Tawaf Timepieces : Jam tangan clockwise atau anticlockwise?

Dari kecil dah terdedah dengan peribahasa Masa Itu Emas. Kalau sesuai dengan karangan, peribahasa tu jugak laa antara pilihan nak masukkan dalam karangan hahaha. Kali ni I bukan nak cakap mengenai maksud disebalik peribahasa ni tapi I nak cerita aksesori baru pelengkap gaya yang berkaitan dengan masa.



Antara aksesori yang tak terlalu over sangat dan semua orang patut ada ialah jam tangan ! Jam tangan ni sesuai untuk semua jenis penampilan diri dan mencerminkan keperibadian jugak. Kalau pakaian korang bertemakan pejabat macam tu boleh la pakai jam yang nampak classic dan bergaya. Kalau pakai skirt, palazzo ala-ala feminine, pakai la jam yang ada diamond dengan warna sweet untuk lengkapkan penampilan. 



Pilihan I sendiri jam dari Tawaf Timepieces







Women’s collection, RAMAL. I suka design jam yang minimal, tak terlalu banyak hiasan cuma bahagian permukaan jam, nombor ditukar kepada susunan crystal. Cantik ! Tali jam pula jenis canvas dan mempunyai pelbagai warna seperti merah, biru dan pink. I punya gabungan biru dan merah.



Bagi I, design macam ni lebih senang untuk digayakan lagi-lagi I jenis pakai baju biasa kasual jadi senang nak mix and match. Masuk dengan semua baju. Jam ni berputar dengan Japanese Quartz Movement. Case jam pula berwarna rose gold. Memang sesuai sangat dengan perempuan. Rotation jam ni pula adalah jenis clockwise. 







Kalau korang nak beli nanti dekat website dia dah lengkap semua detail pasal jam tu. Jadi tak payah risau nak buat pilihan. Bagi I jam dia memang berkualiti sebab tahan calar dan kalis air. 



Antara koleksi lain yang I suka adalah Classic Collection. Koleksi jam ni numeral dia bukan crystal macam I punya tapi Arabic. Cantik ! Siap ada date lagi. Case permukaan tu pun boleh pilih warna rose gold atau silver. Tali jam pun ada pelbagai pilihan warna dan walaupun koleksi ni dibahagian lelaki tapi I suka design dia lagi-lagi bila tengok model dia pakai. Nice !



Koleksi Klasik


Koleksi Amal



Jam yang masuk dalam wishlist I, Umbre dari AMAL COLLECTION. Cantik gila warna dia walaupun jam ni pun sama ada di bahagian lelaki tapi I rasa sesuai je kalau I pakai sebab tangan I tak kecil sangat pun hahahah. Design yang minimalist dengan tali leather dan warna Umber yang pertama kali I tengok terus suka dengan warna dia. 



Bagi I semua koleksi dari Tawaf Timepieces sesuai dijadikan hadiah pada orang tersayang. Datang dengan kotak, design minimalist sesuai untuk semua orang, warna cantik, dan harga berbaloi. gambar jam yang I tunjukkan dalam blog ni sebahagian je koleksi yang ada, dekat website dia ada banyak lagi koleksi. Siap ada worldwide shipping, jadi tak kisah dimana korang nak hantar jam ni boleh je. Pemulangan percuma juga boleh dilakukan. Setiap produk ada 2 tahun warranty.






Ini la masanya korang nak beli jam baru di tahun yang baru ni. I cuci mata dekat website diaorang, semua jam tengah SALE ! Jimat banyak kalau shopping sekarang haha.



Pembelian boleh dilakukan di

Website : Tawaf Online
Facebook : Tawaf Timepieces
Instagram : Tawaf Timepieces








44 comments

  1. Cantik la koleksi jam ni. Yg arabic number tu yg uat dia lain dari yg lain kan. Kita selalu tgk org share tapi ingat kan harga dia mahal sgt. Tapi starting tu not bad la jugak eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. airah pun suka koleksi dia. aha biasa tengok harga kemain mahal. brand diaorang berbaloi beli

      Delete
  2. eh cantik jugak design jam tawaf ni ek, nampak biasa tapi cantiklah dan harga pun takde lah mahal sangat. yang awak pakai pun tuh cantiklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia minimalis tapi nampak mahal. memang berbaloi

      Delete
  3. Menarik. Haritu baca juga pasal jam tawaf ni. Mcm² desigm dam warma ada kan? Suka pula tgk. Cx suka juga jam tawaf, lagi² letak dkt rumah. Mula² baca mmg terkial² sbb dah biasa jam pusing lain. Ini pusing ikut tawaf. Otak lambat sikit nak proses maklumat. Heee Heee apa² pon, terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha aha bila dah biasa kan terus macam ambil masa sikit bila nak tengok jam

      Delete
  4. Memang cantik koleksi jam di Tawaf ni. Paling suka jam yang dalam arabic numeral tu. Lain dari yang lain. Harga pun berpayutan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu banyak dah masuk dalam wishlist nak kumpul satu2

      Delete
  5. Wah! Cantik kesemua design yang ditunjukkan. teringin nak dapatkan satu. Kalau dapat diskaun best juga ni. Terus boleh sambar..hehe.

