Sesi memanjakan diri I yang simple je masa celebrate anniversary haritu. Alang-alang memang sewa apartment sebab nak berehat, jadi sempat la bawak barang sikit nak memanjakan diri la kononnya hahaha.


Mulakan sesi dengan cuci muka guna Garnier Matcha Detox. I guna pencuci muka ni sebab kadang-kadang muka rasa berminyak over pulak so guna pencuci muka yang buih dia lebih sikit. Pencuci muka Matcha ni sesuai untuk acne prone skin. Yang kulit jenis banyak jerawat dan berminyak tu sesuai la. Harga dia pun murah dan senang je nak dapatkan di mana-mana pasaraya, di drugstore lagi la berlambak. Nanti I buat full review pencuci muka ni okay.


Sambil cuci muka dah boleh start bukak air penuhkan bathtub sebab nak mandi bersama bathbomb. Bagi yang tak tau apa bathbomb ni boleh baca di entry I - BathBomb Review. I suka guna bathbomb ni sejak guna yang Lush punya. Kali ni cuba jenama lain pulak. Kulit rasa soft, moist je lepas berendam. Tapi jangan berendam lama sangat nanti kecut kulit.


Sambil berendam tu boleh la pakai Mask of Magnaminty from Lush. Mask Lush ni memang famous sangat sebab kesan dia bukan sahaja boleh jadikan mask, tapi sebagai scrub muka jugak. So boleh jimat dah kat situ. Lepas mask dah kering, campur air sikit then gosok secara perlahan pada muka. Lepastu boleh basuh. Kulit akan rasa lebih lembut, cerah dan rasa segar sebab dia ada rasa mint tuu. Boleh baca review mask ni - Lush Mask of Magnaminty Review.


Sedih mask ni dah nak habis dahhhh.


Seterusnya I guna Redken High Rise Volume Lifting Shampoo and conditioner. I ada jenis yang travel size ni memang senang nak bawak pergi mana-mana. I dah siapkan gambar first impression pada syampu dan perapi ni tapi entah bila nak siap entry nya.


Lush Dirty Toothy Tabs. Fav I bila nak pergi jejalan mana-mana. Bawak yang ni je senang sebab kecil muat semua tempat. Agak lama jugak nak tunggu benda ni habis sebab guna bila travel dan I sorang je yang guna. Aiman guna bila dia terpaksa guna hahahhaha. Toothy tabs ni adalah sejenis ubat gigi. Yang Dirty ni ada rasa mint sikit, I suka rasa mint, Aiman tak suka so jarang sangat dia nak guna yang ni. - Lush Haul + Review.


Last sekali lotion Warm Vanilla Sugar dari Bath & Body Works. I guna lotion ni bila travel je sebab botol dia lebih kecil dari lotion I yang lain. I suka bau dia sebab bau lembut vanilla macam tu la soft dan wangiiii. Memang selesa je nak tidur lepas dah sapu lotion satu badan.


Settle bab body care dan sikit pasal skincare. Lepas tu boleh la sambung dengan rutin skincare awak. I biasanya kalau travel bawak skincare sikit je sebab malas. Lagi satu bila dah berjalan ni confirm penat, mood nak buat skincare pun kelaut, rasa nak baring dan berehat je hahahha. Boleh baca skincare rutin I - Skincare Routine | Night , Rutin Penjagaan Kulit | Malam.


Kalau ada apa-apa soalan boleh tinggalkan di ruang komen okay.

Pamper Session




Ini adalah updated entry dari entry I tahun lepas. Boleh baca entry Steamboat Paling Sedap di Cameron Highland. Untuk tahun ni, banyak dah steamboat dan grill yang baru dibuka di Cameron Highland. Sebelum pergi Cameron haritu memang I dah buat research dah nak pergi steamboat mana satu, siap bandingkan harga dan service apa yang ada semua. Tapi disebabkan pergi Cameron kali ni bawak family I, I rasa lebih baik pergi steamboat yang I dah pernah cuba. 


