Slider






Selamat berpuasa semua. Cepat je kan bulan puasa ni. Harini pun dah hari ke berapa puasa nanti pejam celik dah nak raya. Disebabkan lusa I nak balik kampung dah sambut puasa dekat kampung pula jadi masa kemas-kemas baju ada la beberapa pasang baju kurung yang I tak guna dah.


Sebelum ni memang I pakai baju kurung pergi kerja tapi lepas ni mungkin dah jarang pakai baju kurung hahaha. Jadi I nak let go baju baju kurung yang I tak pakai dah. Ada beberapa pasang yang I baru sekali dua je pakai. Semua dalam keadaan elok jadi I nak jual murah-murah je sesuai la kalau ada student yang nak tambah koleksi baju pergi kelas ataupun yang suka pakai baju kurung yang sama sekali dua lepastu nak tukar baju lain pula.


Kalau nak bagi adik-adik I yang pakai memang saiz tak sesuai. Kebanyakkan baju I hantar dekat tukang jahit je jadi kalau nak beli boleh whatsapp I untuk mintak ukuran okay.











                   








Atas ni ada baju kurung biasa, kurung pesak gantung dan lain-lain. Kalau nak tengok material ataupun detail boleh whatsapp I okay.








Jubah. Jubah ni pun mostly I jarang pakai sebab tu semua elok lagi hahaha. Warna gambar dibawah cahaya lampu okay.










 Kalau ada yang erminat nak beli baju kurung, jubah, kebaya labuh preloved I boleh whatsapp di 017 563 0516 okay. Kalau nak tahu ukuran dan harga pun boleh je whatsapp yang penting murah sebab I nak bersihkan almari dan beli baju baru. Sebenarnya ni baru sebahagian baju yang I sempat tangkap gambar. Banyak lagiiii tapi next entry la haha















Preloved Baju Kurung




Jum ramai-ramai memeriahkan Giveaway Ramadhanraya 2018 by Aerillhassan ni. Syarat mudah je hanya perlu follow dan like. Kalau nak join dan tengok syarat-syarat giveaway ni boleh tekan banner di atas okay.


Hadiah pun menarik ! Antara hadiahnya ialah





1 X Facial mask - gambar hanya hiasan



Related image

1 X tumblr inspired pillow case


Tudung
Topup
Voucher Printcious
Fridge Magnet
Polaroid Photo


Banyak sangat hadiah menarik. Jum join !



Giveaway ini akan berlangsung dari 11.59 malam 17 Mei 2018 sehingga 11.59 malam 11 Jun 2018


Giveaway RamadhanRaya 2018 by aerillhassan



Sebelum ni bila orang cakap pasal susu kambing je mesti ada yang cakap rasa dia tak sedap ataupun bau tak menyenangkan. Ada juga yang suka susu kambing tapi nak dapatkan susu kambing pula susah. Walaupun I suka minum susu, tak pernah terfikir pun nak rasa susu kambing sebab I rasa buat apa susah susah nak cari susu kambing kalau dah banyak susu dekat pasaraya.


Sejak I google khasiat susu kambing ni rasa teringin pula nak beli haha. Dan hanya satu jenama je yang I terfikir bila fikir susu kambing. Lazz ! Dah banyak kali dengar iklan dekat radio, dengar lagu tema susu ni, tengok iklan dekat tv lagi, dekat social media lagi tapi baru sekarang nak mencuba. I ada juga terbaca yang susu biasa dekat pasaraya tu lebih banyak gula dan tak elok la untuk kesihatan ni bila banyak gula. Niat nak minum susu untuk kesihatan tapi gula lagi banyak.


