Slider

Pernah tak korang keliru apa fungsi dan perbezaan toner dan lotion ni? Ye I selalu keliru. pernah baca, benda tu tak ada beza pun. Apa yang I faham memang toner dan lotion ni ada perbezaan. Toner lebih ringan dari lotion dan lotion lebih kepada pelembap yang lebih ringan. I ada baca jugak lotion ni lebih kepada Japan punya toner. Haaaa keliru ke tak?! hahahha.



Korang boleh je pilih sama ada nak pakai toner atau lotion atau pakai dua-dua sekali bergantung kepada keperluan kulit sendiri. Macam I, I lebih suka extra, pakai dua-dua sekali. Nanti I share skincare routine I sekarang okay. Harini nak share review The Face Shop Rice Ceramide.



The Face Shop Rice Ceramide ni adalah sejenis toner yang lebih pekat dari toner biasa sebab dia lebih melembapkan dari toner biasa. I ada baca kepentingan atau fungsi ceramide untuk kulit muka. Salah satunya untuk membantu skin barrier korang. Antara tanda skin barrirer dah rosak kulit kering, kulit kasar, penuaan, iritasi, redness. Jadi nak selamat boleh la cari produk yang mengandungi ceramide. Bila skin barrier korang okay, kulit lebih sihat dan lembap.



Produk : The Face Shop Rice Ceramide
Isi : 150ml
Harga : RM33 (Althea)






I suka botol produk ni. Packaging botol dia jenis plastik, besar tapak tangan I je. Rasa macam tak ada la besar sangat kalau nak bawa travel. Tekstur dia macam I cakap tadi lebih pekat sikit dari toner biasa. Warna pula transparent milky putih macam tu. Bau dia pula wangi sebab bahan dia ada pewangi. Kalau korang jenis tak tahan produk yang ada pewangi test dulu okay sesuai atau tak. Bila sapu dekat muka pun masih boleh bau lagi wangian dia. Bagi I bau dia tak ada la kuat sangat. bau wangi yang lembut je.



Kebanyakkan bahan yang digunakan memang selamat untuk kulit tapi ada beberapa yang risiko rendah boleh menyebabkan iritasi seperti pewangi tadi.







I pakai The Face Shop Rice Ceramide ni lepas cuci muka. Kira macam step pertama la lepas cuci segala kotoran pada muka. Cara I pakai pula I masukkan The Face Shop Rice Ceramide dalam botol jenis spray yang kecil tu I beli dekat Mr DIY. Ikutkan I buat macam tu sebab nak jadikan produk ni sebagai mist. Bila kena bangun dua tiga jam sekali nak susukan baby, bagi segar sikit, I spray la dekat muka.



Last-last masa buat skincare routine pun I pakai macam tu juga. Spray je dekat muka lepastu sapu rasa sampai serap pada kulit. Bagi I tahap penyerapan dia boleh tahan la. Tak lama sangat nak tunggu semua serap pada kulit. I biasanya bukan sapu produk skincare pada kulit muka sahaja, pada bahagian leher pun kena sapu okay. Nanti muka je nampak sihat, leher dah banyak kedutan, garisan penuaan hahaha.





Kalau korang tak nak guna spray botol macam I, pakai macam biasa la. Bentuk botol dia macam I tunjuk dekat gambar atas ni. Tuang je produk atas tangan lepastu sapu pada muka. Bagi I tak berbaloi sangat kalau nak gunakan produk ni pada cotton pad baru sapu pada muka sebab tekstur dia agak pekat. Kalau toner biasa yang cair sikit tu sesuai la sebab nanti semua isi dia pergi dekat cotton pad je tak kena sangat pada kulit muka.



Kesan I pakai The Face Shop Rice Ceramide ni memang rasa kulit lembap. Kalau pakai produk ni je pun kulit I dah rasa lembap tapi tak cukup kena tambah pelembap biasa juga. Bila I pakai produk ni boleh nampak kulit lebih glow. Itu yang paling best bila kulit sihat.





Ekstrak beras membantu melembut, mencerah dan menyerikan kulit. Ceramide pula macam I taip dekat atas tadi memberi pelindungan kepada kulit dari kekeringan. Hyaluronic acid pula menarik lembapan agar kulit kekal lembap sepanjang masa.Buat masa ni The Face Shop Rice Ceramide ni sesuai untuk kulit I. Skincare routine I yang sekarang memang membantu sangat kulit lebih lembap, cerah dan mengelakkan masalah kulit yang teruk.