Kalau pergi steamboat yang baru dan belum pernah cuba, takut nanti tak sesuai dengan citarasa atau tempat tu tak selesa ke apa. Jadi kita pergi Restoran Taman Abang Steamboat & Grill. Family I memang first time tidur dekat Cameron ni. Sebelum ni dah banyak kali pergi tapi cuma balik hari je, tak ada tidur sana. Pernah dulu sampai 3,4 bulan berturut pergi Cameron jalan-jalan. hahahha I pun tak sure buat ape pergi sampai tiap bulan tapi enjoy je ambil angin sejuk atas tu.





Untuk entry ni I tak ada ambil gambar suasana dan susun atur dekat steamboat ni sebab sama je dengan entry I sebelum ni. Kalau korang nak tengok suasana dan makanan apa yang ada boleh check entry I sebelum ni okay I dah linkkan dekat atas tadi. 


I nak update harga dia untuk tahun ni. 
Dewasa RM39
Warga Emas (50 tahun ke atas) RM33
Kanak-kanak (6-12 tahun ) RM29
Kanak-kanak 5 tahun ke bawah Percuma.


Masa kiteorang makan kat sini, ada la orang sambut birthday. Best jugak sambut birthday ramai-ramai satu family lepastu makan steamboat. Meriah tengok hahahha. Kalau korang nak sambut birthday dekat Cameron boleh la pilih Restoran Taman Abang ni. Siap ada deko belon dan beli kek.


Untuk reservations boleh buat hari isnin hingga khamis je. Weekend ke cuti umum ke kena walkin je sebab ramai yang naik Cameron masa ni kan. I haritu pun walkin je memang datang awal. Pukul 7 macam tu pun dah penuh orang. Kalau datang lambat memang tak sure la I ada lagi ke tak kerusi meja dia haha.

Waktu operasi pula 8 pagi hingga 4 petang untuk masakan panas ala carte. 5 petang - 12 tengah malam buffet steamboat dan grill. 




Kalau korang nak pergi Cameron Highland, nak cari steamboat dan grill yang best boleh la datang sini. Tempat dia luas dan banyak meja kerusi sesuai untuk bawak family besar ramai ramai makan sini. Pilihan  makanan pun boleh tahan banyak, Ada pelbagai jenis air, ice cream dan macam-macam la. Kawasan dia pun cantik dengan dekorasi dan lampu lampu.


Waze je Taman Abang nanti senang nak jumpa. Landmark dia belakang bus station dan foodcourt Tanah Rata. Kalau korang nak surau dekat sini tak disediakan, tapi bangunan sebelah dia ada so boleh la guna.


Boleh call CikPuan Ayu 016 225 0315 untuk pertanyaan okay. Boleh jugak check fb diaorang 'Restoran Taman Abang Buffet & Grill untuk tengok update dan gambar. I dah second time makan sini. Maybe next time nak cuba steamboat yang lain pulak mungkin ada pilihan lain yang boleh pergi kalau Taman Abang ni full.



Restoran Taman Abang Steamboat & Grill Cameron Highland

Seronok tau join giveaway LubukSeni.com
So far, puas hati dengan hadiah yang di-offer. Selain spesis jarang ditemui, hadiah meleleh tu untuk ramai pemenang. Kali ni, pemenang untuk 5 orang. Ramai tuhhh, rugi la tak join kanss.
Nak join giveaway? Klik je gambar bawah ni ya!
Banyak rupanya entry menarik kat LubukSeni.com . Kalau sesaperrr minat seni eloklahh singgah blog ni sebab memacam idea uols boleh dapat. Antara perkongsian dalam blog ni ialah:
Dah alang-alang singgah tu, jom Follow BLOG Lubuk Seni [tekan sini] Jom korangg follow LubukSeni sebab lepas ni, banyak lagi entry kreatipp penuh warna-warni. 
Follow rerapatt okke!

Bestnya join GALS, hadiah untuk 5 PEMENANG



Harini I nak review Veet Face Bikini & Underarm Wax Strips. Produk ni dah lama ada di pasaran sebenarnya tapi I baru nak guna hahaha. Produk Veet ni kat mana-mana pun ada I rasa. Senang nak cari. 