Kalau korang tak tahu lagi antara kebaikan minum susu kambing ni

- Tidak menyebabkan alahan.
- Membantu sistem imunisasi tubuh.
- Bersifat alkali.
- Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
- Membantu sistem penghadaman.
- Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, otot, sendi, kulit & tisu saraf).
- Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) yang menjadi penyebab utama alahan.
- Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu




Kenapa susu kambing Lazz? Masa I search pasal khasiat susu kambing ni banyak positif review susu kambing dari Lazz. Susu Lazz ni dalam bentuk serbuk jadi senang sangat nak simpan dan senang juga nak bancuh bila nak minum. Ada juga yang dalam bentuk sachet kecil tu lagi la senang nak bawa minum kemana-mana. Nak bawa travel pun senang !


Jadi dalam bulan ramadhan ni I berkesempatan la nak rasa susu kambing Lazz ni. Ada banyak perisa yang sedap seperti susu kambing Lazz Asli, Lazz Kurma, LAZZ Choco dan Lazz Cafe. Antara kebaikan susu kambing Lazz ialah

- Rendah Risiko Alergik.
- Mengurangkan Kulit Sensetif
- Melegakan pedih perut dan ulu hati
- Mengeluarkan Angin
- Melawaskan dan Baik untuk Penghadaman.
- Cegah anemia


Banyak lagi khasiat susu kambing Lazz ni kalau dah rasa baru tahu tau. Macam I untuk bulan ramadhan ni I akan bancuh satu mug susu kambing Lazz semasa sahur. Bila dah minum susu kambing masa sahur insha Allah kenyang sampai petang. Aiman selalu tanya I tak lapar ke dan memang I rasa tak terlalu lapar. Boleh tahan lagi dan boleh aktif lagi buat kerja.


Berbanding dengan puasa tahun lepas memang I tak larat sikit sebab nak kerja, balik kerja nak masak lagi, nak pergi solat terawih lagi. Ada hari-hari nya nak pergi tawaf bazar ramadhan lagi. Penat ! Tapi tahun ni bila minum susu kambing Lazz rasa okay pula. Banyak kerja boleh buat sebab banyak tenaga. Kenyang pun lebih lama.




Apa yang I suka susu kambing lazz ni rasa dia sedap. Tak ada bau yang tak menyenangkan pun. Kalau yang Lazz kurma tu ada rasa manis kurma dan kalau nak tahu susu kambing Lazz tak ada gula tambahan. Yang asli pun tak rasa muak. Kalau yang choco dan Lazz cafe lagi la sedap sebab rasa coklat dan rasa kopi. Sesuai nak jadikan sarapan juga kalau bukan dalam bulan ramadhan. Bila bulan ramadhan I lagi suka bancuh yang kurma tu sebab yang tu paling favourite.


Nabi Muhammad s.a.w juga menggemari susu kambing kerana terdapat keberkatan dan kesihatan jika diamalkan. Boleh dijadikan amalan sunnah seisi keluarga. I memang akan bancuhkan untuk Aiman susu kambing Lazz ni. Ajak dia minum sekali dan dia pun suka. Satu family boleh minum susu Lazz.


Kalau yang ada masalah tak dapat berpuasa sebab ada gastrik boleh cuba minum susu kambing Lazz ni. Kalau nak lebih kenyang boleh campur dengan oat ataupun nestum. Sifat alkali susu kambing dapat neutralkan asid berlebihan dalam perut dan hilangkan pedih. Memang sesuai sangat untuk mereka yang ada gastrik. Rugi kalau tak dapat berpuasa dalam bulan ramadhan ni kan jadi boleh la cuba tips dan resepi untuk kekal kenyang seharian berpuasa.





Masa scroll facebook I ada terbaca dekat page Lazz Susu Kambing untuk ikhtiar hamil dengan amalkan susu kambing. Ini tahun kedua I kahwin tapi I tak ada la ambil berat sangat nak ikhtiar hamil sebab rasa tak apa kot muda lagi. Tapi bila dah ada stok Lazz dekat rumah ni apa salahnya amalkan. Dekat page Lazz pun ada diaorang syorkan set untuk ikhtiar hamil dan memang banyak feedback positif pasangan yang ikhtiar hamil dengan susu kambing Lazz ni. 


