Slider

I excited gila bila dapat tau Althea ada buat makeup diaorang sendiri ! Dari tahun lepas rasanya I dah tengok hint hint diaorang bagi untuk produk baru yang diaorang nak launch. I tak sangka terus banyak produk macam ni. I ingat beberapa produk je tapi jeng jeng jeng. Kotak pun besar ! I terima kotak Althea ni hujung bulan January. Sekarang baru sempat nak update. I dah cuba kebanyakkan produk dalam makeup box Althea ni. Semua best dan semua cantik sangat ! 





Produk pertama yang I excited nak cuba masa terima box ni adalah Sunrise & Moonrise BCLxAltheaKorea eyeshadow palette. I asyik tengok post Althea je masa belum terima produk ni. Palette dia cantik, warna yang ada pun cantik ! Lagi excited nak cuba sebab palette ni adalah kolaborasi antara Bunga Citra Lestari dan Althea Korea. Siapa yang tak kenal dengan isteri Ashraf Sinclair ni. I suka semua lagu BCL. Dah la cantik, suka tengok family diaorang.





Peminat BCL patut grab palette ni nanti habis I tak tau. I dah create dua jenis makeup look guna palette ni. Memang pigmented warna yang dihasilkan dan palette pun sesuai nak bawak travel. Nanti entry lain I kongsikan tutorial makeup tu okay ! Satu tutorial I akan update dekat entry blog, satu lagi video dekat instagram or youtube maybe so cepat follow I hahahah



Produk kedua yang setiap hari I guna lepas dapat package ni adalah Althea Watercolor Cream Tint. Didatangkan dalam bentuk set dengan harga bawah RM100 untuk 4 warna menarik dan dijual loose dengan RM20. Bagi I harga dia murah sangat dan berbaloi dengan kualiti dan warna yang cantik !





First impression I pakai cream tint ni, suka sangat dengan formulasi dia. Tak mengeringkan bibir, rasa macam tak pakai apa-apa. Warna memang pigment sangat. Ada sedikit sheen tapi kalau tak nak nampak sangat boleh dab bedak sikit lepas pakai cream tint ni. Tapi lebih baiktak payah dab apa-apa sebab warna dia memang cantik. Empat warna menarik, Plum Cream, Strawberry Cream, Peach Cream dan Marron Cream. I dah post swatch dia dekat igstory sebab setiap hari pakai ! Kalau nak tahu mana satu favourite I tunggu next entry okay.



Ketiga adalah Althea Flawless Creamy Concealer. Concealer ni I ada beli satu code ginger sebelum ni. Suka sangat dengan formulasi dia. Mula-mula I was-was nak cuba sebab takut tak best. Dah guna terus jatuh cinta. Excited bila dapat terus semua code warna vanilla, ginger, honey dan mocha. Yang I dah cuba code ginger jela. Untuk bawah mata. Kulit I tak banyak masalah sangat, foundation pun dah cukup nak tutup redness semua jadi guna concealer ni untuk bawah mata.






Yang bestnya concealer ni jenis creamy, senang nak blend, tak cakey walaupun I peluh bawah mata sejak pregnant ni dan melembapkan kulit I. Korang kena cuba sendiri la kalau nak tahu best dia tahap mana. Lepasni I guna concealer ni je untuk makeup.





Keempat adalah Althea Spotlight Eye Glitter. Siapa yang suka buat makeup look glitter glamour confirm suka dengan produk ni. Ada dua code warna iaitu Gold Light dan Pink Light. I cuba dekat jari je haritu. Tak sempat masukkan dalam makeup look I. Lepasni memang nak cuba la sebab warna dia cantik dan memang pop !





