Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H. Harap tak terlambat lagi la I nak bagi ucapan dekat semua pembaca blog picisan I ni ihiks. Macam mana raya korang? Berat naik berapa kilo? Raya tahun ni I tak balik Perak pun. Raya dekat Johor je sebab Aiman kerja. Tahun lepas pun sama tak balik beraya tsktsk.


Malam sebelum raya tu I dah ready nak masak kuah kacang, rendang dan rebus nasi impit. Tahun sebelumnya I masak kuah kacang je. Itu pun tak menjadi sangat sebab I bukan reti masak pun………. Dah setahun berlalu dan skill memasak dah upgrade sikit boleh la masak rendang dan kuah kacang yang boleh dimakan tanpa banyak komen. 


Lemang beli lepas dah balik solat raya pagi tu. Hari raya berdua jela makan pagi dengan Aiman hahahha sempat la plan tahun depan nak cuti raya berapa belas hari, baju raya nak berapa pasang…… Raya sekarang pun tak habis lagi dah fikir pasal tahun depan. Punca sebab tak puas beraya sebab tak balik raya lahhh. Harap umur panjang dan murah rezeki la I nak sambut raya tahun depan.






Jadi cerita raya I tak ada la best mana sebab tak pergi beraya. Gambar raya pun ada ni je hihi. Cukup la. I nak minta maaf kepada semua saudara saudari di hari raya ini. Maafkan salah silap yang sengaja ataupun tak sengaja dari I dan suami okay. Jangan makan banyak sangat lemang, rendang semua tu nanti berat naik berkilo-kilo susah hati. 

13 comments

  1. Selamat Hari Raya awak :)
    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2018/06/book-haul-jun.html

    ReplyDelete
  2. Raya berdua pun sweet jugak kan? Selamat Hari Raya airah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sweet la jugak nanti dah masuk tahun ketiga dah ZZzzz. selamat hari raya jugak

      Delete
  3. Selamat hari raya! and your baju raya is cute! Beli dekat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya juga ! baju tu tempah je,kain beli dekat kedai biasa

      Delete
  4. masih belum trlambat kan busyra nak wish selamat hari raya. hehe. Mood masih mood raya <3

    ReplyDelete
  5. slmt hari raya.. yg penting dpt beraya. hehe

    ReplyDelete
  6. airah, selamat hari raya dari Aida ye.

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.