Terima kasih yang sudi memeriahkan Pencarian Bloglist blog I :D Dekat bawah ni I senaraikan blog-blog yang dah join jadi boleh la sama-sama blogwalking dan nanti kalau ada masa I blogwalking semua blog juga okay baca entry korang. Sekarang sempat nak singgah entry segmen je ihihi.


1. http://ombakbergigis.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
2. https://messarah.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
3. http://www.mialiana.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
4. http://www.ceritamak.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
5. http://sweetepalhijau.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
6. http://zzzyy.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
7. http://www.shuhaidasaad.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
8. http://meinnameisthazrina.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
9. http://ciknurul23.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
10. http://www.shikinrazali.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
11. http://ejulz.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
12. https://kasihkuamani.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
13. http://www.aimisyahirah.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
14. http://aerillhassan.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
15. http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
16. https://ikashoid.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
17. http://amira14197.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-august-by-airah.html
18. http://www.adianiez.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
19. http://www.sisgee.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
20. https://www.kickstory.net/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
21. http://mija-blur.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
22. http://www.raydahalhabsyi.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
23. https://akupakarblog.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
24. http://www.farhanajafri.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
25. https://misynellynelissa.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
26. https://www.theamaraz.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html



Terima kasih 26 blog yang sudi join. Cabutan adalah secara manual je okay I yang cabut sendiri jadi tahniah kepada bloglist-bloglist I seperti yang tertera di bawah.



13. http://www.aimisyahirah.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
22. http://www.raydahalhabsyi.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
25. https://misynellynelissa.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
1. http://ombakbergigis.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
5. http://sweetepalhijau.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
6. http://zzzyy.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
26. https://www.theamaraz.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
7. http://www.shuhaidasaad.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html
17. http://amira14197.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-august-by-airah.html
2. https://messarah.blogspot.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html


Boleh check blog korang dekat sidebar I. Untuk pemenang topup pula 


13. http://www.aimisyahirah.com/2018/06/pencarian-bloglist-july-2018-oleh-airah.html


Boleh email number dengan jenis telco dekat email helloairahsyahirah@gmail.com okay. Tahniah kepada semua. Insha Allah murah rezeki nanti I share lagi hadiah yang lebih best.

BLOGLIST JULY 2018 OLEH AIRAH SYAHIRAH

Pencarian Bloglist untuk www.airahsyahirah.com bermula 23 June 2018 hingga 29 June 2018. Bloglist dekat blog I ni dah tiga bulan tak bertukar ihihi kalau I rajin baru tukar so memang lama la blog korang akan duduk dekat situu dan lebih cerah orang nak nampak :)







Cara nak sertai :

1. Follow blog www.airahsyahirah.com 
2. Like fanpage Airahsyahirahblogger
3. Buat entry bertajuk Pencarian Bloglist July 2018 oleh Airah Syahirah, copy banner dan backlink kan ke entry ini.
4. Tinggalkan url entry di ruangan komen


10 blog akan dimasukkan ke bloglist I. Pemenang bertuah akan mendapat topup dan kalau ramai sikit dari jangkaan I nanti tambah hadiah :)



Pemilihan macam biasa tak suka generate website tu jadi I cabut sendiri jeeee...

Pencarian Bloglist July 2018 oleh Airah Syahirah

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H. Harap tak terlambat lagi la I nak bagi ucapan dekat semua pembaca blog picisan I ni ihiks. Macam mana raya korang? Berat naik berapa kilo? Raya tahun ni I tak balik Perak pun. Raya dekat Johor je sebab Aiman kerja. Tahun lepas pun sama tak balik beraya tsktsk.


Malam sebelum raya tu I dah ready nak masak kuah kacang, rendang dan rebus nasi impit. Tahun sebelumnya I masak kuah kacang je. Itu pun tak menjadi sangat sebab I bukan reti masak pun………. Dah setahun berlalu dan skill memasak dah upgrade sikit boleh la masak rendang dan kuah kacang yang boleh dimakan tanpa banyak komen. 


Lemang beli lepas dah balik solat raya pagi tu. Hari raya berdua jela makan pagi dengan Aiman hahahha sempat la plan tahun depan nak cuti raya berapa belas hari, baju raya nak berapa pasang…… Raya sekarang pun tak habis lagi dah fikir pasal tahun depan. Punca sebab tak puas beraya sebab tak balik raya lahhh. Harap umur panjang dan murah rezeki la I nak sambut raya tahun depan.






Jadi cerita raya I tak ada la best mana sebab tak pergi beraya. Gambar raya pun ada ni je hihi. Cukup la. I nak minta maaf kepada semua saudara saudari di hari raya ini. Maafkan salah silap yang sengaja ataupun tak sengaja dari I dan suami okay. Jangan makan banyak sangat lemang, rendang semua tu nanti berat naik berkilo-kilo susah hati. 

Selamat Hari Raya

Masalah kulit seperti kedutan, tanda penuaan, strech mark ataupun parut pasti menjadi mimpi ngeri setiap orang terutama sekali wanita. Contohnya kulit muka I sendiri, I ada masalah parut jerawat. Parut jerawat pun kadang-kadang degil juga nak hilang dan ambil masa yang lama. 


