Lebih Bersih Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Aloe AC Clean Bubble Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit serta mampu melawan jerawat yang ada di kulit muka. Pencuci muka ni bagi I tak perlu diperkenalkan lagi sebab banyak kali dah I buat review, share pengalaman guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni siap ada gambar before and after kesan dia dia membantu mengurangkan jerawat I. Kalau korang tak baca lagi entry tu boleh klik SINI.



Sebab tu I percaya dengan keberkesanan Aloe AC Clean Bubble Cleanser untuk membantu mengekalkan kesihatan dan kebersihan kulit I. Siapa je nak kulit yang berjerawat dan bermasalah kan? Macam I kalau kulit bermasalah mesti nak cari punca dia dan produk yang boleh membantu menangani masalah ni. Kalau dulu masa guna produk yang tak sesuai dengan kulit muka, mesti naik jerawat.





Sekarang pencuci muka I setia dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni je. Bagi I berbaloi harga dengan tempoh masa penggunaan. Haritu I dah siap-siap restock dua botol pencuci muka ni sebab I kongsi sekali dengan Aiman. Aiman kalau dah jumpa pencuci muka yang buat kulit dia tak rasa kering dan naik jerawat memang pencuci muka tu jela dia nak pakai.



Masa tunggu produk nak sampai rumah pun selalu tanya I bila nak sampai -.- Padahal I baru order. I order dekat website je, senang nak pilih barang lagi-lagi bila ada promo lepastu barang pun sampai cepat. Kalau korang tak tahu macam mana nak beli semua produk Hansaegee Nature di website boleh refer entry blog I dekat SINI, I dah tulis step by step. Senang je !





Bila ada kawan I yang suruh recommend pencuci muka yang sesuai untuk kulit diaorang,  I mesti suruh beli je Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Bagi I, dia sesuai dengan semua jenis kulit. Contohnya, I kulit kombinasi dan Aiman pula jenis berminyak. Sekarang I kombinasi kering dengan normal. Dulu sebelum mengandung kulit normal dan berminyak. Still sesuai dengan pakai pencuci muka ni.




Buih lembut yang dihasilkan oleh pencuci muka ni sesuai untuk semua jenis kulit dan semestinya lembut pada kulit. Walaupun jenis buih, pencuci muka ni tak buat kulit rasa kering macam pencuci muka berbuih jenama lain tapi buat muka lembap lagi ada la lepas cuci muka.





Macam Aiman, dia bukan buat skincare routine pun. Kalau I free baru I tolong buatkan skincare routine dia. Dia tak nak buat sendiri lepastu tak reti hahaha. Jadi bila tak buat skincare routine, tak ada la rasa muka kering sangat dan jerawat pun tak naik sebab pencuci muka ni pun memang dah membantu untuk melawan jerawat, membersihkan pori secara mendalam dan mengawal minyak di muka.



Lelaki kan biasa la kadang kulit diaorang pelik sikit. Pakai pencuci muka je pun dah elok. Tak payah skincare lain dah. Macam I lebih suka lepas cuci muka guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser, sambung pakai toner, moisturizer, eye cream, serum dan sleeping mask. Kalau boleh nak lengkap semua routine.



Tapi bila dah 7 bulan mengandung ni lagi malas nak buat skincare routine. I cuci muka je. Routine penjagaan kulit muka I dah sama macam Aiman hahahhaha. Nasib baik la kulit muka rasa okay je. Tak ada jerawat naik pun kecuali bila I stress sikit tu memang tak dapat lari la.









So far I rasa memang pencuci muka ni membantu sangat bila I malas nak buat apa-apa dekat muka, cuci muka je. Pagi esok pun kulit okay lagi. Bahan utama dia seperti Aloe Barbadensis Leaf Juice membantu untuk melembapkan kulit, membersihkan kulit, meredakan sunburn, merawat acne dan banyak lagi manfaat lagi. Banyak bahan terbaik yang digunakan dalam pencuci muka ni korang boleh refer entry I dekat SINI okay I dah cerita bahan yang digunakan dan fungsinya.



Kalau korang pun berminat nak cuba, boleh terus ke website Hansaegee Nature. I baca review orang lain pun semua suka dengan pencuci muka ni sebab paling penting sesuai dengan kulit muka diaorang. Kalau tak try mana nak tau sesuai ke tak kan jadi jum beli sama-sama.







Website : www.hansaegee.com/shop
Instagram : https://www.instagram.com/hansaegeenature/
Facebook : https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube :https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia



44 comments

  1. best gila pakai cleanser ni. suka sangat pakai sampai tak sedar dah habis hehe xx

    lenne | blog

    ReplyDelete
  2. Waaah.. Menarik. Macam nak try je la.
    Nak nak lepas operation ni rasa macam, kulit muka ni dok berminyak je walaupun dah cuci elok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la cuba nanti sebab memang membantu untuk kulit

      Delete
  3. Cleanser kalau best boleh beli yang sama kan...nak cari keserasian tu kadang2 bukannya senang ye tak?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kadang ada yang tak sesuai dengan kulit naik bintik merah la ni dah okay teruskan je

      Delete
  4. minggu lepas ada baca pasal cleanser ni, macam best pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai pakai cleanser ni sebab kesan dia pada kulit membantu sangat

