Slider

Masalah kulit seperti kedutan, tanda penuaan, strech mark ataupun parut pasti menjadi mimpi ngeri setiap orang terutama sekali wanita. Contohnya kulit muka I sendiri, I ada masalah parut jerawat. Parut jerawat pun kadang-kadang degil juga nak hilang dan ambil masa yang lama. 


Pada bahagian leher I pun ada garisan macam tak cantik sangat sebab bila I tengok leher artis korea diaorang punya leher dah sama macam kulit muka ! Flawless tanpa cela. Jealous je rasa. Bukan tak bersyukur okay tapi kalau boleh nak buat yang terbaik dan berikan kulit I produk terbaik agar terjaga dengan baik. Haa berapa banyak baik. 








I ada cuba satu produk nama dia Pentaxyl. Pentaxyl mengandungi Matrixyl Complex yang boleh membantu membaiki kulit kedut dan tekstur kulit yang ada masalah . Menggalakkan pembentukan kolagen juga. Selain tu mengandungi Acetyl-Hexapeptide-8 juga yang banyak digunakan dalam produk kecantikan. Acetyl-Hexapeptide-8 pun berfungsi untuk mengurangkan garis halus dan kedutan pada wajah anda.


Kalau korang mencari produk yang boleh digunakan untuk menghilangkan garis halus, kedutan, strech mark dan lain-lain masalah boleh la cuba produk ni. Produk ni macam intensif terapi untuk garis halus dan kedutan. Kulit akan kelihatan lebih muda.







Selain itu membantu juga untuk :
  • Mengurangkan kemunculan garis halus dan kedutan
  • Mengurangkan kulit kusam.
  • Membuat kulit lebih anjal dan berseri
  • Menentang kemunculan tanda penuaan pada kulit








Produk : Pentaxyl 
Isi : 118ml



Bahan di dalam produk ni membantu untuk memperlahankan tanda penuaan yang wujud pada kulit. Sesuai sangat kalau dah meningkat usia dan nak mula pakai produk ni. Bagi I lebih baik mula dari awal bila semua tanda penuaan tu tak wujud lagi. Kalau dah ada nanti kena banyak bersabar kalau nak hilangkan dia.



Cara nak gunakan yang biasa I buat picit je bekas dia dan sebanyak mana korang nak. Then sapu jela. Tak perlu sapu tebal-tebal. Cukup-cukup je ratakan pada tempat bermasalah.







Biasa I sapu pada bahagian leher nak kurangkan garis-garis dekat bahagian leher tu lepastu kalau ada jerawat dan nampak kulit muka tak bermaya je I akan sapu nipis pada kulit muka. Tekstur dia jenis krim tetapi langsung tak rasa berat dan tak selesa pada kulit. Krim dia pun tak berminyak. Selesa je pakai dan masa I sapu ada rasa berangin sikit je.


I suka packaging produk ni jenis tube senang nak keluarkan produk. I rasa kalau tube macam ni lebih bersih sebab tak perlu nak dedahkan semua produk pada udara dan persekitaran yang mungkin tak bersih. 








Kesan semua produk bergantung pada kulit individu tersebut. Bukan semua produk sesuai untuk semua orang dan memang kena test sendiri dulu nak tengok macam mana kesan pada kulit sendiri. Untuk kulit I bila pakai cream ni, kulit rasa lembap dan lembut. Dia membantu untuk beberapa bahagian kulit I yang kering. 









Bila I baca review dan google manfaat dia kebanyakkan review bagi good feedback untuk kulit diaorang bila pakai produk ni. Produk ni pun agak terkenal di America. Untuk pembelian boleh ke link SINI.




Khas untuk pembaca blog I, tekan link dekat atas tadi dan daftar akaun korang lepastu gunakan code 20OFFMA untuk diskaun semasa pembelian. Code ni valid sampai 31/07/2018 je tau jadi beli cepat.