Lazz pun banyak kongsi tips tips pemakanan kalau dalam usaha nak hamil. Kalau korang pun sedang ikhtiar hamil boleh la cuba minum susu kambing Lazz. Kalau nak lebih banyak informasi boleh follow page facebook Lazz.


Untuk pembelian boleh ke lama web http://www.lazzdelivery.com/ senang sebab ada penghantaran sampai depan pintu rumah lagi. Tak payah dah susah nak keluar pergi kedai. Untuk lebih banyak info boleh ke instagram @lazzsusukambinghq ataupun whatsapp 0182777290.










Susu Kambing Untuk Bulan Ramadhan

Setiap orang mesti pernah alami keadaan kulit berparut disebabkan jerawat. Lagi satu masalah yang selalu menggangu kulit adalah bintik hitam. Dua masalah ini bukan sahaja susah untuk dirawat malah mengurangkan keyakinan diri. I pun hadapi masalah yang sama untuk mengurangkan parut jerawat dan bintik hitam di wajah. Walaupun dah jaga rutin kecantikan wajah, parut jerawat dan bintik hitam masih ambil masa yang lama untuk pudar.



Hujung bulan lepas, I ada share produk baru yang I guna di instagram. Ramai juga la yang dm tanya sesuai atau tak produk yang I guna tu untuk hilangkan parut jerawat dan bintik hitam. Masa tu I baru je lagi guna jadi nak bagi tahu kesan pun macam tak boleh bagi full review. Sekarang I dah guna dalam tiga minggu dan I nak share macam mana kesan produk ni untuk kulit I.


Dekat instagram juga I ada terangkan serba sedikit mengenai fungsi produk. Produk tersebut ialah Nanowhite Dark Spot Corrective Serum !




Nanowhite Dark Spot Corrective Serum dengan LumiLiteTM baharu diperkaya dengan tiga bahan pencerah yang membantu mengurangkan bintik hitam, memudarkan parut jerawat dan juga memberikan tona kulit yang sekata. Sebab tu ramai yang tanya I berkesan ke tidak serum ni sebab I tahu memang ramai yang ada masalah parut dan bintik hitam. Team Nanowhite dah buat ujian penggunaan untuk wanita di rumah dan ternyata wanita Malaysia mendapati kulit mereka bertambah baik dengan cepat.


Ia mempunyai gabungan teknologi Nano, Omega White-C dan Ekstrak Semula Jadi untuk membentuk konsentrasi pencerah yang menembusi jauh ke dalam kulit untuk penyerapan bahan aktif yang lebih baik untuk memberikan hasil kulit cerah yang berseri dan kekal lama. Masa pertama kali I pakai serum ni memang nampak kulit lebih berseri dan sihat sebab tu tak sabar nak tunggu kesan dia selepas dua minggu.






Kenapa tak sabar tunggu kesan selepas dua minggu? Sebab I pun nak tahu juga betul je dalam masa dua minggu je seperti yang dinyatakan, bintik hitam dan parut jerawat akan berkurangan. Terbukti hasil ujian yang telah dilakukan dengan penggunaan di rumah, hampir kesemua (95%) wanita berusia 22 hingga 35 tahun nampak akan pengurangan bintik hitam dan parut jerawat selepas hanya menggunakan produk selama dua minggu!


Antara bahagian yang selalu ada bintik hitam dan parut jerawat ni ialah pipi, dagu dan dahi. Ujian yang telah dilakukan pada 50 wanita Malaysia menunjukkan pemulihan yang ketara pada bahagian-bahagian tersebut.






Apa yang I paling suka mengenai serum ni dia bukan sahaja membantu memudarkan jerawat dan bintik hitam tetapi mencerahkan wajah dan tona tidak sekata. Banyak sangat manfaat. Bila dah ada banyak manfaat dalam serum ni lebih jimat masa. Tak susah dah nak fikir produk lain. Kesan dia pun cepat dan tak perlu la risau mana nak sorok parut jerawat lepas ni hihi.