Produk : Veet Face Bikini & Underarm Wax Strips
Harga : rm17.90
Isi : 20 wax strips, 4 wipes


I beli Veet ni sebab haritu balik jb, wax yang selalu I guna dalam jar tu tinggal kat Perak. So I perlukan benda ni. Untuk Veet kotak pink ni jenis yang sesuai untuk normal skin. Dia ada shea butter dan berry fragrance. Sesuai untuk upper lip, pipi dan dagu. Kesimpulannya sesuai untuk buang bulu-bulu di bahagian muka sebab itu la tujuan I.




Atas ni gambar wax strips dia. Jenis panjang macam ni lepastu nak guna bukak lapisan dia. Dua-dua belah boleh guna. Biasa I akan gunting dua sebab strip ni besar jugak untuk muka I. I biasa tarik bulu halus pada muka dan bulu tu bukan banyak pun jadi area bulu tu kecil je.


Sakit tak? For me sakit hahahha tapi sakit dia tak lama pun. Masa nak tarik tu sakit la lepas tu dah okay. Kuasa menarik dia tu power jugak. Biasa I guna dua kali untuk area yang sama sebab nak pastikan semua bulu halus tu hilang kena tarik. Untuk I, dalam dua minggu jugak baru bulu halus tumbuh semula. Bulu baru yang tumbuh tu pun halus je. Tak ada jadi kasar dan tebal pun. Kalau korang shave mungkin akan menyebabkan bulu bulu tu jadi kasar. 


Bila bab bulu halus pada muka ni kita kena hati hati sikit. Kena pastikan kalau nak buang bulu, kena guna cara yang bila bulu tumbuh, dia tumbuh halus dan tak nampak sangat pada kulit. Tak mengganggu focus diri sendiri dan orang lain hahaha.


Cara I pakai.

Biasa I akan cuci muka bersih dulu. I tak akan sentuh muka dengan jari yang kotor sebab entah apa je bakteria ada kat jari ni kan. Lepastu sediakan wax strip tu. Gosok antara tangan bagi wax dia panas sikit. Boleh la lekat wax tu pada area yang dikehendaki. Tunggu seminit ke macam rasa semua bulu dah melekat then boleh la tarik !


Cara untuk tarik pula arah berlawanan dengan tumbuh bulu tu okay bagi kesan yang efektif haha.





Lepas dah settle wax semua bulu boleh la guna wipes yang memang disediakan dalam kotak. Wipes ni membantu buang lebihan wax yang lekat pada kulit. Bagi I annoying jugak la lebihan wax yang lekat pada kulit rasa tak selesa dan melengas. Wipes ni memang membantu buang wax tu walaupun rasa melengas jugak wet tissue dia. Nak lagi senang buang lebihan wax tu, guna cleansing oil.


Settle wipes boleh la cuci muka semula. Biasa I tunggu kejap bagi merah-merah lepas wax tu reda. Kulit I agak sensitif dengan wax ni. Lepas wax memang akan rasa pedih sikit dan akan ada bumps merah sebab kulit sensitif . Bukan bumps yang sebab bulu nak tumbuh tu tau. Tapi dalam sehari semalam macam tu dah hilang atau berkurangan. Dia bukan jenis berpanjangan sampai teruk. Masih boleh go lagi.


I akan pakai toner dan produk yang sejuk je untuk bahagian kulit lepas wax.





Bahan wax. triethylene, glycol rosinate, glyceryl rosinate, silica, polyethylene, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl, hydroxyhydrocinnamate, parfum, paraffinum, liquidum, butyrospermum, parkii, butter.


Bahan wipes. paraffinum liquidum, hexyldecyl strearate, parfum, tocopheryl acetate, citrus aurantium dulcis peel oil, limonene, cedrus atlantica bark oil, pelargonium graveolens flower oil.


Dekat bahagian tepi kotak tu ada tulis precautions semasa menggunakan produk. Penting untuk baca info tu dulu sebab ada keadaan yang beri bahaya kepada kulit. Kalau kulit muka ni lagi la over kan kita nak jaga.