Get Beautiful Skin With Pentaxyl

Pemilihan pencuci muka yang bagus memastikan kulit terhindar daripada kotoran dan habuk yang melekat pada wajah. Pencuci muka menjadi salah satu langkah permulaan untuk memastikan kulit dapat menyerap produk yang akan digunakan seterusnya. Jika rutin penjagaan dari Korea mempunyai lebih dari lima langkah, untuk mereka yang sentiasa sibuk menguruskan kerjaya dan urusan seharian masihkah ada masa untuk melakukan setiap langkah ini?



Wanita mahupun lelaki sangat mementingkan kecantikan kulit bak artis Korea tetapi dengan jadual masa yang tidak mencukupi mereka harus bijak untuk memilih produk yang bersesuaian. Kini Radian Filem Pembersih Muka mempunyai manfaat 3 dalam 1 yang sesuai untuk mereka yang sentiasa sibuk dan selalu melakukan perjalanan jauh. Nak tahu kenapa?







Radian Filem Pembersih Muka berfungsi sebagai penanggal solekan disamping menjaga kelembapan dan kesihatan kulit. Pertama kali menggunakan Radian Filem Pembersih Muka ni I memang tertanya-tanya sangat keberkesanan dia sebab produk Radian ni lebih berinovatif.



Bila tengok packaging dia sangat sleek dan moden. Tak terbayang pun dalam ni mengandungi pencuci muka ! Warna packaging dia pun cantik serba hitam dan minimal. Paling best siap ada cermin lagi sesuai betul nak simpan dalam handbag.



Kenapa dipanggil Filem Pembersih Muka kerana isi produk yang senipis filem ataupun lebih tepat lagi senipis plastik. Nipis je tapi bila tengok kesan dia membersihkan wajah memang best. Tesktur filem lembut dan senang nak keluarkan dari bekas. 



Cara nak gunakannya pula keluarkan satu atau dua filem dari bekas. Masa nak guna pastikan tangan kering. Kalau basah nanti filem tu melekat antara satu sama lain dan bentuk dia dah tak sama nanti. Untuk muka I, I guna satu filem sahaja. Kalau Aiman pakai dia lebih suka guna dua filem.



Bila dah keluarkan, letak atas tapak tangan dan letak air sikit. Gosok sampai keluar buih. Lebih banyak filem, lebih banyak buih. Untuk kulit I, satu filem dah cukup untuk membersihkan satu muka termasuk makeup !



Kenapa filem ini 3 dalam 1 sebab berfungsi sebagai penanggal makeup jugak. I dah test dengan pakai bb cushion, concealer, mascara, lipstick, blusher dan memang makeup I masa test tu agak tebal hihi. Bila cuci semua hilang termasuk mascara. Tak nak tengok dengan mata kasar sahaja I test cuci guna micellar water pula nak tengok ada kesan makeup atau mascara lagi tak. Jawapannya tak ada.






Bagi yang selalu melakukan perjalanan jauh di dalam atau luar negara, produk ni bagi I berguna sangat nak jimat ruang. Bekas dia yang kecil dan memuatkan 50 filem dalam satu bekas compact. Kalau guna dua filem sehari boleh bertahan dalam 25 hari guna satu bekas tu sahaja. Produk lain pun tak perlu bawa dah sebab Radian Filem Pembersih Muka boleh berfungsi sebagai pencuci, penanggal makeup dan memberi kelembapan pada kulit. I suka selit bekas compact ni dalam handbag bila perlu cuci muka dekat mana-mana surau senang nak guna.



Bila I guna filem pembersih muka ni kulit tak ada rasa tegang pun macam sesetengah pencuci muka yang terlalu kasar pada kulit. Kulit rasa lembap je tak ada rasa kering dan I cuba juga dua tiga hari macam tu cuma cuci muka guna Radian Filem Pembersih Muka tanpa buat skincare routine lain. Satu sebab nak test, lagi satu sebab malas jugak nak buat skincare routine lain hahaha. 



Kulit I tak rasa berminyak pun bila tak buat skincare routine lain tapi hanya cuci muka je. Jerawat pun tak naik so okay la I nak bawak produk ni travel nanti.