Mungkin I akan beli lagi kalau I tak jumpa produk lain yang mengandungi ceramide ataupun produk lain tak best.





The Face Shop Rice Ceramide Review

Sejak dah upgrade dari isteri ke ibu, eyebag dan dark circle I pun sama upgrade sekali -.- Bertambah-tambah dark circle. Bangun pagi tu tak sah kalau tak ada eyebag hahaha. Masa pregnant memang I tak ada masalah tidur. Kadang-kadang jela I susah nak tidur malam. Biasanya over tidur ada laa.Tapi sejak dah ada baby kemain setiap dua jam kena bangun bagi susu, kadang tu sejam sekali bangun. Memang penat tapi I okay je kot.



Yang tak okaynya mata I rabak. Bila nak tangkap gambar memang teserlah dark circle! Eyebag dan puffy eye tu bila dah lama bangun dan siap mandi, slow-slow dia hilang. Dark circle memang setia disituuu.





Dekat entry Xmas Shopping I ada update I beli eye patch. Bukan beli satu tapi beli dua terus. I beli . Petitfee Gold & Snail Hydrogel Eye Patch dan Petitfee Ruby & Bulgarian Eye Patch. I baru guna yang Gold and Snail tu jadi harini I nak kongsi review guna satu dulu la. I start guna masa awal pantang haritu. Sangat berguna! Now dah nak habis dah. Satu bekas eyepatch ni ada 60 pieces. I guna dua pieces la setiap hari dah ada dua mata hahaha. Kadang lepas mandi pagi I pakai, lepas mandi malam pun I pakai lagi. Tapi wajib pakai sekali setiap hari!



Melalui pembacaan I, eye patch ni dibuat menggunakan serbuk emas, membantu untuk memperbaharui dan purify kulit di bahagian mata jadi kawasan bawah mata lebih cerah. Selain itu ada snail extract membantu untuk melembapkan mata dan mengurangkan puffy. 



Bahan lain : Water, glycerin, calcium chloride, chondrus crispus powder, methylpropanediol, ceratonia siliqua gum, xanthan gum, hydroxyethylcellulose, peg-60 hydrogenated castor oil, panax ginseng root extract, swiftlet nest extract, aloe barbadensis leaf extract, sodium hyaluronate, betaine, rosa centifolia floer water, hydrolyzed collagen gold (1 ppm), alcohol, synthetic fluorphlogopite, titanium dioxide, cl 77491, scutellaria baicalensis root extract, camellia sinensis leaf extract, houttuynia cordata extract, artemisia vulgaris extract, citrus junos fruit extract, 1,2 - hexanediol, caprylyl glycol, citrus grandis (grapefruit) seed extract, bambusa textilis stem extract, pinus palustris leaf extract, ethyl hexandiol, disodium edta, mineral oil, methylparaben, chlorphenesin, phenoxyethanol, fragrance






Cara I guna, lepas mandi, spray toner I, lepastu letak eye patch ni. Lepas pakai eyepatch baru teruskan dengan moisturizer dan lain-lain. Kadang-kadang I sapu moisturizer, serum dan lain-lain dulu baru letak eye patch. 



Bau dia pula tak ada la wangi sangat tapi ada bau yang okay untuk hidung I. Bila dah pakai tak ada bau apa-apa pun. Tekstur dia pulak macam gel. Dia bukan jenis krim ke apa okay. Eye patch yang kenyal macam gel. Kalau sebelum pakai, letak dalam peti dulu, rasa sejuk je!



So far, dah nak habis I pakai dalam pantang ni, membantu sangat mengurangkan dark circle, melembapkan kawasan bawah mata dan membantu bagi mata I nampak lebih segar. Tak ada la mata nampak penat. Cuma kalau nak hilangkan terus dark circle tu memang tak dapat la. Setiap hari tidur tak cukup, selang dua jam berjaga, waktu tidur pun tak menentu. Kena usaha lebih sikit la kalau nak hilangkan. 



Kalau korang student memang sesuai la pakai eyepatch ni. Berjaga nak study kan. Lagipun ada waktu-waktu tertentu je berjaga, bukan berterusan macam I. Adik I pun rajin nak mencuba eye patch ni. I memang akan cari eye patch, eye mask, eye krim supaya dark circle tak makin teruk. Lepasni makin banyak la review produk berkaitan mata dalam blog I hahaha.



