Kulit Lebih Cerah Dengan Goddess Skin by Goddess Beauty

Sejak akhir-akhir ni kulit I memang agak kusam. Kalau tak pakai makeup ataupun lipstick confirm nampak macam orang sakit. Kadang macam lantak la nampak macam mana pun malas nak layan. Kadang menakutkan jugak tengok muka sendiri dekat cermin. Nak tak nak kena juga la cari produk yang boleh buat muka nampak berseri sikit dan semestinya pantas sebab I dalam mood malas.



Semua benda malas nak buat. Malas nak buat skincare routine, malas nak makeup, itu sebab nya kulit jadi kusam tak berseri macam ni. Kejap lagi I tunjuk sikit muka tak makeup tak ada apa tu ye jangan terkejut pulak.



Tapi nasib baik la ada Goddess Skin 2 Minutes Makeover ni. Tepat pada masanya sampai dekat rumah I. Goddness Skin Whitening Face Cream ni diformulasikan di France. Jadi kualiti dia memang terbaik. I baru pakai pun macam wow terus jatuh cinta.








Goddess Skin Whitening Face Cream mengandungi bahan-bahan seperti Bird Nest, Alpha Arbutin Bearberry, Aloe Vera serta vitamin C dan E. Bahan yang ada dalam face cream ni bukan sahaja memberikan kecerahan serta merta pada kulit tetapi memberikan kelembapan dan perlindungan dari cahaya matahari juga.



INGREDIENTS : 
Aqua, Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Capyrylic / Capric Trigliceride, Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Titanium Dioxide, Isononyl Isononate, Alpha-Arbutin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Pachyrrhizus Erosus Root Extract, Propolis Extract, Sodium Hyaluronate, Ascorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Swiftlet Nest Extract Bird Nest, Phenoxyethanol, Titanium Dioxide, Isononyl Isononate, Fragrance.







Lima sebab kenapa I suka dengan Goddess Skin 2 Minutes Makeover ni :



Tak perlukan makeup remover pun kalau nak cuci. Senang kerja macam ni tak payah nak bawak wipes or cleansing oil pergi mana-mana. 







5 in 1 - Berfungsi sebagai pelembap, sunblock, primer, CC Cream dan whitening cream. Lepas ni dah tak payah nak pakai banyak produk. Jimat masa.









Travel size. Size dia tak terlalu besar dan tak terlalu kecil. Muat je nak masukkan dalam handbag ataupun nak selit dekat mana-mana. Balik kampung pun senang nak bawak.



I suka botol skincare yang jenis pump macam ni berbanding dalam jar. Sebab utama ialah lebih bersih . Tangan tak sentuh produk yang belum digunakan. Bekas dia pun bukan jenis kaca jadi tak mudah pecah dan I suka design botol nampak moden dan macam produk mahal hahaha.






Matte texture. Jadi kulit tak rasa macam oily ! Sesuai untuk korang yang rimas kulit berminyak dan tak suka nampak terlalu berkilat. Tekstur dia pun sangat la ringan ! Bila pakai I rasa macam tak pakai apa-apa. Kulit rasa okay je. Dan paling penting tak sebabkan kulit naik allergik atau iritasi. Kulit I kadang kalau pakai benda tak sesuai tu mula la nak gatal dan bengkak. Tapi produk ni okay je.




Before




After



2 minit makeover. Tona kulit lebih sekata dan dapat menyerikan kulit yang kusam. Boleh tengok gambar I dekat atas ni before dan after. Gambar before kulit nampak tak sekata sangat lepastu kulit I ada redness. Kalau kena cahaya matahari berpanas ke apa confirm cepat sangat merah -.- Lepas pakai krim muka ni kulit nampak lebih licin dan flawless. Nampak putih pun sama tapi tak keterlaluan dari warna kulit asal dan tak nampak macam pakai krim setompok putih macam tu.






Gambar dekat atas tadi I pakai semata-mata krim tu saje. Bila pakai dengan makeup lagi la lawa. Makeup pun senang nak apply sebab based dah cantik kan. Kulit pun nampak lebih sihat, glowing dah tak kusam.