Yang paling best sekali, Nanowhite telah memperkenalkan apps terbaru iaitu Nanowhite AR+. Aplikasi mudah alih ini membantu wanita yang mempunyai parut jerawat, bintik hitam dan tona tidak sekata untuk membayangkan wajah mereka tanpa cela dan masalah kulit yang lain ! menarik kan? Bila dah tahu macam mana keadaan kulit kita yang bersih dan berseri mesti lagi gigih usaha konsisten pakai Nanowhite Dark Spot Corrective Serum.


Kalau nak tahu lebih lanjut boleh la download aplikasi ini di Google Play Store dan Apple App Store. Kemudian, imbas pembungkusan serum dengan aplikasi tersebut dan ketahui lebih lanjut mengenai produk-produk Nanowhite dan panduan langkah-langkah penjagaan kulit sambil membayangkan penambahbaikan kulit melalui fungsi realiti berperantaraan.




Bukan itu sahaja - pengguna aplikasi berpeluang memenangi hamper produk Nanowhite bernilai RM2,500! 


Anda hanya perlu mengisi borang kaji selidik dalam aplikasi mudah alih Nanowhite AR+, dan pemenang bertuah akan dimaklumkan melalui telefon. I dah donwload apps ni, korang bila lagi?



Nanowhite Dark Spot Corrective Serum 30ml dijual pada harga RM69.90 di semua farmasi dan pasaraya utama di seluruh negara. Apa yang paling I suka mengenai serum ni, dia cepat serap pada kulit dan tak tinggalkan kesan melekit langsung. Sesetengah orang memng tak suka la pakai produk yang buat muka rasa melekit ni kan jadi memang sesuai sangat kalau nak cuba serum Nanowhite.


Bau pun tak ada bau yang menggangu hidung. kesan dia pun nampak kulit lebih berseri, glowing sihat dan semestinya bintik hitam dan parut jerawat pudar. Kalau beli satu set produk Nanowhite, pakai serum ni untuk step ke tiga. I ada share juga step-step nya dekat instagram story.







Untuk step pertama boleh guna Cleanser Awakening Snow Wash. Pertama kali guna cleanser ni I macam Wow ! Lepas cuci muka kulit rasa lembut dan rasa macam lembap. Tak ada rasa tegang walaupun pencuci ni dalam bentuk foam. Foam dia pun lembut. Teruja I sebab kulit muka rasa lembap je lepas cuci.


Serius rasa lepas cuci muka berbeza dengan pakai cleanser lain. I mungkin akan repeat beli cleanser ni sebab best. 








Step kedua pula ialah tone, Nanowhite Refining Treatment Toner. Toner dia tak memedihkan kulit dan buat kulit I rasa lembap dan lembut. Bau toner dia lembut dan segar. Bila pakai pun rasa segar je kulit. I guna cotton pad untuk pakai toner ni.


Toner membantu untuk pori nampak lebih kecil dan membersihkan pori. Paling best membantu mengawal minyak tanpa membuat kulit rasa kering.






Step ketiga ialah treat. Treat ni la step untuk Nanowhite Dark Spot Corrective Serum. I perasan perubahan ketara juga pada bintik hitam dan parut jerawat I. Nampak lebih pudar walaupun dalam kamera tak nampak sangat perubahan dia tapi I suka bila I sendiri nampak perbezaan kulit I.


Macam I bagitahu tadi, serum ni cepat je serap pada kulit bila pakai. tekstur dia tak terlalu cair. Untuk muka I dalam tiga drop dah cukup rata pada kulit muka. Sapu je sambil urut sikit dan terus serap. Tak ada rasa melekit langsung dan rasa ringan je kulit macam tak pakai apa. 