Bagi I okay je guna produk ni. Tapi lagi best kalau dapat beli terus mesin yang guna untuk tanggal bulu tu kan. I nak buang bulu pada muka ni sebab bahagian atas bibir tu agak mengganggu dan nampak jelas so kena buang hahaha. Repurchased maybe yes sebab senang nak guna dan bawak mana-mana. Nak simpan pun senang sebab kecil je. Efektif jugak untuk buang bulu halus tapi agak sakit. Bila dah biasa wax insha Allah dah biasa dengan kesakitan tu.

Korang ada cara lain untuk buang bulu halus pada muka?

Nak buang bulu halus pada muka.

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan



I dah lama teringin nak makan di Fei dan Ali di sebab makanan dia selalu lalu timeline Twitter I. Bila makanan lalu timeline memang berkriuk la perut teringin. Nak pergi memang agak jauh sebab kedai ni terletak di Shah Alam tapi I di jb ! Memang kuburkan jela teringin nak makan sini hahaha. Makanan dia semua nampak sedap dalam gambar, jadi I pun nak jugak la rasa betul ke sedapppp.




Balik dari Perak ke JB haritu nasib baik sempat jugak la singgah Kedai Makan Fei dan Ali ni. Sebelum ni kiteorang pernah makan di Foodsbury. Disebabkan Foodbury pun makanan dia selalu lalu dekat timeline nasib sempat pergi jugak. Baca entry Foodsbury dekat Makan di Foodsbury Shah Alam. Foodsbury ni I pergi tahun lepas kot masa nak balik jb jugak la hahah


Kalau nak datang Fei dan Ali boleh waze je Fei dan Ali. Landmark dia I tak tauu sebab tak biasa la jalan sini kena masuk kawasan perumahan baru jumpa. Tapi sebelah Fei dan Ali ni bengkel moto dan sebelah kanan dia Foodsbury.


Kedai dia kecil je, selesa dan tersusun. Minimalist sebab tak banyak barang dan hiasan yang terlalu semak. I ada gambar first sekali tu je untuk gambar dalam kedai hahahha. Kalau korang nak datang cafe yang boleh lepak dengan selesa boleh la datang sini sebab bagi I kedai dia selesa sebab tak ramai orang masa I pergi tu. Bila dah ramai mungkin tak selesa dah hahah. Kat sini pun boleh buat tempat untuk sambut birthday sebab masa I pergi ada meja yang dah siap decorate untuk sambut birthday. Dekat atas kedai ni pun ada tempat yang korang boleh sewa untuk buat majlis. Contact je diaorang untuk info lebih lanjut nanti kat bawah I bagi contact number.


Cara nak order dia akan bagi menu dan kertas untuk isi order, dah isi boleh panggil pelayan dia. Then tunggu la makanan sampai. Disebabkan masa I pergi tak ramai sangat orang, boleh tahan cepat jugak la makanan sampai. Tak payah nak tunggu lama sebab I pun dah laparrrr.






Ini order I, Gamberoni Pasta. Sedap ! Kalau korang adtang Fei dan Ali kena cuba Gamberoni Pasta ni. Creamyyyy dan udang dia besar ! Creamy dia tak muak pun rasa nak makan banyak lagi ada la. Portion pasta ni pun besar sebab I boleh share dengan Aiman lagi tuu. 




Ini pulak Aiman punya. Tempura salted egg squid dengan butter rice. Ikutkan nak pilih chicken salted egg tapi dah habis pulak. Nasi dia boleh pilih dua jenis tapi I tak ingat satu lagi jenis nasi tu huh. I pun tak ingat nak tangkap gambar menu dia T.T Disebabkan lapar semua benda tak ingat, tau nak order cepat dan makan je hahahha. 


Aiman punya salted squid ni pun sedap. Tak muak sebab I pernah rasa salted egg yang kuah dia agak muak. Nasi dia pun sedap. I dah la memang peminat butter rice ni. I boleh makan butter rice macam tu je tak payah lauk hahahha. 