Yang terakhir adalah Althea Skin Relief Spot Film Gel. Produk ni I tak sempat guna lagi sebab spot gel ni guna atas acne. Kalau korang ada jerawat, sapu je spot gel ni dia akan membantu melindungi kulit dari bendasing. Contohnya sapukan atas jerawat then dia berfungsi sebagai film pelindungi untuk merawat jerawat. Lepas sapu je spot gel ni korang boleh makeup macam biasa tanpa risau makeup tu memburukkan lagi jerawat ke apa sebab kan ada spot gel ni untuk merawat dan melindungi jerawat tu dari lebih teruk lagi.



I tak sempat guna sebab tak ada jerawat sekarang. Dah ada jerawat nanti I share pengalaman I okay. 



I memang excited mencuba semua produk baru Althea ni. Semua berkualiti dan semestinya berbaloi la kalau cuba. Lepasni tunggu next entry I full review untuk semua produk dan makeup tutorial okay ! Boleh baca review I untuk produk dari Althea yang I dah pernah cuba dekat bawah. Boleh guna code I, tekan LINK NI untuk dapat 20% off !














Althea’s Exclusive Makeup

Short Trip Cameron Highland. Ni memang short trip sangat ! Bertolak pukul 4 petang macam tu, pukul 9 lebih nak dekat 10 malam bertolak balik. Family I dengan family mertua memang suka sangat naik Cameron Highland. Rumah kira dekat sangat la kalau nak naik Cameron tu sebab tu macam tak kisah sangat pukul berapa nak naik turun.



Ikutkan sebelum ni memang tak pernah pun naik Cameron lewat petang lepastu balik masa dah malam. Selalu confirm awal pagi dah gerak naik atas, lewat petang dah bertolak balik sebab siapa je yang berani nak turun malam-malam dengan tak ada lampu nya. Kalau I memang tak berani nak drive dengan keadaan gelap tu. Drive malam-malam ada lampu jalan pun I dah risau inikan gelap dengan berpandukan lampu kereta je yihhhhh.



Kalini I pergi dengan family mertua. Plan ni tak rancang awal pun. Terus macam jum pergi Cameron Highland nak takkkkkkk….. I memang dah lama sangat tak naik Cameron rasanya. Last trip dengan family I dulu. Boleh baca dekat SINI



Dah dua tiga hari kot balik Perak, cuaca panas, dengan I mengandung bertambah panas I rasa hahaha terus mil I ajak pergi Cameron untuk menyejukkan badan sekejap. I memang ON la nak naik Cameron sebab fav tempat paling dekat nak berliburan hahaha. Memula risau jugak sebab dah lewat tapi pergi dua buah kereta, ramai. Kalau la terjadi apa-apa tak risau sebab ada lagi satu kereta kan. Jadi bermula la trip ke Cameron Highland.


Kea Garden Guesthouse



On the way naik dah nak sampai tu hujan turun renyai-renyai. Bila hujan ni cuaca bertambah la sejuk. Kalau tak hujan, biasa je sejuk dia. Seronok tengok kabus tebal dengan cuaca sejuk ni. Sejuk perut I mengandung hihihi. First stop semestinya toilet !



Sebab dah biasa naik Cameron Highland, I rasa semua tempat I dah pergi. Kali ni focus nak beli makanan dan nikmati cuaca sejuk. Sempat la singgah kedai-kedai tepi jalan tu beli ubi yang manis buat bekal makan dalam kereta dan bawak balik rumah. Beli sayur goreng dan cendawan goreng. Lepastu singgah la area Kea Garden Guesthouse sebab I tak pernah pergi sini lagi. Tempat dia cantik gila ! Kalau korang nak stay dekat Cameron Highland maybe boleh cuba stay sini. I tak tanya pulak harga berapa. Datang tangkap gambar je hihi. Nanti baby dah keluar boleh la ajak Aiman stay sini.