Radian Filem Pembersih Muka dirumus dengan bahan semulajadi seperti

Royal Jelly
Dihasilkan dari madu lebah asli Australia. Kajian saintifik menunjukkan royal jelly membantu dalam pembaharuan sel-sel kulit dan meningkatkan pengeluaran kolagen. Royal jelly juga berfungsi sebagai pelembap dan anti penuaan untuk kulit.


Aloe Barbadensis
Tidak menyebabkan kerengsaan dan alahan kulit. Kalau baca entry I yang lepas, kulit I tak sesuai dengan aloe vera yang I beli dekat drugstore. Buat kulit bengkak, gatal dan merah. Tapi produk ni mengandungi aloe dan kulit I sesuai je. Aloe Barbadensis juga berfungsi sebagai antioksidan, anti radang, anti mikroba dan melindungi kelembapan kulit.


Minyak Pati Mawar
Terkenal sebagai pelembap dan pemutih kulit yang dapat mengurangkan kedutan, jeragat dan pigmentasi serta memelihara keanjalan kulit. Ejen anti radang pada minyak pati mawar juga membantu mengecutkn jerawat.


Asid Sitrik
Berkesan memperbaiki tekstur kulit. Selain itu, membantu menyingkirkan sel-sel kulit mati, mengurangkan pigmentasi dan melembutkan epidermis membuatkan kulit nampak lebih cerah dan berseri.


Witch Hazel Plum
Sebagai pembersih dan toner muka dari alam yang tidak mengakibatkan kerengsaan kulit. Menghasilkan kulit yang lembut, licin dan berseri. Witch Hazel Plum juga membantu menenangkan iritasi kulit, sangat bagus untuk kulit jenis berminyak dan mampu meredakan jerawat.






Satu box Radian Filem Pembersih Muka mempunyai 1 bekas compact dan 3 pek Isian semula. 1 pek Isian semula mempunyai 50 filem manakala 1 box mengandungi 200 filem.


3 box Radian Filem Pembersih Muka -  RM 471


Radian Filem Pembersih Muka tidak memedihkan mata dan sesuai untuk semua lapisan umur dan jenis kulit. 

Radian Filem Pembersih Muka 3 dalam 1

Dalam entry Teluk Batik haritu I ada cerita terpaksa cancel plan nak pergi Langkawi, ada sebab sebab yang tak dapat dielakkan. Padahal I memang dah lama sangat nak datang Langkawi ! Kali terakhir I pergi Langkawi pun masa kecil kot. I pun dah tak ingat.



Kebanyakkan orang kalau bercuti di Langkawi confirm antara sebab utama nak borong coklat murah. Kalau ada sedara atau kawan kawan yang baru balik dari Langkawi memang tak sah la kalau tak borong coklat dari sana dan I memang tak akan ketinggalan nak order coklat juga. Sebab tu tak sabar sangat nak pergi Langkawi haritu tapi sedih terpaksa cancel tsktsk.







Kalau mak-mak pula confirm la pergi Langkawi nak shopping pinggan mangkuk. Dapat set pinggan yang cantik confirm puas hati lagi-lagi harga lebih murah. Bagi I kalau orang pergi Langkawi confirm tak dapat elak dari beli dua benda ni, coklat dan set pinggan mangkuk sebab rambang mata harga murah. Yang dah pergi Langkawi je faham perasaan shopping dekat sana sebab duty free or tax free kan.


Antara sebab I minat sangat nak bercuti ke Langkawi sebab I suka pulau ! Langkawi memang antara tarikan menarik kalau nak bercuti di Pulau. Dekat Pulau Langkawi itu sendiri memang banyak tempat boleh melawat bukan sahaja buat ativiti air tau. I dah banyak buat research tempat mana nak pergi, tempat mana best untuk dilawati, kedai makan mana sedap hihi tunggu tarikh yang sesuai je nak pergi. Bagi yang dah lama tak pergi Langkawi macam I, keterujaan tu memang tak dapat sorok !