Kalau korang berminat nak beli boleh tekan LINK SINI. Kalau nak 20% off pulak untuk pembelian pertama boleh guna LINK I dekat SINI.



Review Petitfee Gold & Snail Hydrogel Eye Patch

Siapa je kan yang tak suka tidur hotel sambil berehat, tenangkan fikiran dan luangkan masa dengan keluarga. Lepas habis pantang haritu, Aiman ada book hotel untuk I. Jadi bertiga la tidur dekat hotel tu. Ayhan baru keluar dari perut terus dah tidur hotel hahaha. I rasa Aiman baik hati belanja tidur hotel sebab tengok I macam nak jadi zombie dah kot masa berpantang. Macam nak jadi zombie ke memang dah jadi zombie hahahha.



Hotel yang Aiman book tak jauh pun dari rumah. Dekat Weil Hotel. Kalau korang pernah pergi Ipoh Parade, hotel ni sebelah Ipoh Parade je. Bangunan dia bersambung dengan Ipoh Parade jadi sambil bersantai dekat hotel boleh la pergi shopping dekat Ipoh Parade. I tidur situ dua hari satu malam je. Check in tak silap pukul 3 petang. Sebelum pergi hotel sempat singgah Aeon St18 dulu beli starbuck.






Salah satu sebab utama pilih Weil Hotel ni jugak sebab nak bathtub! I suka hotel yang ada bath tub sebab suka berendam lama-lama. Jadi sebelum tu dah siap-siap order bath bomb untuk bath tub hahaha. Entry review bath bomb nanti I share lain kali okay. Korang boleh search je dekat search box tepi blog ni. Tak silap I, semua bilik di Weil Hotel ni ada bath tub. Siap ada bilik yang ada jakuzi okay best gila. Tapi tak ada la nak book bilik tu sebab mahal. Mampu yang ni je haha.



Parking untuk hotel ni korang kena ikut parking shopping mall Ipoh Parade. Nanti dah naik sampai atas, belah kiri boleh nampak parking untuk hotel pula. I memang dah selalu pergi Ipoh Parade selalu la nampak parking hotel tu banyak kosong. Pandang sepi je sebab parking shopping mall dah penuh.





Masuk je bilik dia, wow best nya. Cantik! Bilik I jenis dua katil single tu sebab tak silap katil double dah full rasanya. Masuk je bilik, belah kiri wardrobe, belah kanan toilet.







Lepastu jalan depan sikit ada tempat letak luggage/bangku dan bahagian refreshment. Ada kopi, teh, heater, mug, glass semua siap. Kacang pun ada tau biasa I pergi hotel biasa diaorang bagi minuman je. Dalam wardrobe pula ada bathrobe, hanger, iron dan iron board. Hair dryer pun siap complete.



Toilet pun cantik dan bersih. Macam biasa ada favourite bath tub I dan ada rain shower sekali.










Tv pun ada macam-macam channel yang best. Memang malam tu kiteorang lepak bilik tengok movie je haha. Petang tu dah siap-siap tapau dinner dekat Ipoh Parade. Lepas check in tu diaorang ada bagi welcome drink kena pergi minum dekat cafe dia la. Cafe pun lawa gila.









Esoknya sempat la round-round kejap dekat pool. Pool sini jenis infinity pool tu tau kalau tangkap gambar memang cantik. I mampu tengok je la sebab baru habis pantang kan tak kan dah nak mandi pool hahaha. Next time kena try hotel lain pula sebab nak berendam lagi.



Kalau tengok dekat meja antara katil tu ada sediakan handphone untuk memudahkan korang search apa yang best dekat Ipoh ni. Siap boleh call lagi tau jadi memang berguna untuk pelancong. I memang selesa sangat menginap dekat sini. Walaupun tak ada la jauh mana dari rumah tapi acah-acah berjalan jauh juga la. Seronok dapat berehat dekat hotel selesa macam ni. Kalau datang Ipoh Perak boleh la try Weil Hotel. Terletak dekat je dengan Pekan Ipoh. Senang nak berjalan ke mana-mana.



Weil Hotel
Jalan Sultan Idris Shah, 30000 Ipoh, Perak
+605 208 2228



Staycation Ipoh

Bila tak cukup minum air kosong ni macam-macam kesan boleh jadi pada badan sendiri. Contohnya tak cukup minum air pun boleh buat sembelit tau jadi jaga-jaga. Pastikan sentiasa minum air dengan cukup ikut berat badan korang. I pun ikutkan tak tau berapa liter air sehari kena minum tapi botol memang sentiasa la dekat dengan I. Nampak botol je minum, haus minum, bila teringat minum.