Restoran Taman Apple Cameron


Next destinasi pergi makan steamboat and grill. Pilihan kiteorang mesti la Steamboat and Grill Taman Abang. Kalau tak familiar dengan nama ni mungkin korang kenal dengan nama Restoran Taman Apple Cameron Buffet Steamboat & Grill. Mana-mana la sama je hahaha. Tak pernah tak puas hati bila datang makan sini. I rasa ni dah kali ke tiga ke ke-empat I makan sini. Kalini datang bawak family mertua pulak. Memang seronok la makan ramai-ramai kan. Boleh baca review I sebelum ni mengenai Steamboat and Grill Taman Abang dekat SINI dan SINI okay.










Cara nak pergi dia, Waze je ! Tak payah susah-susah. Lagipun dari jalan besar dah nampak. Memang nak senang Waze jela. Harga dia I rasa dah naik dari dulu. 8 pagi -  4 petang untuk menu ala carte. 5 petang - 12 tengah malam untuk steamboat dan grill.



Harga buffet steamboat grill adalah seperti berikut 

Dewasa : RM39.90
Warga emas (50 tahun ke atas) : RM33.90 
Kanak kanak (6 tahun - 12 tahun) : RM29.90 
Kanak kanak 5 tahun dan ke bawah : Percuma
Harga tidak termasuk cukai kerajaan SST 6%



Harga ni I ambil dekat Facebook dia. Apa yang I suka bila makan dekat sini, senang nak cari restoran ni, parking banyak, toilet disediakan, buffet best macam-macam ada. Kiteorang banyak makan kambing dan udang. Lepastu duk ulang makan ice cream. Sejuk-sejuk kelaparan makan makanan panas memang best ! Tak pernah tak puas hati bila makan dekat sini. Staff pun membantu sangat kalau korang perlukan apa-apa. 





Tempat duduk pun boleh pilih nak duduk atas kerusi atau bersila je. I dah rindu lagi nak makan dekat sini. Mungkin lepas bersalin nanti nak ajak Aiman stay sini bawak baby harap ada rezeki dan panjang umur ! 



Lepas makan beberapa jam tu, siap-siap nak balik. Sebelum tu sempat singgah mana kedai yang bukak nak beli strawberry. Petang tadi tak sempat beli. I nasihatkan kalau ada peluang beli strawberry beli petang. Jangan beli malam sebab harga kemain mahal -.- Dah beli strawberry terus balik. I tengok boleh tahan ramai jugak la kereta yang turun waktu malam. Yang naik Cameron malam-malam pun ramai jugak. Yang penting kena sentiasa hati-hati sebab jalan berbukit dan risau tetiba ada tanah runtuh ke apa kan. Aiman drive I dah on kan Waze awal-awal so senang nak agak depan tu ada corner tajam ke apa. Okay itu je perkongsian Cameron Highland kali ni. Baca entry Cameron Highland I yang lain dekat bawah ni okay.




CAMERON HIGHLAND JANUARY 2018





Short Trip Cameron Highland : Restoran Taman Apple Cameron Buffet Steamboat & Grill

Bila cuba kedai makan baru, mesti nak share dekat blog jugak. Jadi haritu I ada pergi mana dekat satu kedai yang agak famous sebab harga dia lebih murah dari kedai lain. Cerita dia masa tu on the way balik dari Perak ke JB. Aiman singgah sungai buloh tak silap I, jumpa kawan dia kejap. 



Awal malam lagi masa tu, dengan I yang selalu lapar lepastu plan la nak dinner dekat mana. Biasa singgah rnr je kalau nak makan sebab selalu tak cukup masa. Perjalanan Perak-JB memang 6 jam macam tu laa kalau tak jem kan. Keras sendi semua duduk dalam kereta lama-lama. Tapi disebabkan esoknya I cuti, Aiman pun kerja petang so macam ok la kot singgah makan mana-mana kejap. 