Bagi yang tak tahu, Pulau Langkawi ni terletak di utara tanah air dan dalam jajahan negeri Kedah. Walaupun dia macam dekat sangat dengan Perlis dan dekat dengan sempadan Thailand tapi dia dibawah negeri Kedah okay jangan keliru pula. Nak pergi ke Pulau Langkawi kena naik feri dulu tapi feri tu bukan sahaja untuk penumpang, tapi ada yang kereta pun boleh naik. Tempat nak naik feri pun ada dua tak silap I. Boleh naik dari Kedah ataupun Kuala Perlis. Pilih la yang sesuai tapi tak silap kawan I yang dari utara cakap kalau naik feri dari Perlis lebih cepat sampai.


Bagi yang drive dari Kuala Lumpur nak ke utara boleh mengambil masa dalam lima ke enam jam juga tau. I memang dah biasa balik JB ke Perak jadi lima ke enam jam tu masih boleh bertahan dalam kereta. Kalau korang jenis tak tahan duduk lama dalam kereta kena fikir alternatif lain la nak pergi ke Langkawi. Jarak perjalanan KL ke jeti hampir 500 km. Panas punggung duduk lama sangat dalam kereta. Kemudian kena naik feri ke Langkawi pula nak kena duduk lagi. Sepanjang hari duduk jela hahaha. Bagi yang mabuk laut memang kena fikir cara lain untuk ke Langkawi tau nanti nak bercuti pun tak ada mood sebab rasa tak sihat.






Untuk mereka yang ada budget yang terhad mungkin boleh naik bus. Kos untuk tiket bas dalam RM47 macam tu. Tapi bas pun sampai jeti feri je la I rasa. Tak sampai Langkawi sebab tak ada bas yang terus naik sampai ke Langkawi. Tapi bagi I naik bas pun leceh juga sebab mungkin akan mengambil masa yang lama untuk sampai. Kalau dari jauh naik bas memang tak selesa boleh sakit satu badan.


Pilihan ketiga yang korang boleh digunakan untuk ke Langkawi ialah dengan naik plane. Kalau naik kereta atau bas dari jauh memang akan sakit badan dan masa perjalanan lebih lama. Kalau naik plane lebih senang dan selesa. Boleh je fly dari Kuala Lumpur untuk ke Langkawi. Flights untuk ke Langkawi dari KL ada almost everyday korang cuma perlu check je jadual sesuai atau pun tak. Lepastu boleh pilih flights ikut suka dan selesa macam mana. Bagi yang dah selalu naik flights tu memang ada pilihan flights yang korang suka kan tak kisah la Air Asia, Malindo mahupun MAS.







Bukan sahaja ada flight setiap hari tapi dalam masa sehari tu ada lebih 10 flight untuk pergi ke Langkawi. Tiket dia bagi I tak mahal. Tambah kalau ada promo code memang boleh jimat banyak. Bagi yang tak tahu, dekat Langkawi ada airport okay bertaraf antarabangsa lagi jadi flights untuk ke Langkawi bukan takat KL sahaja. Boleh fly dari Penang, JB dan Kuching untuk ke Langkawi. Kalau international boleh ambil flight dari China dan Singapore direct terus ke Pulau Langkawi untuk bercuti. Senang je kan. Tak payah susah nak memandu ataupaun penat dalam bas.


So korang tunggu apa lagi? Cepat-cepat tengok harga tiket untuk Kuala Lumpur to Langkawi flights. Nasib baik boleh dapat murah dengan diskaun yang ada di website Traveloka. Tak sabar nak plan trip I ke Langkawi harap kali ni jadi la.

Jalan-Jalan Langkawi Dengan Tiket Flight Murah






Selamat berpuasa semua. Cepat je kan bulan puasa ni. Harini pun dah hari ke berapa puasa nanti pejam celik dah nak raya. Disebabkan lusa I nak balik kampung dah sambut puasa dekat kampung pula jadi masa kemas-kemas baju ada la beberapa pasang baju kurung yang I tak guna dah.