      Delete
  5. glad you are sharing here as I been looking for the review of this product. Before I purchase product usually I checked on their reviews as sometimes new product may not suitable for skin, even on friend skin as she told me she had sensitive skin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya before buying should try to find a review first and best if can do a patch test or try other's first

      Delete
  6. Looks like a good cleanser. Aloe vera is very good for skin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya all the ingredients good for skin and so gentle for skin

      Delete
  7. tak mudah utk serasi, kan airah.
    ni dpt yg bebetul sesuai, happy la.
    aida baru je try new korean product. kawan rekomen.
    mix dgn set skincare yg sedang guna.
    as for cleanser dah ada yg serasi. as for serum & essence, lom dpt yg bebetul ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena try and error jugak sebab tak semua produk yang sesuai dengan orang lain, sesuai jugak dengan kita kan

      Delete
  8. Macam ni baru best bila orang lelaki boleh juga guna produk untuk mencuci muka kongsi satu keluarga wakakaka... Beli online lak tu mudah dan cepat bagus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. husband pun senang dah isteri dah uruskan bab-bab pencuci muka ni

      Delete
  9. baca review kata memang bagus dan berkesan.. best jugakkan dapat pencuci macam ni..bubble keluar bila disapukan pada muka... tapi apa-apa pun kena check dulu condition muka sebelum pakai takut nnt datang masalah terutama yang sensitif skin kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sensitif skin pun sesuai produk ni. airah dah baca review yang ada sensitif skin memang feedback positif. ingredients dia sesuai dengan kulit

      Delete
  10. Boleh cuba produk ni...review nya pn baik sekali...jom pakat ramai2 kita guna kan produk ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ada masalah kulit tu memang boleh try cleanser ni as salah satu alternatif untuk kulit sihat

      Delete
  11. Sis kat rumah ni dah macam-macam cleanser dah, nak kena perabiskan satu-satu dulu. Memang tengah mencuba dan menacari yang serasi dengan kulit wajah sis ni, maklum muka orang dah berumur ni memang susah sikit nak pakai sebarangan produk

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mama airah pun sama nak cari yang sesuai tu susah sikit. kena try and error

      Delete
  12. Senang kan kalau ada pencuci yg husband leh guna skali. Husband kita lgi la jenis main belasah, apa kita pakai, dia main pakai skali je hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lelaki selalu tak kisah tapi husband airah kalau pencuci muka tu buat kulit dia naik jerawat terus tak nak pakai dah. minta carikan yang lain

      Delete
  13. Bagusnya suami isteri saling buat rutin. Dan pakailak produk yg sama. Pernah baca review produk ni gak sebelum ni. Ramai bg positif feedback

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 je berkesempatan nak buatkan rutin skincare untuk dia. selalu tu sebulan tak buat haha

      Delete
  14. First time dengar pasal cleanser ni .Tapi kalau cleanser yang berasaskan aloe ni memang bagus dan elok digunakan .Khasiat aloe pun memang kita tahu sangat bagus untuk kecantikan .Nak nak produk berasalkan bahan semulajadi lagi bagus digunakan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha bahan dia semua sesuai dengan kulit airah lagi2 yang tea tree tu

      Delete
  15. Rawlins sejenis yang setia pada satu-satu jenis dek sebab kulit sensitif kan. Maka, jika dah jumpa yang sesuai, memang akan stay dengan yang tu. Tapi Rawlins baca review memang bagus pun yang nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ! selalu kalau jumpa yang betul betul elok, lama sikit baru tukar. airah jenis suka try try produk hihi

      Delete
  16. Menarik juga produk ni. Biarpun first time tapi tgk pd cara guna dan pckagingnya sendiri tidak mengecewakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. airah suka botol dia jenis terus keluar bubble. senang nak cuci muka

      Delete
  17. Aloe AC Clean Bubble Cleanser looks good to use. I like bubble cleanser. it make me feels clean and fresh after use. however I haven't tried this brand before.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bubble cleanser tend to make skin dryer but this one so good. you should try this

      Delete
  18. Nampak menarik packaging n pencuci muka nie.. AM nak cuba la sbb kulit AM nie mudah kering n sensitif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la. lepastu follow next step moisturizer yang hydrating confirm kulit rasa soft je

      Delete
  19. foam cleanser hansaegee ni tak mengeringkan kulit ke ye? Sebab xu pakai dia punya cc cream. macam ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak. memang ada pencuci muka jenis foam yang keringkan kulit tapi this one bahan dia bagi lembapkan kulit lagi ada la lepas cuci muka tu

      Delete
  20. Cleanser ni nampak macam best. Pastikan pakai toner selepas itu tau. Moisturizer juga. Hehehe. Sebab kalau biar pori terbuka selepas mencuci nanti rugi lah kebaikan cleanser tu. Produk berasaskan Aloe Vera memang terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. airah kadang2 malas jugak nak follow next step lepas tu hahahha.

      Delete
  21. suka products berasaskan aloe. rasa mild dan fresh =)

    ReplyDelete
  22. seems like a nice cleanser with aloe vera ingredients. i would love to try it someday too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya you should. suitable for both women and men

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.