I pun cari la dekat twitter kedai mana best nak makan dekat area Shah Alam. Masa I tak mencari kedainya banyak pulak makanan best viral -.- Bila mencari, nan hado. I dah macam malasnya nak cari makan dekat rnr jela. Tapi berbelah bahagi jugak makanan rnr bukan best mana hahaha. Last-last I nampak tweet Gerai Gelas Besar. Finally……



I tertarik nak cuba makan dekat sini sebab tengok gambar makanan macam best dan nampak sedap. Harga murah, air dia pun nampak pelbagai dan dalam rm2-2.50 je untuk segelas juice macam tu. Baca review pun orang komen berbaloi la makan sini jadi I ajak Aiman singgah. Dia ada dua lokasi, satu di Shah Alam dan satu lagi dekat Subang Bestari. I pergi yang dekat Subang Bestari sebab dekat dengan lokasi I masa tu.



Gerai ni jual makanan western dan western + nasi goreng. Bila sampai je boleh tahan banyak kereta. Nasib baik ada jugak parking dekat sebab I malas nak jalan jauh sejak mengandung ni hahahha. Kawasan kedai dia macam dekat food court tapi food court kecik je. Masuk pagar area food court tu macam wow ramai gila orang seperti tak ada meja kosong jeeee…. Cari-cari nasib baik la ada jugak meja kosong. Memang penuh orang la I rasa semua singgah nak makan kedai tu je.



Agak lama nak tunggu orang ambil order, Aiman pergi order dekat kaunter je. Ikutkan I lapar nasi lepastu tengok gambar Nasi Goreng Meatball dia macam sedap tapi nasi goreng habis :( Aiman orderkan I Spaghetti Meatball dan dia punya grilled chicken chop tak silap. sorry gambar tak memuaskan sebab ligting buruk hahhahah








Air pulak order Jambu Asam Boi dan air mangga. Ikutkan memang lama jugak la tunggu makanan. Lama sangat ! I dah la memang lapar, bad mood terus nak makan tunggu makanan sampai. Mungkin ramai sangat orang. I dah macam nak suruh Aiman cancel je makanan, pergi makan tempat lain tapi tak apa la bagi chance tunggu 10 minit lagi. Lepastu terus makanan sampai. Nasib baik.



Air pulak dah nak habis makan baru sampai tsktsk. Air mango dia ceroi sikit mungkin dah lama tunggu turn nak hantar. Lepastu air asam boi I tak sampai tapi air dragon fruits yang sampai. Ahhh lantak sana I minum je air tu hahaha. Air dragon fruits dia boleh tahan sedap. Berbaloi la harga air dia dengan rasa.





Untuk makanan pulak bagi I biasa je. Bukan tak sedap tapi okay la. Portion dia sesuai la dengan harga. Boleh la tahan kenyang sampai balik rumah haha. Korang boleh tengok harga dan menu yang ada dekat sini dekat bawah ni. I ambil dari twitter diaorang ( @geraigelasbesar )



Waktu operasi - selasa hingga ahad 5 petang hingga 11.30 malam. Isnin cuti okay. Alamat dia boleh tengok dekat twitter je semua dah complete.







Air Gelas Besar RM2 Je


YOODO LAUNCHES EXCLUSIVE PUBG MOBILE ADD-ON
First Gaming Add-on to Offer Game-Specific Data for Free

28 January 2019, KUALA LUMPUR – Yoodo - Malaysia’s first truly customisable digital mobile service has gamers across Malaysia excited with the launch of its exclusive Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG) MOBILE Add-on.



Gaga Li, PUBG MOBILE Country Manager and Chow Tuck Mun, Head of Yoodo together with other members of the Yoodo team at the official launch of Yoodo’s PUBG MOBILE Add-on that will give gamers 20GB dedicated data for PUBG MOBILE all for free.



Malaysia’s first dedicated gaming add-on will provide gamers with greater freedom to game with specific data reserved for playing PUBG MOBILE – one of the world’s most popular multiplayer games. To kick-off the launch in style and as an extra gift to gamers, the Add-on is currently free for all Yoodo users.