Pada bahagian leher I pun ada garisan macam tak cantik sangat sebab bila I tengok leher artis korea diaorang punya leher dah sama macam kulit muka ! Flawless tanpa cela. Jealous je rasa. Bukan tak bersyukur okay tapi kalau boleh nak buat yang terbaik dan berikan kulit I produk terbaik agar terjaga dengan baik. Haa berapa banyak baik. 








I ada cuba satu produk nama dia Pentaxyl. Pentaxyl mengandungi Matrixyl Complex yang boleh membantu membaiki kulit kedut dan tekstur kulit yang ada masalah . Menggalakkan pembentukan kolagen juga. Selain tu mengandungi Acetyl-Hexapeptide-8 juga yang banyak digunakan dalam produk kecantikan. Acetyl-Hexapeptide-8 pun berfungsi untuk mengurangkan garis halus dan kedutan pada wajah anda.


Kalau korang mencari produk yang boleh digunakan untuk menghilangkan garis halus, kedutan, strech mark dan lain-lain masalah boleh la cuba produk ni. Produk ni macam intensif terapi untuk garis halus dan kedutan. Kulit akan kelihatan lebih muda.







Selain itu membantu juga untuk :
  • Mengurangkan kemunculan garis halus dan kedutan
  • Mengurangkan kulit kusam.
  • Membuat kulit lebih anjal dan berseri
  • Menentang kemunculan tanda penuaan pada kulit








Produk : Pentaxyl 
Isi : 118ml



Bahan di dalam produk ni membantu untuk memperlahankan tanda penuaan yang wujud pada kulit. Sesuai sangat kalau dah meningkat usia dan nak mula pakai produk ni. Bagi I lebih baik mula dari awal bila semua tanda penuaan tu tak wujud lagi. Kalau dah ada nanti kena banyak bersabar kalau nak hilangkan dia.



Cara nak gunakan yang biasa I buat picit je bekas dia dan sebanyak mana korang nak. Then sapu jela. Tak perlu sapu tebal-tebal. Cukup-cukup je ratakan pada tempat bermasalah.







Biasa I sapu pada bahagian leher nak kurangkan garis-garis dekat bahagian leher tu lepastu kalau ada jerawat dan nampak kulit muka tak bermaya je I akan sapu nipis pada kulit muka. Tekstur dia jenis krim tetapi langsung tak rasa berat dan tak selesa pada kulit. Krim dia pun tak berminyak. Selesa je pakai dan masa I sapu ada rasa berangin sikit je.


I suka packaging produk ni jenis tube senang nak keluarkan produk. I rasa kalau tube macam ni lebih bersih sebab tak perlu nak dedahkan semua produk pada udara dan persekitaran yang mungkin tak bersih. 








Kesan semua produk bergantung pada kulit individu tersebut. Bukan semua produk sesuai untuk semua orang dan memang kena test sendiri dulu nak tengok macam mana kesan pada kulit sendiri. Untuk kulit I bila pakai cream ni, kulit rasa lembap dan lembut. Dia membantu untuk beberapa bahagian kulit I yang kering. 









Bila I baca review dan google manfaat dia kebanyakkan review bagi good feedback untuk kulit diaorang bila pakai produk ni. Produk ni pun agak terkenal di America. Untuk pembelian boleh ke link SINI.




Khas untuk pembaca blog I, tekan link dekat atas tadi dan daftar akaun korang lepastu gunakan code 20OFFMA untuk diskaun semasa pembelian. Code ni valid sampai 31/07/2018 je tau jadi beli cepat.













Get Beautiful Skin With Pentaxyl

Pemilihan pencuci muka yang bagus memastikan kulit terhindar daripada kotoran dan habuk yang melekat pada wajah. Pencuci muka menjadi salah satu langkah permulaan untuk memastikan kulit dapat menyerap produk yang akan digunakan seterusnya. Jika rutin penjagaan dari Korea mempunyai lebih dari lima langkah, untuk mereka yang sentiasa sibuk menguruskan kerjaya dan urusan seharian masihkah ada masa untuk melakukan setiap langkah ini?



Wanita mahupun lelaki sangat mementingkan kecantikan kulit bak artis Korea tetapi dengan jadual masa yang tidak mencukupi mereka harus bijak untuk memilih produk yang bersesuaian. Kini Radian Filem Pembersih Muka mempunyai manfaat 3 dalam 1 yang sesuai untuk mereka yang sentiasa sibuk dan selalu melakukan perjalanan jauh. Nak tahu kenapa?







Radian Filem Pembersih Muka berfungsi sebagai penanggal solekan disamping menjaga kelembapan dan kesihatan kulit. Pertama kali menggunakan Radian Filem Pembersih Muka ni I memang tertanya-tanya sangat keberkesanan dia sebab produk Radian ni lebih berinovatif.



