Entry List untuk Tahun 2017



Selamat Tahun Baru. Alhamdulillah masih diberi kesempatan lagi nak hidup pada tahun 2018. Sempena tahun baru ni kena la ada azam baru, semangat baru, usaha baru dalam apa juga yang kita lakukan. Tapi bukan sebab dah tahun baru, baru nak renew azam, semangat, usaha tu. Semua tu kena rajin renew sendiri hahaha. Kena sentiasa ingat apa azam nak buat, apa wishlist, apa yang kita perlu capai dalam tempoh masa tertentu jadi kita sendiri tau kita ada tujuan yang perlu dilaksanakan.


Entry I kali ni nak recap la konon nya tahun 2017 entry apa je yang I dah buat. Rajin ke tak update blog 2017 ni hahha. I rasa banyak jugak entry I buat start 2017. I akan listkan ikut kategori yang sesuai jadi pembaca blog I senang la nak cari list entry 2017. I sendiri pun senang nak refer blog sendiri kalau nak cari info. Jum mulakan ' 2017 Entry List'.


Blog
Finally Google Adsense dah approve !


Beauty Care/ Body Care/ Hair Care
Klavuu White Pearlsation Enriched Divine Pearl Serum Mask Review
Klavuu Blue Pearlsation High Coverage Marine Collagen Aqua Cushion Review
What To Do With Your Used Tea Bags
My Current Face Wash and Cleanser
Lush Haul + Review
Wordless Wednesday : Lipstick Collection 2017
Dr Morita HA Essence Watery Cream
Product Empties

MISSHA FTE Review
Lush Mask Of Magnaminty Review
My First Treatment @ Capello By Nina
My First Kiehl's Products
COSRX Acne Pimple Master Patch Review
Dr Morita and The Face Shop Sheet Mask Review
JAYJUN COSMETIC Mask Review
The Face Shop Jeju Volcanic Lava Review
Evian Facial Spray
Review : Organic Aid Vitamin E

Skincare Routine | Night
KISEKI HAIR MIST My Perfect Partner
Beauty In The Drops By 9Herbs Review
Cara senang nak cantik, sihat, bertenaga
Kiehl's Calendula Herbal-Extract Toner
Redken Clean Maniac Shampoo and Conditioner First Impression
SEP MASK FROM JEJU KOREA
Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado Review
November Empties


Event
Samsung Galaxy S8 | S8+ Event
Blossom of Light by Eco Botanic
Hermo Warehouse Sale
JB UNDERGROUND 2017
Redken X Toyako Product Launch


Food
Ayam Goreng McD dan McFlurry
Thai Food Festival
Mr. Dakgalbi Sutera Mall
Dah Sampai Musim Durian Ke?
Makan Di Grease Cheesesteak & More
Makan @ Restoran Mr Steak House
Dinner @ Restoran Sayam
Sarapan di Medan Selera Dato' Sagor
Starbuck Buy 1 Free 1
Mamak hijau?
KFry Urban Korean
McD Banana McFlurry
Lunch Break at Eugene's Grocery
Amphawa Boat Noodle Johor Bahru
Mcflurry Salted Caramel + Boost + Pocky
Second Round KFry Urban Korea
Domino's Pizza Deals With Extra Mozzarella Cheese
Kisah Kendurian Yang Menyedihkan
Kopi Keju Cafe
Sushi Zanmai
Makanan Menarik Yang Boleh Anda Cuba Bila Di Melaka
KFry Third Round
Petals and Bakes Cafe
Shihlin Taiwan Street Snack
WAWA CHICKEN


Lifestyle
Palazzo Pilihan Muslimah Dari ALLEMARI.CO
Kurung Moden Sopan Dan Cantik Dari LovelySuri
6 Hari Proses Pindah Rumah
KDrama : Goblin
Pertama Kali Guna Dobi Layan Diri
Ramadhan Kareem Day 1
May 2017 Wrap Up
Weekend Update : Mood Republik x Vendville
Weekend Update : First Time Pergi Pasar.......
Diploma Konvokesyen 
Unboxing !
kerja kahwin : kasut nikah dan kasut sanding


Movie
MovieMovie Review : Guardian Of The Galaxy Vol 2
Baywatch Movie Review
The Mummy 2017 Movie Review
Despicable Me 3 Movie Review
Movie Review : Transformers The Last Knight
Movie Review : SpiderMan Homecoming



Travel
Breathtaking View @ Forest City
Homestay Miemsuia Yang Selesa Di Port Dickson
Road To Passing Out : Day 1 1/2
Road To Passing Out : Day 1 2/2
Road To Passing Out : Day 2
Ink Hotel, Penang
MAPS Tarikan Terbaru Di Perak

Movie Animation Park Studios Vol 2
Zoo Negeri Johor
Pengalaman Satu Malam di Queenspark Hotel......
A'Famosa Water Theme Park
First Day In Melaka
Second Day In Melaka
Tune Hotel Untuk Rehat Yang Berkualiti Semasa Transit


Atas ni beberapa entry I yang I dah masukkan ikut kategori. Ada banyak lagi sebenarnya entry tapi I dah tak larat nak listkan hahahahaa. Jadi kalau nak cari apa-apa dalam blog I boleh guna bahagian 'search' dekat atas sidebar okay. Masukkan je kata kunci atau apa- apa yang awak nak cari.


Antara entry I yang paling famous ialah entry Steamboat Paling Sedap di Cameron Highland. Entry ni dapat 20k view. Paling banyak kot yang I pernah dapat. Bagi I tu dah dikira banyak la. Blogger famous yang lain confirm lagi ber-ratus ribu view untuk satu entry tsktsk. Entry seterusnya dengan view 13k++ nak dekat 14k jugak la,entry Guardian Aloe Vera Gel. I rasa entry ni biasa jeee mungkin ramai yang cari review aloe vera ni sebab antara aloe vera yang murah di drugstore.


I harap lepas tengok pageview dan view count entry, I lebih semangat nak update blog tahun 2018 ni. I pun tak sangka makin hari makin bertambah view untuk blog Alhamdulillah. Harap lepasni pun makin bertambah laa.




4 comments

  1. rajinnya menulis.. smoga sy pon rajin menulis mcm sis jugak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tak ada la dear ni pun banyak lagi entry pending

      Delete
  2. nmpk nyer entry psl mkn plg byk yaa ;-)

    ReplyDelete
  3. bestnye google adsense dah approve. i followed u here tau #228.
    do visit n follow my new blog too.

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.