Commenting on the announcement, Chow Tuck Mun, Head of Yoodo said, “Earlier last month, Yoodo announced its intention to increase focus towards gamers. Just a month later, we have delivered on the next phase of this plan with the launch of this exclusive PUBG MOBILE Add-on. Through the Add-on we are empowering gamers by giving them greater choice and control of how they purchase and consume data.”




Chow Tuck Mun, Head of Yoodo, speaking during the opening ceremony of the PUBG MOBILE National Championship grand finals ahead of the launch of the PUBG MOBILE Add-on.  


Gaga Li, PUBG MOBILE Country Manager and Chow Tuck Mun, Head of Yoodo field questions from the excited media in attendance


Tuck Mun continued to add that to show that Yoodo is serious about supporting gamers, the Add-on is absolutely free right now. “This means that Yoodo users will get their chance to feast on chicken dinners everyday no matter where they are! They can leverage on our widest 4G coverage and best of all they won’t have to worry about spending a cent on data to play the game,” he added.



This game-changing announcement was made during the opening ceremony of the grand finals of Malaysia’s First Official PUBG MOBILE National Championship (PMNC). PMNC is organised by PUBG Corporation and Tencent Games with Yoodo as the Official Digital Telco of the tournament.


Chow Tuck Mun, Head of Yoodo together with winners of the inaugural PMNC, Gank.FTY  


A final shot to mark the end of the historic first ever official PMNC in Malaysia with winners, organisers and sponsors alike.  


The tournament spanned one month, with four qualifiers across Malaysia – in Johor, Sabah, Sarawak and Kuala Lumpur, featuring 256 teams or over 1,000 players with RM60,000 up for grabs. The historic event culminated at Sunway Velocity amidst a huge crowd with a spectacular win for team Gank.FTY who walked away with a RM20,000 cash prize and free 1-year mobile plans from Yoodo.



Speaking on the tournament and Yoodo’s participation Tuck Mun added, “We are incredibly proud to have partnered with Tencent Games to help realise this tremendously successful tournament. Its impact has been far reaching, providing immense entertainment, bringing communities together, creating new stars and further cementing Malaysia’s position on the global e-sports stage.”




An exciting line-up of sponsors, influencers and streamers as they get ready for the show match during day one of the finals.


Team Sang Saka Pochinki excited to kick off the show match [From left] Luqman Podolski, Christina Xiao Ting as well as Revoluzion and Rascal from The Face Gaming 



As part of the festivities for the PMNC grand finals popular influencers and other streamers were also called in for an exciting show match with notable participants including Luqman Podolski, AdibAlexx, Christina Xiao Ting, Liyee and The Face Gaming team (Chii, Revoluzion, Han10k and Rascal).


Team Meet Me At Bootcamp discussing strategies and gearing up before the show match begins. [From Left] Chii from The Face Gaming, Liyee, Han10k from The Face Gaming and AdibAlexx



To enjoy Yoodo’s exclusive PUBG MOBILE Add-on, users simply have to navigate to the add-on tab within the Yoodo app and then select the PUBG MOBILE Add-on from the add-on list. With this, users will be able to enjoy free 20GB of PUBG MOBILE specific data for the month.


To learn more about the exclusive PUBG MOBILE Add-on and other Yoodo features please visit www.yoodo.com.my and follow Yoodo on Facebook at http://www.facebook.com/yoodoMY/. For further information on the PMNC tournament please visit: www.yoodo.com.my/pmnc2018/.
………………………………………………………………………………………………

About Yoodo
Launched in January 2018, Yoodo is an independent digital mobile service that is owned and operated by Celcom Axiata Berhad. It offers the country’s first truly customisable mobile service, with complete transparency, flexibility and customer convenience.  

For more information on Yoodo, log on to yoodo.com.my or look up yoodoMY on Facebook, Instagram, YouTube and Twitter.

YOODO LAUNCHES EXCLUSIVE PUBG MOBILE ADD-ON

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.