Kena rajin minum air banyak salah satu sebab nak kulit cantik hahaha. Tapi kena la redha pergi blik air je selalu. Masa bersalin haritu bibir I kering teruk. Tak cukup minum air sebab melayan rasa sakit hahaha. I stress tengok keadaan bibir sendiri tapi nak minum air pun tak sempat. Nanti minum air banyak sangat trauma pulak nak kena pergi bilik air banyak kali. Last-last memang bibir kering teruk, dah balik rumah dari hospital pun tak elok-elok lagi.



Jadi benda pertama yang I buat mesti la kena rajin minum air. Walaupun orang cakap salah satu pantang semasa berpantang tak boleh minum air kosong banyak sangat tapi peduli apa hahaha tak kan nak tahan je dari minum air. Kedua I rajinkan diri sapu Laneige Lip Sleeping Mask. Yang I punya flavour berry. 





Tak silap I ada empat flavour iaitu grapefruit, appel lime, vanilla dan berry. I baru cuba berry je. Yang berry ni pun tahan lama gila walaupun sebekas jar kecik ni 20g je. Actually I dah beli lama lip mask ni dan memang selalu pakai dari waktu pregnant lagi sampai sekarang tak habis-habis. Siap share dengan adik I lagi letak dalam jar kecik untuk dia. I harap tahun ni habis la sebab nak try flavour lain pulak hahaha.



Produk : Laneige Lip Sleeping Mask in Berry
Isi : 20g
Harga : RM77 (Althea)



Kalau korang ada masalah bibir kering, bibir hitam, apa-apa jela masalah bibir korang mungkin boleh cuba lip mask ni. Apa yang paling best bagi I, contoh la harini bibir I kering sangat sebab kurang minum air, malam tu I pakai lip mask ni, pagi esok bibir dah lembut dan senang nak tanggalkan kulit bibir yang dah kering tu.





I memang rajin pakai waktu malam je sebab tak ganggu I nak minum ke apa. Nanti waktu siang makan, minum hilang pulak lip mask ni dekat bibir jadi I pakai waktu malam last sekali masa skincare routine. Kadang tu sebelum nak tidur I topup lagi lip mask ni dekat bibir. Pagi esoknya bibir rasa lebih lembut, nampak pink, senang nak buang kulit kering/kulit mati yang ada pada bibir. 



Tak payah susah-susah dah nak exfoliate bibir. Dulu rajin la guna gula dan madu nak scrub bibir bagi pink tapi sekarang tak payah susah dah. Guna je Laneige Lip Sleeping Mask ni. Pagi esok boleh guna air suam dan kain untuk tanggalkan kulit mati di bibir.



Bahan full,

Diisostearyl Malate, Hydrogenated Polyisobutene, Phytosteryl / Isostearyl / Cetyl / Stearyl / Behenyl Dimer Dilinoleate, Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin), Polybutene, Microcrystalline Wax, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Synthetic Wax, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Sucrose Tetrastearate Triacetate, Butylene / Ethylene / Styrene Copolymer, Ethylene / Propylene / Styrene Copolymer Mica, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Titanium Dioxide, Dimethicone, Fragrance / Parfum, Polyglyceryl-2 Diisostearate, Dehydroacetic Acid, Methicone, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Sunset Yellow (Yellow 6), Pigment Red 57 (Red 6), Polyhydroxystearic Acid, Water (Aqua) , Potassium Alginate, Propanediol, Glycerin, Alcohol, Lycium Chinense Fruit Extract, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Fragaria Chiloensis (Strawberry) Fruit Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Sapindus Mukorossi Fruit Extract, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract, Rubus Chamaemorus Seed Extract, Coffea Arabica (Coffee) Seed Extract, Chenopodium Quinoa Seed Extract, Magnesium Sulfate, Calcium Chloride, Sodium Hyaluronate, Beta-Glucan, Manganese Sulfate, Zinc Sulfate, Ascorbyl Glucoside 



Pertama kali I pakai lip mask ni, pagi esoknya rasa macam bibir bengkak. I ingat I tak sesuai ke apa dengan produk ni. Risau jugak. Tapi dua tiga hari lepastu I cuba lagi pakai dan nasib baik okay je. Perasaan I je kot bibir rasa bengkak sebab produk ni ada tulis bibir akan rasa lebih plump macam tu. Jadi I dah pakai banyak kali ni memang tak ada kesan iritasi, gatal-gatal atau allergic. Kalau korang pakai satu produk pada bibir lepastu rasa gatal ataupun ada biji-biji gatal naik lebih baik stop. Memang tak sesuai la tu sebab I pernah beli lip balm berwarna jadi macam tu. Trauma.