    ReplyDelete
  6. Dari semalam nampak ramai yang up pasal jam tawaf ni which is akak tgok cantik sangat..warna biru merah yang ni pun cantik..sesuai dan boleh match dengan macam- macam warna baju

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu senang nak match dengan baju bila warna sesuai

      Delete
  7. Dari semalam tengok ramai up pasla jam. Tawaf .Eh jealous pulak tetiba maisng maisng bergaya dnegan jam baru .Saya pun lama duk recce jam baru ni. Jam lama dah rosak .Memang nak kena beli jam .Tapi kan mata macam berkenan pulak dekat jam Tawaf ni .Memang nampak simple tapi cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jum la beli buat koleksi tengah ada promo.airah suka jenis minimalis macam ni

      Delete
  8. Comel la jam ni. Takda ka orang nak bg kita hadiah wak. Suka jam konsep2 tawaf ni. Macam best ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha cepat mintak husband. paling best ada clockwise dan anticlockwise depends pada pilihan sendiri

      Delete
  9. dari haritu tertarik tengok jam tangan marwa. semua design cantik kena dengan citarasa belia mcm kita ni. tak terlalu classic tapi moden. cewahhh macamla muda sgt kan. kalau kalis air tu kira ok la dengan harganya. mampu milik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha best sangat koleksi dia sesuai untuk semua. harga memang bagi airah pun berbaloi

      Delete
  10. Love the watches from Tawaf time piece! They look quite similar to DW, will check out their website and see if they have more designs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya you should look at their collection at website so beautiful

      Delete
  11. Ramai blogger sis tengok dah mengayakan jam ni..ni yang buat hati berkobar kobar nak kan satu gak ni. Simple tapi kelihatan cantik..kalau sis pakai lagi cantik..hehee

    ReplyDelete
  12. Dulu emi pernah ada jam tawaf dari jenama lain. Tapi kurang gemar sebab designnya tak cantik. Yang ni macam cantik pulak designnya, especially the straps.

    ReplyDelete
  13. Honestly it looks mighty similar to DW right? :) Then again I guess this blue-red band is the in thing right now. Their collections looks good in their own way.

    ReplyDelete
    Replies
    1. quite similar but they have their own point of design.

      Delete
  14. Lawa koleksi jam Tawaf ni. Berkenan pulak bila tengok. Harga pun not bad, bdrpatutan dengan kualiti. Boleh usha usha ni, kalau ada rezeki boleh la grab satu

    ReplyDelete
  15. cantik gila koleksi jam ni.. si pemakai pun nampak manis je.. i rasa i perlukan satu juga nanti akan wujudkan mood nak buat umrah dan haji secepat mungkin je.. nampak macam sesuai digayakan dengan pelbagai warna pakaian yang dipakai.. thanks for sharing ill go check it out !

    ReplyDelete
  16. Cantik laaa design yang airah pilih tu.. Menarik! Bagus jam tawaf ni, secara semulajadi setset fikir an kita pusingan arah tawaf. Harga pun mampu beli

    ReplyDelete
  17. seems like a nice collection, almost similar design with daniel wellington. but price a lot more affordable! saw a blogger posted about this too!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  18. Cantik la jam ni. Kak min pun sejenis suka yg simple2. Yang penting nampak menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu asalkan nampak cantik di pergelangan tangan

      Delete
  19. Haaaa somelnya jam ni, ada lagi ye jam ni.. sebelum ni pernah dengar jam jenama Tawaf ni. Santek suka tengok design dia ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ! singgah la website diaorang banyak lagi koleksi lain

      Delete
  20. Jam tangan ni nampak simple dan bergaya moden. Sesuai utk muda-mudi ni. Cantik!

    ReplyDelete
  21. cantik warna dia..mmg kak liez tgh cari jam tawaf..tukar selera pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun ada yang clockwise dan anticlockwise kak liez

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.