Jajangmyeon Hanya Kicap dan Mee ?

Ini adalah entry kedua berkaitan dengan Dubuyo dalam blog I. Kali kedua makan Dubuyo ni mesti la order lain dari yang sebelum ni. Kalau nak tahu sebelum ni I order apa boleh la baca dekat entry ni tau : SUKA DUBUYO



Untuk kali kedua ni I makan Jajangmyeon dan Spicy Seafood Ramen.






Kenapa makan Dubuyo lagi? Sebab Aiman memang sejak dari dulu dia teringin nak makan jajangmyeon. Sebelum ni I tak ingat dah pernah rasa ke tak, tapi rasanya tak pernah. Selak-selak menu Dubuyo, eh ada jajangmyeon laaa.



Jadi kita order la jajaangmyeon dekat Dubuyo ni.



Tadaaaaa, Jajangmyeon.






Review : Bagi I jajangmyeon ni tak sedap. Bukan la tak sedap sebab rasa tak sedap langsung sampai tak boleh terima tu. Masih boleh diterima. Aiman pun makan sampai habis sebab lapar kot hahaha.



Bagi I jajangmyeon ni hanyalah mee bersama kicap. Rasa pun macam kicap je hahaha mungkin la kicap dia special sikit import dari Korea. Tapi kenapa I tengok Running Man Jae Suk makan kemain nampak sedap, menyelerakan tapi bila I makan mehhhh sangat rasa dia hahaha.


Selalu tergoda tengok orang lain makan. Kalau I ajak Aiman tengok mukbang sesama ni confirm setiap hari tak payah masak. Cari makanan kat luar je hehehe







Last-last I rasa sikit je sebab no-no.



Bila I google, jajangmyeon ni kombinasi black bean sause, sos dia pun pekat macam paste. Maybe memang macam ni la kot rasa dia… Korang pernah rasa tak jajangmyeon yang sedap?



Menu kedua ialah Spicy Seafood Ramen. Yang ni memang patut cuba. Rasa dia sedap dan portion boleh tahan banyak. Ramen dia sedap, kuah sedap, seafood pun macam-macam dalam tu. Jagung pun ada jugak.






Yang ramen ni I ambil set so ada side dish sekali, dan sup. 




Lepasni mungkin tak makan Dubuyo dah kot sebab yang teringin dah cuba. Next kedai pulak hahaha. 









11 comments

  1. Tak minat sangat dubuyo, but kyochon is my fav! hehehe :D

    lenne | blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. kyochon tak ada lagi kat JB ni :( airah pun nak try jugak

      Delete
  2. Ea la kan tengok running man makan bukan main selera lagi dia orang makan.. mungkin tak kena dengan tekak kita kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa diaorang suka makan sungguh2 macam sedap sangat hahaha

      Delete
  3. Kan runningman makan bukan main selera lagi, and korean mostly semua suka! sya tak pernah lagi try jajangmyeon huhu teringinn!

    http://mylittlestoryi.blogspot.com/2018/10/movie-review-always.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah suka terpengaruh tengok diaorang makan

      Delete
  4. Aida ni x pakar makanan korea, airah.
    Lom pernah makan pun. Kat Melaka x brape meriah kedai makanan korea. Anyeway, tq for review ni. At least bagi aida kenal more about korean food.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti try la makanan korea tapi susah nak cari yang kena dengan tekak

      Delete
  5. Kan.. tengok dorang makan macam sedap ja.. :)

    ReplyDelete
  6. Klu tgk org korea makan, mmg buat kita terliur. nampak mcm sedap je kan.
    Saya belum pernah try jajangmyeon. Teringin juga nak cuba.

    Cara Kurangkan Sakit Tumit Tanpa Painkiller

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.