Tekstur lip mask ni macam krim la lebih kurang. Senang je nak sapu pada bibir. Bila I pakai memang rasa macam pakai sesuatu pada bibir tapi tak ada la rasa teruk sangat dia punya heavy tekstur tu. Bau dia pulak macam manis berry so yummy! I suka bau dia tapi bila pakai tak ada bau yang kuat pun. Isi dia dalam bekas jar kaca. Kecil je jar dia so senang nak simpan atau nak bawa mana-mana.



Nak travel pun senang bawa. Dalam box lip mask ni ada spatula kecil comel untuk korang guna sapu lip mask ni tapi I dah tak ingat I simpan mana spatula tu hahahha. I sapu guna jari je pada bibir. Agak tak bersih tapi pastikan la jari sendiri bersih. Pada I walaupun harga dia mahal tapi berbaloi sebab pakai sikit je pada bibir lepastu 20g tu boleh tahan banyak la untuk bibir sahaja sampai setahun baru habis agaknya.



Kalau bibir korang bermasalah boleh la cuba Laneige Lip Mask ni. Bibir pun rasa lembap je sepanjang hari. 








Laneige Lip Sleeping Mask Untuk Bibir Kering

Hai,



Alhamdulillah berjaya juga I nak buat giveaway untuk tahun 2019 ni. Ingatkan tak kesampaian sebab dah nak bulan July ni I tak sempat lagi nak buat giveaway untuk blog. Tapi nasib baik ada kelapangan. Salah satu misi untuk blog I akan tertunai yeay.



Jadi untuk giveaway kali ni hadiah dia memang dekat dengan I. Skincare! I memang pengguna skincare tegar hahahah. Kalau boleh semua skincare I nak cuba nak tengok keberkesanannya. Jadi kalau korang baru singgah blog I ni jangan lupa baca entry dan blogpost yang lain okay.



Walaupun hadiah tak banyak mana dan tak mahal mana tapi I harap berguna la untuk pemenang nanti. Semua hadiah yang I akan berikan semua I dah pernah cuba dan best.






Atas ni antara hadiah yang akan I berikan kepada pemenang.



1) The Face Shop Rice Water Cleanser | The Face Shop Rice Ceramide | ABloom Lemon Lime Mask Sheet | ABloom Watermelon Mask Sheet




Keempat-empat produk dekat atas ni semua I dah cuba. Yang cleanser dua tahun lepas kot I guna. Kulit rasa lembut je dan tak mengeringkan. Rice Ceramide toner tu pula, I tengah guna sekarang. Dah separuh botol dan I suka sangat! Dia bukan macam toner biasa tapi toner yang lebih pekat, buat kulit lembap dan glowing. Nanti I update full review toner tu okay.



Yang sheet mask ni pula I dah restock dua kali sebab best. Kulit jadi lembap dan glowing jugak. Boleh baca full review Althea A'Bloom Sheet Mask ni dekat SINI



2) Althea Watercolor Cream Tint | ABloom Lemon Lime Mask Sheet | ABloom Watermelon Mask Sheet





Sama juga watercolor cream tint tu I pilih code favourite I. Tap code rahsia hahahha. I suka gila cream tint Althea ni sebab tak mengeringkan bibir I dan warna dia cantik! Pigmented gila dah makan pun still ada warna lagi. So I nak share cream tint favourite I dengan korang jugak.



Cara nak join Giveaway? 




Syarat penyertaan Giveaway

1. Follow blog Airah Syahirah. (Widget followers ada dekat sidebar)
2. Follow facebook page Airah Syahirah Blogger
3. Follow instagram @shesyeeraa
4. Copy banner dan buat satu entry bertajuk "Skin Care Giveaway by Airah Syahirah"(Backlink kan banner okay)
5. Tinggalkan link entry dekat bahagian komen



Giveaway ni akan berlangsung dalam bulan Julai dan August serta akan ditutup dalam bulan August juga. Pemenang akan dipilih melalui konsep lucky draw. Jadi jum la ramai-ramai join okay. Giveaway akan terbatal sekiranya kurang dari 50 penyertaan.










