Earning Adsense Pertama?






Alhamdulillah. I am so happy harini. Pagi-pagi bukak email nampak email adsense bagitau payment on hold sebab I tak update mode of payment dekat setting adsense. I memang tak update since I nak tunggu dulu sampai cecah jumlah yang boleh dikeluarkan. Jadi bila adsense dah hantar email macam tu I macam 'ehhh.....dah cecah 100 ke'. I memang jarang sikit tengok earning adsense, bila I bukak macam wowwww dah cecah. I'm excited !



Maafkan blogger sendu yang baru nak dapat payment adsense ni. Walaupun I dah lama blog dari zaman sekolah, dah lebih lima blog kot I ada hahahha tapi sekarang baru nak serius. Jadi tadi I cepat-cepat update cara pembayaran duit adsense tu. Kalau korang tak tahu macam mana nak update cara pembayaran senang je,



1. Pergi ke akaun adsense anda. Log in segala bagai.
2. Pergi ke bahagian Payment dekat setting belah kiri. 
3. Cari 'How You Get Paid' atau 'Manage Payment Methods'




4. Ada tiga cara pembayaran iaitu Western Union, wire transfer dan new check details which is I tak tahu apetu haha. I pilih wire transfer yang bermaksud bayar terus ke akaun bank. I ada buat research sikit, wire transfer lebih cepat, berkesan, jimat masa berbanding pembayaran lain.






5. Isi la Beneficiary Id, Name on bank account, Bank name, SWIFT BIC, Acc number. Yang Intermediary bank blablabla tu tak payah isi. Gigih I cari amende la tu tapi tak payah pun tak ada okay.
6. Tick set as primary payment method kalau korang pilih nak masukkan dekat number akaun yang ini. Boleh set banyak number akaun okay so kalau tick korang pilih akaun tu as akaun utama.
7. Save !



I baca kena tunggu adsense approve akaun bank tu dulu jadi I tunggu email dari diaorang. Nanti I update lain berapa lama duit nak masuk dan lain-lain prosedur yang diperlukan. Makin bersemangat nak berblog lepas ni hihi. Kalau korang singgah blog I nanti tolong la klik iklan yang ada okay.














12 comments

  1. Tahniah... Akhirnya berjaya merasa duit blogging ye dik.. Keep it up Syahirah.. You can do it!

    ReplyDelete
  2. Tahniah~ Aien pun baru nak cuba, still tersangkut lagi. ^^

    ReplyDelete
  3. Tahniah..semoga terus berjaya dlm blogging

    ReplyDelete
  4. tahniah..kita tahun depan kot baru dapat..hahaa..lama ni nak kumpul sampai 100..masakla..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha airah pun lama jugak menunggu tengok2 alhamdulillah capai jugak. 2019 ni usaha lebih lagi hihi. caiyok nad !

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.