Kalau korang ada parut jerawat atau dark spot yang macam susah sangat nak hilang mungkin boleh cuba Nanowhite Dark Spot Corrective Serum ni. Kalau parut baru confirm cepat je pudar.


Bila dah pakai satu lapisan serum ni pada muka kemudian pakai satu drop atau secukupnya la pada parut pula untuk lapisan kedua.






Step ke empat pula ialah moisturize menggunakan Nanowhite Double Action Whitening Gel-Cream. I suka kesan pelembap ni yang buat kulit I rasa lebih lembut dan next day bila bangun nampak kulit sihat dan segar. Moisturizer ni unik juga la sebab ada biji kecil tak silap I itu ialah encapsulated essence yang membantu memberi dua kali ganda kelembapan pada kulit.


Kulit jadi lebih licin dan lembut. Bila sapu pun rasa best je sebab ada rasa biji kecil tu macam pop bila sapu pada kulit haha. Moisturizer ni dalam bentuk cream, tak buat kulit I rasa melekit atau berminyak. Just nice tekstur dia.





Atas ni gambar kulit I before dan after pakai satu set Nanowhite ni. Kalau tengok gambar yang ada arrow tu kulit I ada parut jerawat dan ada dark spot juga. Walaupun dark spot tak berapa ketara tapi I rasa macam rimasnya bila nak hilang dark spot ni. Dark spot memang susah nak pulih. Jadi lepas pakai satu set Nanowhite ni dalam dua minggu lebih tengok la kulit I belah kanan.


Bagi I kulit lebih lembut dan parut pudar. Ada yang parut dah tak kelihatan lagi. Kulit pun nampak lebih sihat. Kulit I memang tak ada masalah iritasi, allergic ataupun masalah jerawat bila pakai produk ni.





Untuk mengetahui lebih lanjut, layari laman Facebook Nanowhite di www.facebook.com/nanowhite, atau lawati laman web rasmi di www.nanowhite.com.my.


Kalau ada soalan mengenai produk ni atau komen boleh je dm I dekat instagram ataupun tinggalkan dalam komen box dekat bawah okay.



Kulit Sempurna, Menawan Tanpa Bintik Hitam dalam Masa Dua Minggu




I nak ajak semua orang join giveaway blog SiqahIqa ni sebab hadiah dia menarik sangat ! Kalau nak tahu hadiah apa boleh la tekan banner atas ni tau.


Syarat nak join pun senang je. I memang dah lama follow blog dan media social Siqah jadi I lagi la senang nak join hahaha. I suka sangat dengan blog Siqah sebab blog dia kemas dan warna pink ! Suka juga baca semua review buku, movie dan lain-lain sebab I percaya kalau Siqah cakap best mesti best punya la.


Untuk blog Siqah I memang dari dulu suka template dia. Yang lama dan yang sekarang ni. Kemas dan warna yang digunakan pun lembut je. Jadi kalau korang nak tengok macam mana blog Siqah boleh la tekan banner kat atas ni dan join terus giveaway.

Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa




Finally ada juga masa nak join Giveaway Sis Nadia ni. Dah lama tengok ramai yang join tapi masa tak mengizinkan I nak join. Korang pun jum la join sekali Giveaway ni sebab hadiah dia memang best ! Barang dari Korea tau sebab Nadia baru balik dari Korea.


I dah lama follow social media dia termasuk lah Bloglovin dan instagram semua la jadi syarat-syarat nak join giveaway semua dah settle lama dah haha. I suka tengok blog Nadia ni sebab semua gambar flatlay, gambar yang dalam entry semua cantik. Jealous betul dengan orang yang kreatif tangkap gambar cantik-cantik ni. 


I tak ada komen pun pasal blog sis Nadia sebab memang dari dulu suka singgah blog ni. Gambar besar dan best, ayat blog pun senang je nak faham. I pun suka baca entry travel macam tu. Kalau korang pun nak join boleh la tekan banner cantik dekat atas ni okay.

SPRING & DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.