Untuk air pulak kiteorang order teh tarik vanilla caramel dan earl grey strawberry. Air dia biasa je tak ada yang special bagi I. Tapi dalam menu dia ada air yang special yang letak popcorn, coklat semua tu. Kalau korang suka benda manis dan minum air yang penuh macam-macam dalam cawan boleh la pilih minuman tu.





Lagi satu menu yang saja pilih sebab nak rasa ialah melted chili cheese wedges. Em bagi I rasa dia biasa dan I tak suka. Aiman pun tak berapa suka sebab tak tau la sebab apa tak ada yang menarik kot. Rasa dia wedges dengan sos ke cheese dan sayur. Kiteorang makan yang ni pun tak habis sebab tak sedap. 


Total semua makanan ni dalam rm50++. Kalau korang nak try boleh la pergi dan order Gamberoni pasta tu sebab sedap. Ini baru menu yang I dah cuba maybe ada lagi menu yang sedap I tak cuba lagi. Kalau korang pernah datang sini boleh suggest I menu yang sedap dekat komen box okay. Atau ada tak cafe best lagi area Shah Alam yang I patut try?


Kedai Makan Fei dan Ali
Waze Kedai Makan Fei dan Ali
Instagram : fei.dan.ali
017 6349 190
Waktu operasi : selasa hingga khamis 12tgh hari - 3ptg & 7.30ptg- 10.30mlm
Jumaat 12tgh hari-4ptg & 730ptg- 11mlm
sabtu dan ahad 12.30tengah hari - 11 malam.





Kedai Makan Fei dan Ali



Dah lama teringin nak beli buku Teme Abdullah ni tapi masih tak bekesempatan lagi. Agak agak ada tak yang nak hadiahkan dekat I??? Nasib ada giveaway sis S.K dengan hadiah buku Teme, harap ada rezeki. Nak join klik banner okay

Giveaway : Pelukis Jalanan & Arkitek Jalanan by stnrsyfh

Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana


Jum join giveaway dari sis Ana Suhana. Dah lama dollow blog sis Ana ni tapi baru nak follow instagram hehe Hadiah pun best so jum ramai-ramai join.

Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana





Garnier Pure Active Match De-Tox ni sebenarnya pencuci muka Aiman. Dia guna I pun tumpang sekali. Mula-mula I saje suruh Aiman cuba Garnier punya pencuci muka ni sebab I dari sekolah menengah sampai masuk study guna pencuci muka Garnier je. Sebab utama masa study dulu guna pencuci Garnier ni dia tak buat muka I breakout ke apa. Walaupun kesan dia biasa je macam tak ada apa at least dia tak buat muka I naik jerawat ke, merah ke. Harga dia pun murah. Dulu I guna yang Garnier Light untuk brightening tu.


So baru- baru ni I suruh pulak Aiman yang guna produk Garnier ni hahahahh Walaupun Garnier ada yang Men Series punya tapi lelaki pun boleh je guna produk perempuan tau. Tak ada masalah pun asalkan sesuai dengan kulit. 


Produk : Garnier Pure Active Match De-Tox
Harga : RM12++ (Kalau sale lagi murah)
Jenis : Pencuci Muka
Jenis kulit : oily dan combination (oily+normal)


Garnier ni senang je nak cari dekat mana-mana. Farmasi, drugstore, pasaraya, mini market, semua tempat I rasa ada. Harga dia pun murah untuk student atau yang bajet kurang kalau nak beli pencuci muka. 


Untuk Garnier Matcha ni dia specific untuk detox kulit dari pencemaran, minyak, dan kulit kusam. Dekat packaging pun dia ada tulis pollution and oil deep clean. Jadi bila kulit dah terdedah dengan udara luar yang kotor dengan pencemaran, pencuci muka ni membantu mencuci dengan lebih mendalam pada kulit untuk singkirkan kotoran tersebut. Pencuci muka Matcha ni pun mempunyai 100x kuasa antioksidan. Kalau korang tak tahu green tea memang banyak manfaat untuk kulit dan mempunyai antioksidan yang membantu untuk kecantikan.