Sebelum ni memang I pakai baju kurung pergi kerja tapi lepas ni mungkin dah jarang pakai baju kurung hahaha. Jadi I nak let go baju baju kurung yang I tak pakai dah. Ada beberapa pasang yang I baru sekali dua je pakai. Semua dalam keadaan elok jadi I nak jual murah-murah je sesuai la kalau ada student yang nak tambah koleksi baju pergi kelas ataupun yang suka pakai baju kurung yang sama sekali dua lepastu nak tukar baju lain pula.


Kalau nak bagi adik-adik I yang pakai memang saiz tak sesuai. Kebanyakkan baju I hantar dekat tukang jahit je jadi kalau nak beli boleh whatsapp I untuk mintak ukuran okay.











                   








Atas ni ada baju kurung biasa, kurung pesak gantung dan lain-lain. Kalau nak tengok material ataupun detail boleh whatsapp I okay.








Jubah. Jubah ni pun mostly I jarang pakai sebab tu semua elok lagi hahaha. Warna gambar dibawah cahaya lampu okay.










 Kalau ada yang erminat nak beli baju kurung, jubah, kebaya labuh preloved I boleh whatsapp di 017 563 0516 okay. Kalau nak tahu ukuran dan harga pun boleh je whatsapp yang penting murah sebab I nak bersihkan almari dan beli baju baru. Sebenarnya ni baru sebahagian baju yang I sempat tangkap gambar. Banyak lagiiii tapi next entry la haha















Preloved Baju Kurung




Jum ramai-ramai memeriahkan Giveaway Ramadhanraya 2018 by Aerillhassan ni. Syarat mudah je hanya perlu follow dan like. Kalau nak join dan tengok syarat-syarat giveaway ni boleh tekan banner di atas okay.


Hadiah pun menarik ! Antara hadiahnya ialah





1 X Facial mask - gambar hanya hiasan



Related image

1 X tumblr inspired pillow case


Tudung
Topup
Voucher Printcious
Fridge Magnet
Polaroid Photo


Banyak sangat hadiah menarik. Jum join !



Giveaway ini akan berlangsung dari 11.59 malam 17 Mei 2018 sehingga 11.59 malam 11 Jun 2018


Giveaway RamadhanRaya 2018 by aerillhassan



Sebelum ni bila orang cakap pasal susu kambing je mesti ada yang cakap rasa dia tak sedap ataupun bau tak menyenangkan. Ada juga yang suka susu kambing tapi nak dapatkan susu kambing pula susah. Walaupun I suka minum susu, tak pernah terfikir pun nak rasa susu kambing sebab I rasa buat apa susah susah nak cari susu kambing kalau dah banyak susu dekat pasaraya.


Sejak I google khasiat susu kambing ni rasa teringin pula nak beli haha. Dan hanya satu jenama je yang I terfikir bila fikir susu kambing. Lazz ! Dah banyak kali dengar iklan dekat radio, dengar lagu tema susu ni, tengok iklan dekat tv lagi, dekat social media lagi tapi baru sekarang nak mencuba. I ada juga terbaca yang susu biasa dekat pasaraya tu lebih banyak gula dan tak elok la untuk kesihatan ni bila banyak gula. Niat nak minum susu untuk kesihatan tapi gula lagi banyak.


Kalau korang tak tahu lagi antara kebaikan minum susu kambing ni

- Tidak menyebabkan alahan.
- Membantu sistem imunisasi tubuh.
- Bersifat alkali.
- Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
- Membantu sistem penghadaman.
- Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, otot, sendi, kulit & tisu saraf).
- Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) yang menjadi penyebab utama alahan.
- Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu




Kenapa susu kambing Lazz? Masa I search pasal khasiat susu kambing ni banyak positif review susu kambing dari Lazz. Susu Lazz ni dalam bentuk serbuk jadi senang sangat nak simpan dan senang juga nak bancuh bila nak minum. Ada juga yang dalam bentuk sachet kecil tu lagi la senang nak bawa minum kemana-mana. Nak bawa travel pun senang !