Skin Care Giveaway by Airah Syahirah

Blackhead? Pori besar? Kulit berminyak? Semua ni memang mengganggu untuk dapatkan kulit cerah berseri tanpa masalah. Ada yang rela tahan sakit, buat itu ini untuk dapatkan kulit bersih. I memang tak rela la nak buat treatment atau petua atau macam-macam cara yang menyakitkan dalam bab-bab kulit ni. I tak tahan sakit hahahha sebab tu la kalau boleh I nak guna produk dan cara yang tak menyakitkan tetapi memberikan hasil.



Kenapa nak guna produk bukan-bukan kalau boleh guna A'bloom BHA Blackhead Blaster? I dah banyak kali guna A'bloom BHA Blackhead Blaster ni sejak terima produk ni. Dalam seminggu, I guna dua tiga kali. Hasil dia memang best! Paling penting tak menyakitkan.





 Produk : A'bloom BHA Blackhead Blaster
Harga : RM19
Website : Althea






Packaging dia comel dan kecil je. Senang nak bawa travel, nak selit dalam beg skincare. Kadang botol besar-besar ni memang leceh nak bawa ke mana. Lagi-lagi packaging jenis kaca tu kan. Berat. Tapi I gigih je bawak ke mana-mana. Lagipun packaging dia plastik, tak ada risau pecah ke apa. I pernah je terjatuhkan dalam bilik air tapi bekas dia tak ada retak.



Tekstur dia pulak jenis solid. Bukan cair tau. Boleh bayangkan bekas lipstik macam tu la kalau nak guna A'Bloom BHA Blackhead Blaster ni. Pulaskan je bekas dia nanti isi dia keluar macam bentuk lipstik tu.






A'bloom BHA Blackhead Blaster ni cara nak guna dia kena pusingkan untuk keluarkan produk. Lepastu boleh la sapu pada bahagian yang bermasalah. I akan guna lepas cuci muka. Bahagian yang I sapukan pula pada dahi, hidung, pipi dan dagu.



Lepas dah sapu A'bloom BHA Blackhead Blaster, urut pada kulit dalam beberapa minit lepastu boleh bilas. Terus rasa kulit licin, lembap dan bersih. Tak ada rasa pedih atau sakit pun. Terasa kesan serta merta. Sebab tu I rajin guna dalam 2,3 kali seminggu.






A'bloom BHA Blackhead Blaster ni berfungsi untuk membersihkan kulit daripada blackhead dan kotoran yang melekat pada wajah. Pori pun akan lebih bersih. Tak akan rasa pedih atau sakit pun bila gunakan produk ni sebab tak ada harsh chemical atau bahan kasar untuk scrub kulit yang digunakan dalam ni. 



Bahan yang digunakan pula seperti BHA dan Apricod Seed Powder jadi BHA boleh berfungsi sebagai chemical exfoliation dan apricod seed pula sebagai manual exfoliation. Bahan ni juga memang berguna untuk membersihkan kulit dengan mendalam. Charcoal dan tea tree extract pula membantu mengawal pengeluaran sebum jadi kalau korang mempunyai kulit berminyak memang sesuai la nak gunakan produk ni.



Produk ni juga boleh membantu dari whitehead dan blackhead dari terbentuk. Bukan sahaja dapat membersihkan kulit dari kotoran blackhead, whitehead ni tau. Bukan sahaja boleh digunakan pada muka, tapi nak exfoliate bahagian badan pun boleh. Try la. Kalau korang risau produk ni menyebabkan iritasi boleh guna pada bahagian badan dulu kan.





Tapi pengalaman I guna memang best. Kalau dah habis yang ni memang akan beli lagi satu. Adik I pun suka sibuk nak cuba jugak sebab dia ada masalah blackhead jugak. Sesuai la kalau korang jenis kulit kombinasi atau berminyak. Kalau nak lebih berkesan, sebelum gunakan A'bloom BHA Blackhead Blaster wapkan muka dulu. Bagi pori terbuka jadi boleh la produk ni membersihkan lebih lagi. I rasa kalau korang baru nak berjinak guna BHA boleh cuba produk ni dulu mana la tahu BHA tak sesuai dengan kulit ke tak ada la membazir beli produk yang lebih tinggi kandungan BHA dia kan.




Lawan Blackhead Dengan A'bloom BHA Blackhead Blaster

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.