Tiket TGV Percuma dengan eWallet

Disebabkan I tinggal dekat JB tapi rumah parent dan mertua dekat Perak, memang selalu la balik JB-Perak, Perak-JB. Ada sekali tu balik Perak ke JB kot, topup tng tak cukup. Dekat tol punya tambah nilai pun tak bukak lagi jadi macam kelam dekat situ hahaha. Masa tu pulak viral Touch n Go ewallet yang acah-acah boleh topup tng dengan mudah sekali.



Tak ada maknanya mudah -.- Dah topup ewallet tu kena mencari mesin untuk scan barcode pulak tak silap I. Bukan topup tu terus masuk kad tng kita. Tah pape. Lepastu sakit hati I uninstall je apps tu dan biarkan sahaja duit tu berlalu pergi…..






Baru-baru ni viral pulak pembayaran Tealive RM2.50 sahaja. Mesti la ada tnc tapi memang berbaloi la dapat beli air Tealive harga RM2.50  je kan. Lepastu viral lagi tiket wayang TGV buy 1 free 1 dengan syarat pembayaran tiket satu tu kena guna ewallet baru boleh dapat free.



I pun excited WhatsApp Aiman ajak cuba guna ewallet tu sebab duluuuuuuu kan pernah topup duit dalam tu jadi tak digunakan pun. Masa I install semula apps tu pun ada RM25 dalam tu. Nasib baik Aiman cuti, jadi lepas I balik kerja, pergi dinner terus pergi TGV Aeon Tebrau nak cuba bayar tiket wayang guna Touch n Go eWallet.





Senang dan berjaya ! Promosi ni tamat 31 December dan terhad 35 ribu tiket wayang sahaja tak silap I. Kalau korang pun nak tiket wayang percuma atau air Tealive RM2.50 sahaja senang je.



1. Install Touch n Go apps
2. Sign up dan boleh tambah nilai eWallet tu.
3. Nak tambah nilai pun senang je boleh pilih RM10, RM20 dan RM100. Ikut je arahan.
4. Pergi TGV dekat kaunter, cakap nak beli tiket movie guna TnG eWallet. Kalau boleh tu ada lagi la hahaha.



5. Dekat apps tu ada bahagian ‘Pay’ nanti orang kaunter scan barcode tu.
6. Dah settle !



Boleh tengok wayang dengan gembira sebab dapat tiket free satu. Semalam I tengok Ralph Breaks The Internet. Tiket yang kena bayar tu RM20 which is mahallllll sangat hahaha. Biasa I bayar RM20 untuk dua tiket guna Maybank yang sampai pukul 6 tu. Tapi tak apa. Nak cuba guna eWallet since dalam tu ada duit kan. Lepastu dapat cashback RM3++ tauuu. Jadi eWallet I ada RM25, tolak RM20 untuk tiket wayang, tambah RM3++ cashback, ada RM8++ lagi.





Next nak cuba Tealive pulak tapi Tealive jauh dari rumah I :(




2 comments

  1. menarik! tak pernah lagi guna e wallet ni. boleh cuba nanti. tq share

    ReplyDelete
  2. Interesting lahh tapi tak minat tgk wayang.. Why me so pelik? 😅 Nanti buat lah review Ralph Breaks The Internet hehehe

    Mijablur - Malaysian Lifestyle Blogger

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.