Bila tengok packaging dia sangat sleek dan moden. Tak terbayang pun dalam ni mengandungi pencuci muka ! Warna packaging dia pun cantik serba hitam dan minimal. Paling best siap ada cermin lagi sesuai betul nak simpan dalam handbag.



Kenapa dipanggil Filem Pembersih Muka kerana isi produk yang senipis filem ataupun lebih tepat lagi senipis plastik. Nipis je tapi bila tengok kesan dia membersihkan wajah memang best. Tesktur filem lembut dan senang nak keluarkan dari bekas. 



Cara nak gunakannya pula keluarkan satu atau dua filem dari bekas. Masa nak guna pastikan tangan kering. Kalau basah nanti filem tu melekat antara satu sama lain dan bentuk dia dah tak sama nanti. Untuk muka I, I guna satu filem sahaja. Kalau Aiman pakai dia lebih suka guna dua filem.



Bila dah keluarkan, letak atas tapak tangan dan letak air sikit. Gosok sampai keluar buih. Lebih banyak filem, lebih banyak buih. Untuk kulit I, satu filem dah cukup untuk membersihkan satu muka termasuk makeup !



Kenapa filem ini 3 dalam 1 sebab berfungsi sebagai penanggal makeup jugak. I dah test dengan pakai bb cushion, concealer, mascara, lipstick, blusher dan memang makeup I masa test tu agak tebal hihi. Bila cuci semua hilang termasuk mascara. Tak nak tengok dengan mata kasar sahaja I test cuci guna micellar water pula nak tengok ada kesan makeup atau mascara lagi tak. Jawapannya tak ada.






Bagi yang selalu melakukan perjalanan jauh di dalam atau luar negara, produk ni bagi I berguna sangat nak jimat ruang. Bekas dia yang kecil dan memuatkan 50 filem dalam satu bekas compact. Kalau guna dua filem sehari boleh bertahan dalam 25 hari guna satu bekas tu sahaja. Produk lain pun tak perlu bawa dah sebab Radian Filem Pembersih Muka boleh berfungsi sebagai pencuci, penanggal makeup dan memberi kelembapan pada kulit. I suka selit bekas compact ni dalam handbag bila perlu cuci muka dekat mana-mana surau senang nak guna.



Bila I guna filem pembersih muka ni kulit tak ada rasa tegang pun macam sesetengah pencuci muka yang terlalu kasar pada kulit. Kulit rasa lembap je tak ada rasa kering dan I cuba juga dua tiga hari macam tu cuma cuci muka guna Radian Filem Pembersih Muka tanpa buat skincare routine lain. Satu sebab nak test, lagi satu sebab malas jugak nak buat skincare routine lain hahaha. 



Kulit I tak rasa berminyak pun bila tak buat skincare routine lain tapi hanya cuci muka je. Jerawat pun tak naik so okay la I nak bawak produk ni travel nanti.






Radian Filem Pembersih Muka dirumus dengan bahan semulajadi seperti

Royal Jelly
Dihasilkan dari madu lebah asli Australia. Kajian saintifik menunjukkan royal jelly membantu dalam pembaharuan sel-sel kulit dan meningkatkan pengeluaran kolagen. Royal jelly juga berfungsi sebagai pelembap dan anti penuaan untuk kulit.


Aloe Barbadensis
Tidak menyebabkan kerengsaan dan alahan kulit. Kalau baca entry I yang lepas, kulit I tak sesuai dengan aloe vera yang I beli dekat drugstore. Buat kulit bengkak, gatal dan merah. Tapi produk ni mengandungi aloe dan kulit I sesuai je. Aloe Barbadensis juga berfungsi sebagai antioksidan, anti radang, anti mikroba dan melindungi kelembapan kulit.


Minyak Pati Mawar
Terkenal sebagai pelembap dan pemutih kulit yang dapat mengurangkan kedutan, jeragat dan pigmentasi serta memelihara keanjalan kulit. Ejen anti radang pada minyak pati mawar juga membantu mengecutkn jerawat.


Asid Sitrik
Berkesan memperbaiki tekstur kulit. Selain itu, membantu menyingkirkan sel-sel kulit mati, mengurangkan pigmentasi dan melembutkan epidermis membuatkan kulit nampak lebih cerah dan berseri.


Witch Hazel Plum
Sebagai pembersih dan toner muka dari alam yang tidak mengakibatkan kerengsaan kulit. Menghasilkan kulit yang lembut, licin dan berseri. Witch Hazel Plum juga membantu menenangkan iritasi kulit, sangat bagus untuk kulit jenis berminyak dan mampu meredakan jerawat.






Satu box Radian Filem Pembersih Muka mempunyai 1 bekas compact dan 3 pek Isian semula. 1 pek Isian semula mempunyai 50 filem manakala 1 box mengandungi 200 filem.


3 box Radian Filem Pembersih Muka -  RM 471


Radian Filem Pembersih Muka tidak memedihkan mata dan sesuai untuk semua lapisan umur dan jenis kulit. 

Radian Filem Pembersih Muka 3 dalam 1

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.