Cara nak pakai pun senang je. Pump je botol tu, ambil amount krim yang mencukupi untuk satu muka dan sapu je macam biasa. Kalau korang nak tengok tekstur dan demo macam mana I pakai krim tu boleh check instagram I dekat post sini ataupun di instagram highlight nanti I letak dekat profile instagram jadi senang nak refer okay.






Untuk pembelian :
Website : Goddessbeauty
Instagram : @goddessbeauty.co
#GoddessBeautyCo #2MinutesMakeover #GoddessSkin #AllDayInstantWhitening #NoMakeupRemoverNeeded








25 comments

  1. boleh try la, takdelah kena guna banyak produk

    ReplyDelete
  2. wah bestnya, saya pun ada msalah kulit yg sama bolehla try ni

    ReplyDelete
  3. wah best ni.sy pun ad msalah kulit yg sama bolehla ni try

    ReplyDelete
  4. Gee singgah sini..
    review best.. ayat simple suka la baca😃
    zianaeunos.com

    ReplyDelete
  5. Looks like it's a great product... Nice to hv goddess kind of skin.. flawless..

    ReplyDelete
  6. 2 minute make over? Wow! mmg sesuai dengan mama ni nak cepat dan cantik. Nak try jugak lah.

    ReplyDelete
  7. memang nampak terus perbezaannya lah, seriously awak nampak lain. bagus jugak produk ni ek

    ReplyDelete
  8. Goddess Skin 2 Minutes Makeover looks suitable for me too. Will give it a try and hope it works on my skin too.

    ReplyDelete
  9. Cantiknya hasil dia. Lagi best sebab banyak function tapi guna satu produk je. Saya lagi suka barang yang travel saiz. Senang sumbat dalam beg kan

    ReplyDelete
  10. wow menarik, packaging dia nampak sangat exclusive.kalau jadikan gift mesti cantik

    ReplyDelete
  11. Produk ni first time dengar. Tapi botol dia nice sangat. Ala-ala versace.

    ReplyDelete
  12. menarik produk ni tak perlu lain cukup dengan ni dan yang panting handy kan. Terasa nak try jugak produk ni

    ReplyDelete
  13. wow.. nama pun dah 'goddess' hasilnya mestilah goddess juga. harga masih berpatutan ni.. kena cuba nanti

    ReplyDelete
  14. senang nak pakai..suka tengok lepas dah guna..tak amik masa yang lama tu yg best kan heheheh..simple dan pantas

    ReplyDelete
  15. bagusnya peroduk ni ye. Kinah pun ada masalah kulit yang sama. Boleh cuba nanti ni mana tahu rasi

    ReplyDelete
  16. Wah bestlah produk Goddes beauty ni tak payah guna makeup remover hanya guna cleanser je . Nak Cuba lah nanti nk tengok kesan kat kulit sendiri.

    ReplyDelete
  17. Memang nampak senang dan mobile saiz tu. Best ye sebab tak perlu nak guna make up remover kan. Yang penting - banyak fungsi maka tak perlu nak bawa beg mekap yang besar kan.

    ReplyDelete
  18. Baguslah kalau ianya sesuai dgn kulit kita, mesti happy klu product Tu mendatangkan basil terbaik utk kulit kita. Visit my blog: www.keunggulanwanita.com

    ReplyDelete
  19. Nice review dear. Your skin look super mulus. Suka tengok! This product sekali pandang log dia dari jauh I ingat related to Starbuck. muahaha

    ReplyDelete
  20. logo dia macam starbucks lah. hahahha

    wahh bestlah produk nie. yang penting sesuai utk dibawa travel sebab saiznya yang boleh diletakkan dalam bag. okay nak cuba jugaklah nanti

    ReplyDelete
  21. Comei je packaging dia. Jenis pump mcm ni senang nk bawak mana2..satu lg jari tak kena kat krim tu.
    Boleh lah cuba nanti bila dh habis produk yg ada skrg ni

    ReplyDelete
  22. Wow! The glow looks good on you! I heard of this brand recently, I probably should test it out to see if it suits my skin

    ReplyDelete
  23. Wow. Walaupun sikit je beza dia, tapi lepas pakai nampak kulit lagi healthy. Senang pulak tu.

    ReplyDelete
  24. pe beza sblum n selepas..
    cantik je..heheh

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.