Wangi ke Sugar Belle EDP?

Wangian bukan sahaja memberikan semangat dan keyakinan kepada diri seseorang bahkan memberi kesan kepada penampilan dan tanggapan orang lain terhadap diri kita. Korang pun mesti tak selesa nak dekat dengan orang yang ada bau tak menyenangkan kan? Sebab tu la penampilan dan kebersihan badan patut jadi keutamaan.





Sejak akhir-akhir ni juga I rajin nak cuba banyak jenis wangian. Sebelum ni pakai perfume biasa je ataupun losyen yang ada bau wangi tuu. Sekarang I cuba Sugar Belle EDP Bombshell. I nampak perfume ni masa cari perfume dekat Guardian tak silap I. Macam menarik pulak nak cuba perfume Sugar Belle Cosmetic ni dan bau dia pun boleh tahan masa I test tu.



Sugar Belle EDP Bombshell ni untuk perempuan. I rasa diaorang tak ada wangian untuk lelaki. Isi untuk satu botol ni 10ml sahaja dan harga dalam RM19,  I tengok dekat website dia. Harga masa I beli dekat Gurdian tak ingat la pulak hahaha. Harga boleh tahan murah tapi untuk 10ml tu memang kejap jela habis. I pakai pun mungkin dalam sebulan atau tak cukup sebulan pun.



I pakai perfume memang setiap hari la nak pergi kerja pakai jugak. Kadang lepas mandi pun mengada pakai sebab suka bila wangi-wangi ni hahaha. Perfume Sugar Belle ni adalah EDP ataupun Eau De Parfum sebab tu macam mahal sikit berbanding kuantiti yang diberikan.





EDP mempunyai concentration kedua tertinggi selepas Perfume. EDP boleh bertahan 4-6 jam sebab concentration dia yang lebih tinggi tu. I pakai perfume ni pun memang sampai petang la boleh bau. Dah la bau dia sedap !





Untuk bombshell ni bau dia fruity sikit, fresh, clean dan feminine. Haaa gabung la semua tu hahaha. Bau dia memang macam bau perfume mahal. Dia ada bau passion fruit, grapefruit dan hints bau strawberry candy. Lepastu ada sikit bau Vanilla Orchid. I ambil info bau-bau dia ni dekat website okay untuk lebih membayangkan macam mana bau dia.







Packaging perfume pula dalam botol jenis macam roll tu tapi yang ni spray punya. I suka packaging botol kecil macam ni senang nak simpan dalam handbag topup perfume kalau nak keluar mana-mana hahaha. Senang nak menyelit dan senang juga nak hilang dalam handbag penuh harta karun. Dekat kotak pun dah boleh nampak jenis bau perfume pada botol.



Bagi la okay la perfume ni kalau nak beli simpan dalam handbag. Kalau nak buat koleksi kecil sangat….. Tapi bau dia memang sedap dan rasa mahal hahaha. Buat masa ni untuk jenama Sugar Belle Cosmetic I pernah cuba perfume jela, makeup ke apa tak pernah cuba lagi walaupun nampak macam best.





Post a Comment

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.