Jadi dalam bulan ramadhan ni I berkesempatan la nak rasa susu kambing Lazz ni. Ada banyak perisa yang sedap seperti susu kambing Lazz Asli, Lazz Kurma, LAZZ Choco dan Lazz Cafe. Antara kebaikan susu kambing Lazz ialah

- Rendah Risiko Alergik.
- Mengurangkan Kulit Sensetif
- Melegakan pedih perut dan ulu hati
- Mengeluarkan Angin
- Melawaskan dan Baik untuk Penghadaman.
- Cegah anemia


Banyak lagi khasiat susu kambing Lazz ni kalau dah rasa baru tahu tau. Macam I untuk bulan ramadhan ni I akan bancuh satu mug susu kambing Lazz semasa sahur. Bila dah minum susu kambing masa sahur insha Allah kenyang sampai petang. Aiman selalu tanya I tak lapar ke dan memang I rasa tak terlalu lapar. Boleh tahan lagi dan boleh aktif lagi buat kerja.


Berbanding dengan puasa tahun lepas memang I tak larat sikit sebab nak kerja, balik kerja nak masak lagi, nak pergi solat terawih lagi. Ada hari-hari nya nak pergi tawaf bazar ramadhan lagi. Penat ! Tapi tahun ni bila minum susu kambing Lazz rasa okay pula. Banyak kerja boleh buat sebab banyak tenaga. Kenyang pun lebih lama.




Apa yang I suka susu kambing lazz ni rasa dia sedap. Tak ada bau yang tak menyenangkan pun. Kalau yang Lazz kurma tu ada rasa manis kurma dan kalau nak tahu susu kambing Lazz tak ada gula tambahan. Yang asli pun tak rasa muak. Kalau yang choco dan Lazz cafe lagi la sedap sebab rasa coklat dan rasa kopi. Sesuai nak jadikan sarapan juga kalau bukan dalam bulan ramadhan. Bila bulan ramadhan I lagi suka bancuh yang kurma tu sebab yang tu paling favourite.


Nabi Muhammad s.a.w juga menggemari susu kambing kerana terdapat keberkatan dan kesihatan jika diamalkan. Boleh dijadikan amalan sunnah seisi keluarga. I memang akan bancuhkan untuk Aiman susu kambing Lazz ni. Ajak dia minum sekali dan dia pun suka. Satu family boleh minum susu Lazz.


Kalau yang ada masalah tak dapat berpuasa sebab ada gastrik boleh cuba minum susu kambing Lazz ni. Kalau nak lebih kenyang boleh campur dengan oat ataupun nestum. Sifat alkali susu kambing dapat neutralkan asid berlebihan dalam perut dan hilangkan pedih. Memang sesuai sangat untuk mereka yang ada gastrik. Rugi kalau tak dapat berpuasa dalam bulan ramadhan ni kan jadi boleh la cuba tips dan resepi untuk kekal kenyang seharian berpuasa.





Masa scroll facebook I ada terbaca dekat page Lazz Susu Kambing untuk ikhtiar hamil dengan amalkan susu kambing. Ini tahun kedua I kahwin tapi I tak ada la ambil berat sangat nak ikhtiar hamil sebab rasa tak apa kot muda lagi. Tapi bila dah ada stok Lazz dekat rumah ni apa salahnya amalkan. Dekat page Lazz pun ada diaorang syorkan set untuk ikhtiar hamil dan memang banyak feedback positif pasangan yang ikhtiar hamil dengan susu kambing Lazz ni. 


Lazz pun banyak kongsi tips tips pemakanan kalau dalam usaha nak hamil. Kalau korang pun sedang ikhtiar hamil boleh la cuba minum susu kambing Lazz. Kalau nak lebih banyak informasi boleh follow page facebook Lazz.


Untuk pembelian boleh ke lama web http://www.lazzdelivery.com/ senang sebab ada penghantaran sampai depan pintu rumah lagi. Tak payah dah susah nak keluar pergi kedai. Untuk lebih banyak info boleh ke instagram @lazzsusukambinghq ataupun whatsapp 0182777290.










Susu Kambing Untuk Bulan Ramadhan

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.