagus2 semua kan produk althea ni

    ReplyDelete
  19. Most bloggers' fav products from Althea. Baca komen semua kata produk ni best tapi, saya blm ada waktu nak beli hehe

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.