Packaging dia macam biasa je jenis tube ni. Saiz dia tak silap I ada dua, satu besar dan satu kecil sikit. Yang I beli ni saiz besar jadi harga RM12++, kalau beli yang kecil sikit tu harga lebih murah la. Kalau baru nak cuba better beli saiz yang lebih kecil sebab kalau kulit tak sesuai tak ada la rasa membazir sangat. Boleh pass kat orang lain. Penutup packaging ni pun macam pencuci muka biasa jee. Maafkan gambar pencuci muka I yang comot dekat atas tu hahah.





Tube dia warna hijau, Isi dia pun warna hijau macam dalam gambar dekat atas ni. Pencuci muka ni jenis foam. Berbuih dan memang sesuai la untuk kulit berminyak. Untuk Aiman, dia memang suka pencuci muka ni sebab buat muka rasa bersih dan agak kering. I pun tak tau kenapa dia suka muka rasa kering macam tu haha. Kalau guna pencuci muka Garnier ni kena hati hati sikit sebab kalau kulit I, dia boleh buat rasa terlebih kering yang rasa macam tegang tu. 


Jadi cara I, I guna pencuci muka ni waktu malam je sebab nak cuci lebih sikit pada kulit yang dah terdedah dengan macam-macam kotoran pada siang hari. Lagi satu sebab bila dah guna cleansing oil, kemudian guna pencuci muka foam ni, dapat singkirkan rasa berminyak cleansing oil tu. 


Night routine I akan buat double cleansing, dan teruskan dengan toner, eye cream, serum, moisturizer. Setakat ini I tak ada masalah untuk guna pencuci muka Garnier ni. Dia buat kulit I rasa bersih dan segar bila dah cuci muka tu. Cara nak guna pencuci muka ni I guna sikit je sebab dia memang berbuih sangat. Dah ambil sikit tu letak air then gosok tangan sampai berbuih kemudian baru letak dan urut pada muka. Bilas.


Bagi I, dia tak ada bau busuk ke, bau tak sedap ke. I lupa pulak nak bau dia tapi masa cuci muka tu okay je rasa nya haha.


Bahan yang ada dalam pencuci muka ni
Aqua/Water, Glycerin, Myristic Acid, Palmitic Acid, Stearic Acid, Potassium Hydroxide, Lauric Acid, Glyceryl Distearate, Glyceryl Stearate, Kaolin, CI 77492, CI 77499, Iron Oxides, CI 42090/ Blue 1 Lake, Ascorbyl Glucoside, PEG-14M, Salicylic Acid, Limonene, Camellia Sinensis Leaf Extract, Menthol, Linalool, Parfum/Fragrance, Geraniol, Tetrasodiumedta, Methylisothiazolinone, Alumina, Hexyl Cinnamal, Dextrin (C185605/1)


Kalau ada bahan yang korang allergic tak payah guna. Penting untuk tahu bahan sesuatu produk yang korang letak pada muka tau sebab nanti ada yang tak sesuai dengan kulit rugi pulak beli.


Garnier Pure Active Matcha De-Tox Face Wash





jum ramai ramai join giveaway best dari Lady In Red Planner ni.

Nak menjawab soalan Sis LZ, Apa yang anda suka baca dalam blog seseorang?


I suka baca review dari blog orang lain. Kalau bab personal ni I kurang sikit hahaha. Review skincare dan makanan atau restoran memang favorite I. Lagi-lagi kalau review tu memang ikhlas dan jujur. Serta semua informasi cukup. Senang I nak jadikan panduan.

FEBRUARY GIVEAWAY by Lady in Red Planner



Nak join segmen sis Ika ni. Tarikh tutup 20 Feb tau jadi korang sempat nak join lagi banyak masa ni. 

Ika suruh komen blog dia macam mana hahah I bukan reti sangat nak komen blog orang ni sebab citarasa masing-masing kan. Tapi I memang suka blog sis Ika, minimalist tapi ada hint of pink. I punya fav color tau pink hehe.

Mungkin sis Ika boleh tambah lebih banyak entry review sebab I suka baca review sis Ika.

Segmen Jari Jemari Menari Bloglist

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.