Perlu Ke Makan Texas Chicken

Baru pertama kali nak cuba Texas Chicken | Sebelum ni dah banyak kali juga la ajak Aiman pergi makan Texas Chicken sebab bila baca review blog orang lain, tengok vlog dekat youtube ramai juga suka Texas Chicken ni. Dekat Ipoh pun ada cawangan baru buka jadi bila balik Perak je dah plan sesiap nak pergi. Dah sampai Perak macam-macam benda nak buat kemain busy jadi plan nak makan Texas Chicken pun entah kemana -.-



Kali ni ada cawangan baru Texas Chicken dekat City Square memang tak lepaskan peluang nak rasa. Texas Chicken ada jemput blogger untuk join event diaorang tapi masa tu hari kerja pulak so tak dapat join. Weekend baru ada masa nak pergi.






Texas Chicken Johor Bahru City Square, Lot J3-21, Level 3.



Sebelah KFC je senang nak cari. Masa I jalan-jalan dalam City Square tu nak cari watsons dah ternampak Texas Chicken ni. Masa I pergi dah la weekend, orang dia kemain padat lagi dalam tu. Nak cari tempat duduk pun susah sebab memang ramai sangat orang. Rimas pun ada juga. Lepas tu ambil keputusan, I cop meja, Aiman pergi beratur beli makanan.



Mula-mula kongsi meja dengan orang lain, kemudian nampak pekerja dia tengah bersihkan meja yang dah kosong terus tukar tempat. Relevan lagi tak banyak kali pindah bila makan ni nanti kahwin banyak……..hahaha. 



Bagi I sebab Texas Chicken ni baru lagi dekat JB so memang ramai umat manusia nak mencuba termasuk I. Ruang tak berapa luas dan meja pun tak berapa banyak jadi kena bersabar tunggu turn dan tunggu meja kosong. I rasa nak tunggu meja kosong tak lama sangat pun sebab lepas makan orang terus keluar. Tak ada masa nak tunggu lama dekat situ sebab rimas ramai orang hahaha.



Ikutkan menu I memang tak biasa dan tak tau pun apa yang sedap. Jadi I bagi je Aiman pilih apa dia nak. 








2pcs chicken.


Ayam spicy. Tak pernah ambil yang original kalau makan dekat mana-mana haha. Set sekali coke, coleslaw dan honey butter biscuit.








Menu kedua Mexicana Burger. Set sekali coke dan fries. Air dia kena ambil sendiri dekat kaunter lain. 



Okay tiba masa untuk rasa dia pulak macam mana hahaha. Untuk dua-dua menu ni bagi I rasa dia biasa sahaja. Tak ada yang special dan memang tak ada la sedap sangat. Ayam dia rangup, boleh tahan tapi rasa pedas dia kejap je masa baru nak makan tu. Lepas tu tak pedas dahhhhh. I tak suka honey butter biscuit dia. Aiman pun tak berapa suka. Rasa dia macam berserbuk bersepai macam tu. Tapi ok la nama pun biscuit kan tapi tak sedap sangat la. Lagi suka roti macam KFC.











Burger dia okay je. Sedap dan pedas sikit tapi biasa macam burger yang lain haha. Patty dia tu ayam, boleh tahan lembut dan crispy. Ada lapisan cheese, salad, tomato, onion dan tortilla chips. Chips tu tak berapa rasa rangup dia dah. Okay laa kalau teringin burger.



Lapar la pulak taip entry makanan ni. Mungkin menu yang I pilih ni biasa je kot. Kalau korang dah selalu makan Texas Chicken dan ada menu favourite tolong recommend dekat I, boleh la cuba menu lain pula lepas ni. Perlu ke makan Texas Chicken? Perlu la, I mesti la nak cuba semua makanan yang ada di dunia ini. Tiberrrr







10 comments

  1. makanan baru mesti ramai nak cuba kan.. kalau MN kalau ramai macam tu MN tapau jelah balik rumah hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sebab baru semua orang nak pergi hahaha.airah pun sebab rezeki ada meja kosong.kalau tak nak makan tempat lain je

      Delete
  2. haritu ain pergi yang review and try ayam keju berapi. yangg ni paling ain sukaaa. sedap betoll dengan tekak yang suka pedas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke boleh la airah cuba lepas ni.

      Delete
  3. nampak sedap semua, tetiba teringin nak makan ayam goreng :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nampak sedap tapi biasa jeee

      Delete
  4. Haih nampak sedap yang ni Airah,bulan ni husniey banyak makan fast food entah kenapa semua macam sedap dan rasa nak try.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha samaaaaa airah pun rasa banyak sangat makan fast food kena start diet ni

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.